Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Dikkat et Zico!

Fenerbahçe, İnter'le oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçı öncesinde sistem değişikliğine gitti. Teknik Direktör Zico, bir süredir idmanlarda denediği ancak resmi olarak uygulayamadığı 3-5-2 sistemini Çaykur Rizespor karşısında görme imkanını buldu. Fenerbahçe, bu sistemle diğer maçlara oranla daha fazla pozisyon bulurken, kalesinde de daha çok gol tehlikeleri yaşadı. Zico'nun yeni oyun şeklinin takım tarafından benimsenmesi için zamana ihtiyaç olduğu yolundaki düşüncelerine katılıyorum. Yıllardır 4-4-2'ye göre sahada görev yapan futbolcuların bu sisteme uyum sağlaması için birkaç haftanın geçmesi gerekmektedir.

İNTER AFFETMEZ

Ancak, Zico 3-5-2'yi özellikle Avrupa maçlarında uygulamaktan vazgeçmelidir. Hele İtalya şampiyonu İnter'e karşı Çarşamba akşamı bu sistemle sahaya çıkarsa kendisi için hüsran olacak bir sonuçla soyunma odasına gidebilir. İki bek Roberto Carlos ve Selçuk Şahin'nin sistem gereği orta sahaya yakın oynamaları yüzünden Çaykur Rize bu iki bölgeden tehlikeli pozisyonlar üretti. Önder-Edu-Lugano üçlüsünün rakip kanat atakları karşısında hata üstüne hata yaptıkları görüldü. Çaykur Rize önünde bocalayan bu savunmanın güçlü İnter karşısında daha kötü durumlara düşeceğini şimdiden görür gibiyiz.

TEMİZ GOL İPTAL OLDU

Beşiktaş cephesinde de durum iç açısı değil. Ankaraspor'a karşı oynadığı donuk futbolu Fransız temsilcisi Marsilya önünde tekrarlarsa Şampiyonlar Liginde ilk tokadı yemiş olur. 90 dakika boyunca ciddi bir gol pozisyonu üretemeyen siyah-beyazlı takım ideal 11'e sahaya çıkamamanın sıkıntısını yaşıyor. Uzatma dakikalarında Nobre'nin attığı tertemiz golü Ankaraspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman bile kabul ederken, hakem Vedat Yüksel'in yardımcısına uyarak geçerli saymama kararının hiç affedilecek bir yanı yok. Ekran başında izleyenler de görecektir: Beşiktaş'ın buz gibi golü iptal edilmiş, 3 puanı çalınmıştır. Temennimiz, bu hatalı karar Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluk yarışında ipi gögüslemesine engel olacak bir karar olmaz.

HEP "O" ÇIKIYOR

Hakem Vedat Yüksel'e bir paragraf açmak istiyorum. Aslında MHK'nın elindeki iyi hakemlerden bir tanesi. Ama nedense tartışmalı maçların altında da hep o çıkıyor. Geçen sezon F.Bahçe'nin Kayseri ile 2-2 berabere kaldığı maçta Tümer'in ceza sahası içinde düşürülmesine "penaltı" düdüğü çalmayarak şampiyonluğu tehlikeye düşürmüştü. MHK, o maçtan sonra Vedat Yüksel'e F.Bahçe maçlarında görev vermiyor.

[email protected]

Erol DOYURAN

17.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  F.BAHÇE'NİN KAYBI AĞIR

  Sağlam'ın hedefi Avrupa

  Sivas evinde 3'te 3 yaptı

  Maradona'nın hayatı film oldu

  Susiç'in Çaykur Rize sevgisi

  Türk halterciler bugün podyumda

  Dikkat et Zico!


 Son Dakika Haberleri