Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Binlerce asker emeklisi insan hakkı arıyor!

Bakın, ülkenizde ne oldu?

On binlerce “asker emeklisi”; görevdeki on binlerce “asker” adına da, “Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi”ne gitti.

Bir daha söylüyorum: Türk Silahlı Kuvvetleri’nden emekli on binlerce asker adına, dernekleri; görevdeki on binlerin hakkının da gözetilmesi için, “insan hakları” namına, AİHM’ye başvurdu.

“40 yıllık bir adaletsizlik”e karşı, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği TEMAD, “iç hukuk yollarının tükenmesi”nin ardından, AİHM’de adalet arıyor.

“Silahlı Kuvvetler mensupları”nın en az yüzde 70’i için.

Mesele, “en cumhuriyetçi” kurumun etrafında, rütbenin, doğal alt-üst ilişkilerinin ötesinde, kadim, kalıcı “adaletsizlik, hakkaniyetsizlik ve eşitsizlik” bulunması; özel olarak da bunun OYAK’daki yansıması.

“Emeklilik, dayanışma, sosyal güvenlik fonu” iken; Fransızlarla ortak, Kuzey Irak’ta iş yapabilen, Almanya’da banka sahibi olan, Erdemir’i satın alabilen, yerli bankasını yabancıya satabilen, en büyük holdinglerden biri haline gelmekle gurur duyan OYAK.

OYAK’ın esas fonları subay, astsubay başta, diğer ordu mensupları ile isteyen sivil memurların maaşlarından zorunlu kesintiler, bir de paraları asla iade edilmeyen yedek subaylardan alınanlarla oluştu.

Buna karşılık;

Holding yönetiminde de, şirket yönetim kurullarında da, kesintilerin yüzde 70 ila 80’lik nüfusundan bir kişi bulunmuyor. Alınmıyor.

Holding yönetiminde; kimi sivil, emekli generaller ile görevdeki generaller bulunabiliyor ama “alttakiler”e yer yok.

“Piyasa ekonomisi”nde ve emeklilikte dahi, şirket; “ast-üst ilişkisi”nin kalıcılığıyla yönetiliyor.

Alın size tam bir, “Cumhuriyet, demokrasi, adalet, eşitlik, kardeşlik, hakkaniyet, hukuk, insan hakları, insaf, izan, devrimcilik, imtiyazsızlık, kaynaşmışlık, her türlü zümre egemenliğinin reddi, sınıf ayrımcılığı, egemenlik” konusu.

Hakikaten alın; bunu, hem askeri hiyerarşiyi, hem sivil iktidarları düşünerek, yukarıdaki kantarlara vurun.

Yıllarca alt üst ilişkisi kabul etmiş, emir almış, yerine getirmiş, orduya bağlılık ve saygıda kusur etmemiş, aldıkları kültürle “devlet görevine adanmışlık” bir yana, çok sayıda şehit, gazi, sakat vermiş on binlerce insanın neden “Avrupa’da hak aradığı”nı bir düşünün.

Neden?

Neden “memlekette haksızlık, adaletsizlik” okuldan işe, işten ölüme kadar insanların gırtlağına yapışmış ki, bu askerlerin dahi şurasına gelmiş?

TEMAD Başkanı Mustafa Erol diyor ki;

“Yasanın eşitlik, adalet ve hakkaniyet kurallarına uymadığı tespit edilerek davalar açılmış, iç hukuk yolları sonuçlandırıldıktan sonra bazı kurumlarla konu hassasiyetle görüşülmüş, haklarımızın tanınması için görüşmeler yapılmış, yine sonuç alınamamıştır. Ülkemizin içinde bulunduğu sosyal, siyasal, ekonomik durum da değerlendirilmiş, yasal süre içinde, dış hukuk yolu olan AİHM’ye intikal ettirilmiştir. Hakkımızda hayırlı olmasını diliyorum.”

Bir düşünün; sonunda neden böyle diyor.

Sabah, 17.9.2007

Umur TALU

18.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Binlerce asker emeklisi insan hakkı arıyor!

  Yargıtay’a yine şaşırmadım

  İslâmiyet yayılıyor, Müslümanların sorumluluğu artıyor

  Genelkurmay’dan hâlâ açıklama bekliyoruz


 Son Dakika Haberleri