Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Dinin yok olacağına inanıyorduk, yanılmışız

Moskova’da düzenlenen bir konferansa katılan Rusya Devlet Ekonomi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Leonid Sükyanin, “Sovyet döneminde dinin belli bir döneme ait olgu olduğuna ve zamanla yok olacağına inanıyorduk. Sovyetler Birliğinin on yıllarca süre yaşatmaya çalıştığı komünizm ‘din’ kavramının toplum üzerindeki etkisini inkâr etmeye çalışıyordu. Ancak zamanla gördük ki bu yaklaşım tamamıyla yanlış” değerlendirmesini yaptı.


HAKLARI VERİLMİYOR

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, emekli astsubayların, Ordu Yardımlaşma Kurumu ve iştiraklerinin yetkili kurullarda temsil edilmemeleri ile kurumla

İsrail tehdit oluşturabilir

Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı (ATASE) Stratejik Araştırmalar ve Etüdler Merkezi (SAREM) Başkanlığı Ortadoğu Uzmanı Tank Yarbay


  Türüt’ün şarkısına soruşturma

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, türkücü İsmail Türüt’ün ‘’Plan yapmayın plan’’ adlı şarkısı ile bu şarkıya yapılan ve Youtube’de yayınlanan video görüntülerine ilişkin soruşturma başlattı.


  Kiliseden Ramazan kutlaması

Antakya Hıristiyan Ortodoks Kilisesi, ramazan ayı münasebetiyle, “On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayınız hayırlara vesile olsun” yazılı bir kutlama pankartı astı.


  Metrobüste ilk gün izdihamı

İstanbul’un trafik sorununun bir bölümüne çözüm olması beklenen Küçükçekmece-Topkapı arasındaki ‘’Metrobüs’’ adı verilen ulaşım sistemi hizmete girdi.


  ‘Yargı mensubu özgürlüğe karşı olamaz’

Demokrat Hukukçular Derneği Başkanı Av. Halil Doğan, özgürlüğe getirilmiş yasaktan yana tavır koymanın bir hukukçuya yakışmayacağını belirtti.


  Burns, Türkiye’ye geliyor

ABD Dışişleri Bakanlığının siyasi işlerden sorumlu müsteşarı Nicholas Burns, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye geliyor.


  Daha demokratik, özgürlükçü bir anayasa beklentisi

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, AKP hükümetinin ‘’sivil anayasa’’ taslağının, daha özgürlükçü, daha demokratik bir metin olarak hayata geçirilmesini umduklarını belirtti.


  Ne suç, ne adil mahkeme var, bunun yerine 3 siyasî cinayet var

Demokrasi şehidi Adnan Menderes’in oğlu Aydın Menderes, “27 Mayıs 1960’tan 17 Eylül 1961’e kadar bu ülkede ne meşruiyet, ne tüm Demokrat Partililere atfedilecek bir suç, ne bir adil mahkeme ne de verilmiş cezaların varlığı söz konusudur. Bunun yerine 16 Eylül ile 17 Eylül 1961’de gerçekleştirilmiş üç siyasi cinayet vardır” dedi.


  Demokrasi şehitleri milletin gönlünde yaşıyor

Demokrat Parti (DP) Kütahya İl Başkanı Atila Palangalı, 16-17 Eylül tarihlerinin Merhum Başbakan Adnan Menderes ile Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’nun şehit edildiği günün yıldönümü olduğunu belirterek, “Demokrasi şehitlerimiz milletin gönlünde yaşıyor ve yaşamaya da devam edecek” dedi.


  Rektörlerde Anayasa değişikliği alarmı

Rektörler Komitesi, yarın YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç başkanlığında olağanüstü toplanacak.


  İftar sofralarında fakirleri unutmayın

Samsun Terme Müftüsü Mustafa Türken, Ramazan ayının çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, ihtiyaç sahiplerine iftar verilmesi gerektiğini söyledi.


  Tarım işçileri iftarı tarlada açıyor

Şanlıurfa’da bazı tarım işçileri, Ramazan ayında iftarlarını tarlaların kenarlarına kurdukları çadırlarda açıyorlar.


  Tunahan duâlarla anıldı

Kur’ân âlimi Süleyman Hilmi Tunahan vefatının 48. yılında severleri ve talebeleri tarafından duâlarla anılıyor.


  Hafızlığı iki aya indiren yöntemi buldu

İlahiyat mezunu Hatice Şahin, geliştirdiği yeni bir teknikle 2 yıl olan hafızlık süresini 2 aya indirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri