Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Niye susuyorlar?

İngiliz Guardian gazetesinin Kudüs kaynaklı haberine göre İsrail savaş uçaklarının 6 Eylül’de Suriye hava sahasına girerken neyi amaçladıkları konusunda söylentiler artarak sürüyor. İsrail ise konu hakkında hâlâ sessizliğini koruyor.


İsrail, Abbas’a desteğini arttırdı

Hamas’ın Haziran ayında Gazze Şeridi’nde yönetimi ele geçirmesinden sonra, Batı Şeria’da ayrı bir hükümet kurarak İsrail ile barış süreci görüşmelerin

Karamanlis tek başına iktidar

Komşumuz Yunanistan’da yapılan genel seçimlerin galibi Kostas Karamanlis oldu. Karamanlis tek başına iktidara gelirken, Papadoupulos’un partisi PASOK


  Endonezya’da iftar geleneği devam ediyor

Pasifik Ülkeler ile Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği (PASİAD) bu Ramazanda da Endonezya’da halka açık iftar veriyor. Hafta sonu Cakarta metropolitenine bağlı Depok ilçesindeki Al Fauzien camisinde PASİAD ve Pribadi Depok Türk Okulu tarafından halka açık iftar verildi.


  Mukasey ABD Adalet Bakanlığına oynuyor

ABD Başkanı George Bush’un, Alberto Gonzales’ten boşalan Adalet Bakanlığına yakın zamanda atama yapabileceği belirtildi.


  Afganistan’da 20 günün bilânçosu: 120 ölü

Afganistan’da son 20 günde koalisyon ve Afgan güçlerinin ortak düzenlediği operasyonlarda 120 militanın öldürüldüğü bildirildi.


  İsrail şartlı ateşkese sıcak bakıyor

İsrail Savunma Bakanı Yardımcısı Matan Vilnai, İsrail’e atılan füzeleri durdurma kapasitesini göstermesi halinde Hamas ile ateşkes olasılığını göz ardı etmiyor. İsrail devlet radyosuna açıklamalarda bulunan Vilnai, “Her türlü ateşkes önerisini incelemek lâzım, ancak Hamas’ın, bundan önce yapmadığı şeyi yapıp, İsrail’e atılan füzeleri durdurması lâzım” dedi.


  Gül’ün askerle zor sınavı

İngiltere’de yayınlanan Financial Times’da Vincent Boland imzalı analizde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Silahlı Kuvvetler arasındaki ilişkinin dikkatle izlendiği belirtildi. Boland, makalesinde silahlı kuvvetler ve yeni cumhurbaşkanı Gül arasındaki potansiyel gerilimlerin idari sistemde tıkanıklık oluşturma riski barındırdığını kaydetti.


  AB’nin gözü Ankara’nın üstünde

Avrupa Parlamentosu (AP) Yeşiller Grubu üyesi Cem Özdemir, Türkiye’de mevcut olan istikrarın devam etmesinin önemli olduğuna dikkati çekerek, hükümetin uzun vadedeki hedefinin AB ile müzakereleri istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi olması gerektiğini belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri