Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İşsizlikte değişen birşey yok

Bu yılın Haziran döneminde Türkiye’de işsiz sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre 40 bin kişi artarak 2 milyon 285 bin kişi olarak belirlendi. Bu dönemde istihdam edilenlerin sayısı ise 2006’nın aynı dönemine kıyasla 381 bin kişi artarak 23 milyon 581 bin kişiye yükseldi.


Kapasite Ağustos’ta 1.4 puan azaldı

İmalat sanayi kapasite kullanım oranı, Ağustos ayında, geçen yılın aynı ayına göre 1,1 puan artarak yüzde 80,5’e yükselirken, bir önceki aya göre ise

BTC’den 1 milyar dolar gelecek

‘’Asrın projesi’’ olarak adlandırılan Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) Ham Petrol Boru Hattının Türkiye kısmının işletmecisi BOTAŞ International Limited (BIL)


  Hipermarketler kırtasiyeciyi de vurdu

İzmir Kitap ve Kırtasiyeciler Odası Başkanı Hulusi Demir, hiper marketler ve okul yönetimlerinin kırtasiye satışları, ayrıca kamu kurumlarına toplu satış yapamamaları sebebiyle, sektörlerindeki 100 bin esnafın işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu savundu.


  “Telekom’da geri adım atmayacağız”

Haber-İş yayınladığı Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Bildirgesinde, Türk Telekom’a sunulan toplu sözleşme tekliflerinin son derece makul ve ölçülü olduğuna dikkat çekilirken, bundan sonraki süreçte geri adım atılmayacağı açıklandı.


  THY, yolcu sayısını yüzde 16,6 arttırdı

Türk Hava Yolları, yılın 8 aylık döneminde yolcu sayısını, önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,6 oranında artırdı.


  Hazır çorba pazarı 100 milyon avro

Türkiye’de Ramazan ile birlikte tüketimi artan hazır çorbada pazar da büyüyor. Knorr Ürün Müdürü Burçak Dolanay, her zevke uygun üretilen katkısız ve tabiî hazır çorbaların, son yıllarda Türk halkı tarafından daha sık tüketilmeye başlandığını bildirdi.


  Şekerde kaçak azaldı, satışlar arttı

Şekerde son yıllarda kaçak ithalat ve kayıt dışı satışların önlenmesine yönelik alınan tedbirlerle, yurt içi satışlar 190 bin tonun üzerinde arttı.


  Gül bahçelerine ‘sulama’ çağrısı

Gülbirlik Genel Müdürü Bolat Tamer, kuraklığın devam etmesi halinde gül üreticilerinin, bahçelerini kendi imkânlarıyla sulamaları gerektiğini belirtti.


  Zeytinyağı ihracatına ‘yüksek fiyat’ darbesi

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken, sektörün, ihracat açısından özellikle zeytinyağında son 2 yıldır yurt içi fiyatlarındaki yükseklikten dolayı kan kaybettiğini söyledi.


  Türk-Çin-İranlı ortaklar pet şişeden elyaf üretecek

Uşak Organize Sanayi Bölgesi ikinci kısım’da yatırım yapan, Türk-İran-Çin’li ortak yatırımcı firma Sun Elyaf, sokağa atılan pet şişeden elyaf üretecek. Hazırlık çalışmalarının devam ettiğini bildiren Sun Elyaf Genel Müdürü Şenel Tezel, 2008 başında üretime başlayacaklarını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri