Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

BEŞİKTAŞ'IN DEV SINAVI

Şampiyonlar Ligi (A) Grubu'nda bugün Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla deplasmanda karşılaşacak Beşiktaş'ta hedef, grup maçlarına iyi başlangıç olarak belirlendi. İngiltere'nin Liverpool, Portekiz'in Porto ve Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla aynı grupta yer alan ve ilk karşılaşmasını bugün Fransız rakibine karşı oynayacak siyah-beyazlı ekip, bu mücadeleden puan veya puanlar alarak ilk maçtan itibaren iddialı konuma gelmeyi istiyor.

STAR TV NAKLEN YAYINLIYACAK

Marsilya ile Beşiktaş arasındaki karşılaşma Veledrome Stadı'nda TSİ 21.45'te yapılacak. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. Bu arada siyah-beyazlı takımda sakatlığı süren Gökhan Zan ve cezalı durumda bulunan Ali Tandoğan, Olympique Marsilya karşılaşmasında forma giymeyecek. Diğer yandan grubun bir başka maçında Porto ile Liverpool, Portekiz'de karşı karşıya gelecek. Beşiktaş'ın Olmpique Marsilya ile yapacağı karşılaşmayı İtalyan hakem Matteo Simone Trefoloni yönetecek. Trefoloni'nin yardımcılıklarını, aynı ülkeden Cristiano Copelli ve Stefano Papi yapacak. Maçta 4. hakem olarak da Nicola Pierpaoli görev alacak.

18.09.2007


 

Kartal'ın gol kozu: Bobo ve Delgado

Şampiyonlar Ligi'nde bugün Marsilya takımıyla karşı karşıya gelecek Beşiktaş, golcüleri Bobo ve Delgado'ya güveniyor. Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne yükselmek amacıyla yapılan ön eleme maçlarında attıkları gollerle Beşiktaş'ı gruplara taşıyan Bobo ve Delgado, yarınki maç öncesi takımlarının en büyük kozu durumundalar.

Beşiktaş, ön elemelerde yaptığı 4 karşılaşmada 7 gol atarken, bu gollerin 5'ini Bobo-Delgado ikilisi kaydetti. Siyah-beyazlı takımın Arjantinli oyuncusu Delgado, ön elemelerde attığı 3 golle takımının en golcü oyuncusu olurken, Brezilyalı forvet Bobo ise 2 golle takımına katkı yaptı.

Beşiktaş'ın 2. ön elemede Moldova'nın FC Sheriff ile yaptığı karşılaşmada takımının en golcü oyuncusu Bobo oldu. Siyah-beyazlı takımın rakibiyle İstanbul'da yaptığı karşılaşmayı boş geçen Bobo, deplasmanda 3-0'lık galibiyete 2 gol atarak büyük katkı sağladı. Siyah-beyazlı ekibin, 3. ön elemede İsviçre'nin FC Zürih ile yaptığı karşılaşmada ise adeta Delgado rüzgarı esti. ''Kara Kartallar''ın deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada takımının tek golünü atan Arjantinli oyuncu, BJK İnönü Stadı'nda 2-0'lık galibiyette ise rakip filelere 2 golü de atan oyuncu oldu.

18.09.2007


 

FELDKAMP, GERETS'E FARK ATTI

Alman teknik adam Karl Heinz Feldkamp yönetimindeki Galatasaray, ilk 5 hafta sonu sonuçlarıyla itibariyle Erik Gerets'in geçen sezonki takımını her açıdan geçti.

Gerets yönetimindeki Galatasaray, 2006-2007 sezonuna kötü bir başlangıç yapmış, 5. hafta sonunda sadece 1 galibiyet elde edebilirken, diğer 4 maçında da sahadan beraberlikle ayrılmıştı. Galatasaray, bu dönemde 12 puanlı lider Fenerbahçe'nin 5 puan gerisinde 7 puanla 9. sırada yer aldı.

Sarı-kırmızılı ekipte görev geldikten sonra 73 yaşında olması nedeniyle eleştiriler alan Karl Heinz Feldkamp'ın Galatasaray'ı ise sezona resmen fırtına gibi başladı. İlk 3 maçını kazandıktan sonra sadece Vestel Manisaspor ile deplasmanda berabere kalan ''Cim bom'', Konyaspor'a gol yağdırarak (6-0) büyük övgü aldı. Geçen sezonun tam tersi bir görüntü çizen Galatasaray, 4 galibiyet ve 1 beraberlik alıp, 12 puan toplarken, 5. haftada liderlik koltuğunu, 8. durumda bulunan Fenerbahçe'nin 5 puan önünde korudu.

18.09.2007


 

Şeref Eroğlu ilk gün elendi

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bugün başlayan Dünya Güreş Şampiyonası'nda, grekoromen stilde bugün mindere çıkan 3 Türk güreşçi de sıkletlerinde ilk 8'e giremeyince Türkiye bu sıkletlerde olimpiyat barajını aşamadı.

66 kiloda Şeref Eroğlu, ilk turda Sırp Maksimoviç'i 2-0 (3-1, 2-1) yendikten sonra ikinci turda ABD'li John Lester'a 2-0 (0-3, 0-3) yenildi. 55 kiloda Haşim Baykara, ilk müsabakasında Özbek Lidar Hafızov'a 2-1 (0-5, 1-1, 0-2), 60 kiloda Bünyamin Emik de Çinli Jiang Sheng'e 2-0 0-2, 0-3) mağlup olmaktan kurtulamadı. Her üç sıklette de milli takım sporcularını yenen güreşçiler finale çıkmayı başaramadı. Bu nedenle Şeref Eroğlu, Haşim Baykara ve Bünyamin Emik şampiyonaya veda ederken, sıkletlerinde olimpiyat barajı için gerekli olan ilk 8 sıraya da giremedi.

18.09.2007


 

Dünya Fair-Play ödülünü Hilal aldı

A2006 Dünya Fair Play Baron Coubertin Büyük Ödülü, 12 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Hilal Çoşkuner'in oldu.

Hilal Coşkuner, geçtiğimiz yıl Trabzon'da Okullararası Kros Birinciliği'nde altın madalyaya koşarken, gerideki rakibinin sakatlanıp yere düşmesi üzerine finişe değil arkadaşına yardıma koşmuştu.

18.09.2007


 

F.Bahçe-İnter maçı İspanyol hakemin

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu ilk maçında İtalya'nın dünyaca ünlü İnter takımıyla yapacağı maçı İspanyol hakem Luis Medina Cantalejo yönetecek.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yarın akşam saat 21.45'de başlayacak karşılaşmayı Star TV naklen ekranlara getirecek.

18.09.2007


 

Nonda iş yapar..

Ezeli rakiplerinin puan kaybettiği haftada bu defa G.Saray puan kaybetmedi. Her hangi bir kazaya sebebiyet vermemek için de oyuna baştan istekli ve tempolu başladı. Erken gelen gol olacak farkı haber verir nitelikteydi. Geçen yılla kıyasladığımızda G.Saray bu sezon çok farklı futbol oynuyor. En başta oyuncular kendi kafalarındakini değil de, Kalli'nin düşündüklerini sahaya yansıtmaya uğraşıyorlar.

Yardımlaşma ve çabuk oynama G.Saray'ın bu sezonki en önemli özelliği. Sonucu da takım olmayı getiriyor. Bu düşüncede olmayan biliyor ki; Kalli'den formayı alamayacak. Disiplin ve hırsı Kalli ön plana çıkardı G.Saray'da. Geçen sezon çokça eşleştirdiğimiz Hasan Şaş bu sezon yedek kulübesinin müdavimi oldu. Şans bulduğunda da kendi oyun felsefesiyle, Kalli' nin falsefesi arasında bocalamaya devam ediyor. Genç Barış'ın bu takımda sürekli oynaması lazım. Bitmek bilmeyen enerjisiyle Linderot'a yardımı çok olumlu.

Yeni transfer Nonda G.Saray'ın forvette top tutamama eksikliğini giderecek özelliklere sahip. Topu ayağına aldı mı iyi işler yaparak G.Saray'ın etkili hücum yapmasına yeni bir ivme kazandırdı. Ümit Karan'da bu tip özellikler asla yok. Nonda G.Saray'da önemli işler yapacak fikrini bu maçtaki pozitif futboluyla verdi. Bu sezon yepyeni bir Hakan Şükür izliyoruz. Gol atıyor, asist yapıyor. Böyle devam ederse Hakan Nonda'yla coşar.

G.Saray'ın eksikleri de var. En başta iyi niyetle oynamasına ve bu maçta iki gol pası vermesine rağmen Uğur'un yerinde kaliteli bir sağ beke ihtiyaç var. Ayrıca Servet'in alternatifİ yok. Sakat olmasına rağman yine Kalli onu oynattı. İsmail Buzid'e hâlâ güveni olmadığını gösterdi.

Said OKUR

18.09.2007


 

Büyükler bu hafta G.Saray'a çalıştı

Turkcell Süper Lig'de 5. hafta maçları tamamlanırken, 4. haftayı 10 puan ve averajla lider olarak tamamlayan Galatasaray, bu hafta Konyaspor'u 6-0'lık sonuçla yenerek zirvedeki yerini sağlamlaştırdı.

Ankaraspor deplasmanında son dakikada bulduğu golün iptal edilmesiyle birlikte 1 puanla haftayı kapatan Beşiktaş, oynadığı 5 maçta ikinci beraberliğini elde etti. Siyah-beyazlılar, topladığı 11 puanla 5. haftayı Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamladı. Son şampiyon Fenerbahçe ise Çaykur Rizespor ile kendi sahasında oynadığı maçtan 1-1'lik sonuçla ayrılarak beraberliklerine bir yenisini ekledi. Sarı-lacivertliler, haftayı 8 puanla 8'inci sırada bitirdi. Kendi sahasında Ankaragücü'nü ağırlayan Trabzonspor da, golsüz biten karşılaşmanın ardından 1 puan kazandı. Bordo-mavili ekip, haftayı 8 puanla 5'inci sırada kapattı. 5 maçı ev sahibi takımların kazandığı bu haftada toplam 20 gol filelerle buluşurken, 3 maç berabere tamamlandı. 2 karşılaşmayı ise deplasman takımları galip bitirdi.

TOPLU SONUÇLAR

İstanbul Büyükşehir Bld.-Bursaspor : 1-0

Sivasspor-Gençlerbirliği OFTAŞ : 1-0

Fenerbahçe-Çaykur Rizespor : 1-1

Gaziantepspor-Kayserispor : 4-3

Trabzonspor-Ankaragücü : 0-0

Gençlerbirliği-Vestel Manisaspor : 0-2

Galatasaray-Konyaspor : 6-0

Denizlispor-Kasımpaşa : 0-1

Ankaraspor-Beşiktaş : 0-0

HAFTANIN KARMASI

Gonzalez (Çaykur Rize), Uğur (G.Saray), Cihat (Kasımpaşa), Cesario (İstanbul B.B.), Murat (Sivas), Göksel (Kasımpaşa), Holosko (Manisa), De Nigris (Gaziantep), Nonda (G.Saray), Uğur (Manisa), Sertan (İstanbul B. B.)

GOL KRALLIĞI

Tanju Çolak'a ait 14 yıllık gol rekorunu kıran Hakan Şükür, Konyaspor'a attığı golle gol krallığı yarışında 4 golle ilk sırada yer aldı. Hakan Şükür'ü 3 golle Bursasporlu Sinan Kaloğlu, Trabzonsporlu Umut Bulut ve Gökdeniz, Kayserisporlu Gökhan Ünal ve Denizlisporlu Yusuf takip etti.

6. HAFTANIN MAÇLARI

21 Eylül Cuma: Vestel Manisaspor-Trabzonspor, Ankaragücü-İstanbul B.B. 22 Eylül Cumartesi: Beşiktaş-Denizlispor, Konyaspor-Gençlerbirliği. 23 Eylül Pazar: Kasımpaşa-Galatasaray, Gençlerbirliği OFTAŞ -Gaziantepspor, Çaykur Rizespor-Sivasspor, Kayserispor-Ankaraspor, Bursaspor-Fenerbahçe.

HAFTANIN FUTBOLCUSU

De Nigris (G.Antep)

HAFTANIN HAKEMİ

Özgüç Türkalp

(Denizlispor-Kasımpaşa)

HAFTANIN TAKIMI

Galatasaray

PUAN DURUMU

TAKIMLAR O G B M A Y AV P

1. GALATASARAY 5 4 1 0 14 2 12 13

2. BEŞİKTAŞ 5 3 2 0 4 1 3 11

3. SİVASSPOR 4 3 0 1 5 2 3 9

4. İSTANBUL B.Ş. BLD. 5 3 0 2 6 5 1 9

5. TRABZONSPOR 4 2 2 0 8 2 6 8

6. KAYSERİSPOR 5 2 2 1 9 6 3 8

7. ANKARAGÜCÜ 5 2 2 1 7 6 1 8

8. FENERBAHÇE 5 2 2 1 5 5 0 8

9. VESTEL MANİSA 5 2 1 2 9 9 0 7

10. GAZİANTEP 5 2 0 3 7 8 -1 6

11. KASIMPAŞA 5 2 0 3 5 7 -2 6

12. BURSASPOR 5 1 2 2 4 4 0 5

13. DENİZLİSPOR 5 1 2 2 7 8 -1 5

14. GENÇLERBİRLİĞİ 5 1 1 3 6 9 -3 4

15. GENÇ. OFTAŞ 5 1 1 3 3 6 -3 4

16. ÇAYKUR RİZE 5 1 1 3 5 13 -8 4

17. KONYASPOR 5 0 3 2 4 11 -7 3

18. ANKARASPOR 5 0 2 3 4 8 -4 2

(Not: Trabzonspor - Sivaspor karşılaşması

TFF'nin kararı gereği tekrar oynanacak)

Seyhan ŞENTÜRK

18.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri