Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

POLAT: CİDDİ OYNAMADIK

G.Saray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, fark atacakları karşılaşmada yenilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Polat, "Futbolda her maçı ciddiye almanız gerekir. Rövanşta maçı ciddiyet alıp, bu turu geçeriz" dedi. Polat, taraftarı Kasımpaşa maçına davet etti.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, UEFA Kupası 1. turunda İsviçre'nin FC Sion takımına 3-2 yenildikleri ilk maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, fark atacakları karşılaşmada yenilmelerinin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi. Polat, karşılaşmada beklentilerinin farklı olduğunu dile getirerek, ''İsviçre'ye kazanmak için gelmiştik, ama maç, beklentimizin dışında gelişti'' dedi.

Maçın ilk yarım saatlik bölümünde 3 gol birden yiyerek, adeta şok olduklarını ifade eden Adnan Polat, ''İkinci yarıda çok iyi mücadele edip, çok gol pozisyonu bulduk. 3-0'dan maçı çevirmek büyük takımların işidir. Biz de bunu gerçekleştirerek, tur için avantaj elde etmeyi başardık'' dedi.

Futbolun ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Polat, ''Her maçı ciddiye almanız gerekir. Büyük takım, küçük takım ayrımı yapmamak lazım, futbol bunu kaldırmaz. Rövanşta maç çantada keklik gibi gözükse de futbol gayri ciddiliği kaldırmaz. Rövanşta maçı ciddiye alıp, bu turu geçeriz'' diye konuştu. FC Sion maçının artık geride kaldığını anlatan Polat, ''Şimdi Kasımpaşa maçını düşünüyoruz. Bu karşılaşmaya taraftarlarımızı bekliyoruz. Yalnızlıktan bıktık'' dedi.

8 maç sonra mağlup oldu

Galatasaray, bu sezon oynadığı 8. resmi karşılaşmasında ilk kez mağlubiyetle tanıştı. Sarı-kırmızılılar, daha önce Süper Lig ve UEFA Kupası ön elemesinde yaptığı 7 karşılaşmanın 6'sını kazanıp, sadece 1'inde berabere kalmıştı. Ligde 5 maçın 4'ünü kazanan ''Cim bom'', tek beraberliğini Vestel Manisaspor'a karşı almıştı.

22.09.2007


 

Sion, G.Saray'ı yenerek şoke etti

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), resmi internet sitesinin ilk sayfasında, dün akşam oynanan FC Sion-Galatasaray maçıyla ilgili bir habere yer verirken, haberin başlığını, ''FC Sion şoku Galatasaray'ı buz kestirdi'' şeklinde attı.

İsviçre'nin küçük takımlarından FC Sion'un, UEFA Kupası 1. tur ilk maçında Galatasaray karşısında aldığı galibiyetle sarı -kırmızılıları şok ettiğini yazan internet sitesi, ev sahibi takımın maçta 3-0 öne geçtiğine, ancak Galatasaray'ın maçı bırakmayarak skoru 3-2'ye taşıdığına dikkat çekti.

1. tur maçları arasında en büyük sürprizlerinden birinin FC Sion'un Galatasaray'ı yenmesi olduğunu kaydeden uefa.com editörleri, İsviçre takımının ilk 10 dakika içinde Dominguez ve Vilmos Vancak'ın golleriyle Galatasaray'ı şaşkına çevirdiğini belirttiler. Jamel Alioui'nin ayağından kazandığı golle ev sahibi ekibin ilk yarım saati 3-0 önde geçtiğini ifade eden internet sitesi, sarı kırmızılı takımın Lincoln ve Linderoth'un golleriyle yeniden maça ortak olduğunu kaydetti.

ilk maçta ortaya çıkan 3-2'lik FC Sion galibiyetinin ardından İstanbul'da tarafları çok heyecanlı bir rövanş karşılaşmasının beklediği de internet sitesinde yazılanlar arasında yer aldı.

32 dakikada 3 gol

Ligde ve Avrupa'da bu sezon oynadığı 7 maçta kalesinde 4 gol gören Galatasaray, FC Sion karşısında 32 dakikada 3 gol yedi. Sarıkırmızılılar, attıkları 2 gol ile 2. tur için biraz olsun avantaj elde ettiler. Galatasaray, rövanş maçını 10 dahi kazansa rakibi karşısında tur atlayacak. Türkiye'nin Avrupa kupalarındaki en başarılı takımı Galatasaray, tarihindeki 200. Avrupa kupası maçını yenilgiyle bitirdi.

22.09.2007


 

Nihat muhteşem döndü

Villarreal'de bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de sahaya çıkan Nihat Kahveci, UEFA Kupası maçında Bate Borisov'a 4. dakikada serbest vuruştan ve 50. dakikada rakip takımdan 2 kişiyi çalımlayarak attığı gollerle takımının ve sahanın yıldızı oldu.

UEFA Kupası 1. turunda önceki akşam oynanan maçta Bate Borisov'u 4-1 yenen Villarreal'in 2 golünü atan Nihat Kahveci, İspanyol basınından büyük övgü aldı. Bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de sahaya çıkan Nihat, 4. dakikada serbest vuruştan ve 50. dakikada rakip takımdan 2 kişiyi çalımlayarak attığı gollerle takımının ve sahanın yıldızı oldu. 78 dakika oyunda kalıp daha sonra yerini Josico'ya bırakan Nihat'ı İspanyol basını, ''sahanın yıldızı'' olarak seçti.

3 YILDIZI TEK NİHAT ALDI

As gazetesi, ''Golleri ile Bate'yi titreten Türk futbolcu, uzun süren sakatlığının ardından adeta gole aç. Nihat, dizindeki sakatlığın ardından son 2 maçtır gösterdiği yüksek performansla tekrardan gülmeye başladı'' değerlendirmesini yaptı. Marca gazetesi de maçta tek 3 yıldızı Nihat'a verirken, ''Sonunda buzları kırdı. Hemen hemen Real Sociedad'taki altın yıllarına dönmüş gibi. Pellegrini'nin takımı Nihat'ın ellerinde UEFA'ya doğru ayakla başladı'' ifadelerini kullandı. El Pais gazetesi ise ''Villarreal'in şovunda Nihat parıldıyor'' başlığın ıattı.

22.09.2007


 

Daum'a Chelsea kancası iddiası

Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından 1. FC Köln'ün teknik direktörü Christoph Daum'a, İngiltere'nin Chelsea takımının teklif götürdüğü iddia edildi.

Kölner Express Gazetesi, İngiltere Premier Ligi'nin güçlü takımlarından Chealsea'nin, teknik direktör Jose Mourinho ile yollarını ayırmasının ardından girdiği teknik direktör arayışında Daum'un avukatını arayarak bilgi istediklerini yazdı.

Chelseali yöneticilerin, avukat Dr. Stefan Seitz'a, Daum'un FC Köln ile olan sözleşmesini ve ne kadar tazminat ödenmesi gerektiğini sorduklarını iddia eden gazete, Seitz'in bu konudaki sorulara yorum yapmaktan kaçındığını ifade etti.

''Chelsea Daum'un kapısını tıklattı'' manşetiyle verilen haberde, Chelsea Kulübü Başkanı Abramowitsch'in daha önce de CSKA Moskova takımı için Daum'a teklif götürdüğü, ancak Daum'un bunu halen devam eden sözleşmesi nedeniyle geri çevirdiği belirtildi. Gazete ayrıca, Chelsea'nin teknik direktörler listesinde Fransız Didier Deschamps, Hollandalı Guus Hiddink, Jürgen Klinsmann'ın da bulunduğunu bildirdi.

22.09.2007


 

Tahkim, Sivas'ın yüzünü güldürdü

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ''Türk sporu için alınan doğru bir karar olduğunu düşünüyorum'' dedi.

Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Trabzonspor-Sivasspor maçıyla ilgili Trabzonspor'un 3-0 hükmen mağlup edilmesiyle ilgili aldığı karara yönelik yaptığı değerlendirmede, ''Türk sporu için alınan doğru bir karar olduğunu düşünüyorum'' dedi. Bülent Uygun, kulüp tesislerinde yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu'nun bütün kurullarıyla bir bütün olduğunu belirterek, bu kararın Türkiye'de futbolun vicdanen değil, kurallarla yönetildiğinin bir göstergesi olduğunu ifade etti.

22.09.2007


 

Okan Buruk dizinden ameliyat oldu

Galatasaray'da, menüsküsündeki yırtık nedeniyle artroskopi operasyonu geçiren deneyimli futbolcu Okan Buruk, 3 hafta sahalardan uzak kalacak.

Bakırköy Acıbadem Hastanesi'nde, Prof. Dr. Ömer Taşer ve Uzman Dr. Sarper Mehmet Çetinkaya tarafından artroskopi yapılan Okan'ın, gelecek hafta antrenmanlara başlayabileceği, ancak 3 hafta sonra takımla çalışabileceği bildirildi.

22.09.2007


 

Moralsiz Beşiktaş Denizli'yi ağırlıyor

Beşiktaş ile Denizlispor, ligde bugün 33. kez karşı karşıya gelecek. İnönü Stadında saat 20.30'da başlayacak karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek.

İki ekip arasında 23 Ağustos 1983 tarihinde Ali Sami Yen Stadı'nda yapılan ve 31 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlanan karşılaşmayla başlayan rekabette, bugüne dek 32 lig maçı yapıldı. Bu maçların 20'sinde siyahbeyazlılar sahadan galip ayrılırken, Denizlispor 4 galibiyet alabildi, 8 maç ise berabere sonuçlandı. Geride kalan maçlarda ''Kara Kartallar''ın toplam 56 golüne karşılık, ''Horozlar'' 30 gol kaydetti.

SÜPER LİGDE DİĞER MAÇLAR

20.30 Kayserispor-Ankaraspor

Hakem: Gökhan Güneşer

20.30 Konyaspor-Gençlerbirliği

Hakem: Aytekin Durmaz

22.09.2007


 

Anderlecht'in golü Serhat Akın'dan geldi

Milli futbolcu Serhat Akın'ın formasını giydiği RSC Anderlecht, UEFA Kupası 1. Tur ilk karşılaşmasında sahasında Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 1-1 berabere kalırken, Anderlecht'in tek golünü Serhat attı.

Constant Vanden Stock Stadı'nda oynanan karşılaşmada RSC Anderlecht'in golünü 11. dakikada Serhat Akın atarken, Rapid Wien'in beraberlik sayısını 82. dakikada Hofmann kaydetti.

22.09.2007


 

Küçük takım yok

G.Saray, az kalsın İsviçre'nin küçük takımlarından kabul edilen Sion karşısında UEFA defterini kapatıyordu. 30 dakikada 3 gol yiyerek, kenardaki Feldkamp'ı bile şoke eden sarı-kırmızılılar, Lincoln'un zamanında gelen golü ile hayat buldu ve ikinci yarıda Linderot'un attığı golle sahadan 3-2 yenik ayrılmasına karşın İstanbul'a umutlu döndü.

Feldkamp, Avrupa tecrübesi olmayan genç Carruska'ya ilk 11'de yer vererek büyük bir hata yaptığını kalesinde 3 golü gördükten sonra anladı. Orta sahanın Sion tarafından ablukaya alındığını ancak 30 dakika sonra anlayabilen Alman hoca, kenarda oturttuğu istikrarlı Ayhan Akman'ı oyuna sokarak oyunda dengeyi sağladı.

G.Saraylı oyuncular nedense Sion'u küçük gördüler. Maça çantada keklik havasında çıktılar. İlk dakikalarda gelen goller rakibin hiç te güçsüz olmadığını gösterdi. Sion'un her atağında sarı-kırmızılılar bocaladı. Servet ve Song ne yapacaklarını şaşırdı. İki bek Volkan ve Uğur sürekli adamlarını kaçırdı. Orta sahadan bir tek Hasan Şaş hırsının verdiği enerjisiyle mücadele etmeye çalıştı.

Şimdiden uyarıyoruz; Bu sonuç G.Saray için belki umut olmuştur. Ancak, rakibini İstanbul'da da cidiye almayıp, bir gol atıp tur atlarım düşüncesiyle sahaya çıkarsa, UEFA dışında kalabilir.

Erol DOYURAN

22.09.2007


 

Haliç'te gece kürek yarışması

Kürek Federasyonu, Haliç'te gece yarışları düzenliyor. Altın Haliç Gece Kürek Yarışları, 29 Eylül Cumartesi günü saat 21.00'de Feshane açıklarında yapılacak.

500 metre mesafeli yarışlar 7 ayrı kategoride düzenlenecek. Yarışta her kategoride ve her tekne sınıfında ilk 3 dereceye girecek sporculara madalya ve altın verilecek.

22.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri