Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İfade özgürlüğünde ilerleme yok

İHD’nin 2007 yılı ilk altı aylık İfade Özgürlüğü Raporuna göre, muhalif basın üzerinde ciddî baskılar ve para cezaları bulunurken son üç yılda ifade özgürlüğünün sürekli geri gittiğine dikkat çekildi. İHD Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ, “anti-demokratik, tekçi, militarist karakterli sistemin” farklı düşüncelerin ifade edilmesine imkân tanımadığına, muhalif görüşlere tahammülsüzlük sergilediğini ifade etti.


Darbecileri alkışlamışlardı

Milliyet yazarı Hasan Cemal, 12 Eylül’ün ardından yüksek yargı organlarının ve rektörlerin askerî cunta üyelerini tebrik ettiği sahneyi hatırlatarak,

Eski alışkanlıklar devam ediyor

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ, Anayasa tartışmalarında laiklik konusunun ön plana çıkmasının, bugün de görev başında olan bazı


  Reformlar Türkiye’yi AB’ye taşıyacak

Dünya Bankası eski Türkiye Direktörü Andrew Vorkink, yapısal reformların Türkiye için önemini vurgularken, ‘’Hükümetin öncelik verdiği mikro reformlar ile rekabet ve istihdam konusundaki reformlar, Türkiye’yi AB’ye taşıyacak reformlardır’’ dedi.


  AB, anayasa çalışmalarından memnun

AB dönem başkanı Portekiz, Türk hükümetinin yeni anayasa taslağı üzerinde olası en geniş kabulü sağlamak için, anayasal kurumlarla, bütün demokratik taraflar ve ilgili gruplarla açık ve kapsamlı tartışma arzusunda olmasını memnuniyetle karşılıyor.


  Başbakan nakit zengini

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 12 Eylül 2007 tarihi itibariyle mal varlığı açıklandı. Erdoğan’ın, Başbakanlık Basın Merkezinin internet sitesinde yenilenen mal beyanında, banka hesaplarındaki 1. 803.854 YTL ile 9.890 Euro ve 312.500 YTL alacak dikkat çekiyor.


  Erdoğan Washington’da

BM’nin 24 Eylül’de başlayacak 62’inci Genel Kurulu’na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere New York’a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ‘’ANA’’ ile Washington’a geçti.


  Çiçek: Kimse darbeye heves etmesin

Başbakan Vekili Cemil Çiçek, onur konuğu olarak katıldığı TÜSİAD YİK toplantısında yaptığı konuşmada, “Milletimiz demokrasiyi mevsimlik, geçici olarak görmüyor. Daimi hayat tarzı olarak görüyor ve bunu benimsemiştir” diyerek, kimsenin demokrasi dışı bir yol, yöntem izlemesinin mümkün olmadığını kaydetti.


  İzmir’de eğitim uçağı düştü

İzmir’in Karaburun ilçesine bağlı Mordoğan Beldesinde askeri bir eğitim uçağı düştü.


  Hakkari'de 4.5'lik deprem

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca Köyü’nde saat 13.21’de orta şiddette bir deprem meydana geldi.


  Kitabın Ramazanla buluşması

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bu yıl 26’ıncısı düzenlenen, Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın Ankara ayağı Kocatepe Cami’inde açıldı. Fuarın İstanbul ayağı ise bugün Sultanahmet Camii’nde açılacak.


  İsim benzerliği yüzünden 10 gün ceza evinde yattı

Bolu’da mal bildiriminde bulunmadığı gerekçesiyle aranan bir kişi ile aynı ismi taşıyan Mehmet Yılmaz, nedenini bilmediği halde 10 gün ceza evinde yattığını iddia etti.


  İsrafı önlemek için köy ekmeği teklifi

Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlkbahar, bütün Türkiye’nin “doğal köy ekmeği”ni kullanması durumunda yıllık 5 milyon ton buğdayın tasarruf edileceğini belirtti.


  GÖKTÜRK-2’nin yapımına başlandı

Türkiye, yeni bir gözlem uydusuna kavuşacak. TÜBİTAK, Türkiye’nin yerel kaynaklarla RASAT uydusunun yapımını sürdürürken, diğer yandan Milli Savunma Bakanlığı için TAI ile “GÖKTÜRK-2” isimli yeni bir uydunun yapımına başladı.


  Kabir ziyareti ahireti hatırlatmalı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Saim Yeprem, Ramazan ayı dolayısıyla artan türbe ziyaretlerine dikkati çekerek, ‘’Türbeler vasıtasıyla Allah’tan bir şey istemek Kuran’da kesinlikle yasaklanmıştır. Halkımız, türbelerdeki insanlara dua ederek bunu unutuyor’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri