Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şehir Tiyatroları 3 Ekim’de perde diyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, yeni sezonu 3 Ekim’de açacak. İBB Şehir Tiyatrolarından yapılan yazılı açıklamada, yeni sezonda repertuvarda 32 yerli, 24 yabancı olmak üzere 56 oyuna yer verildiği belirtildi.

Açıklamada, 2008’de kutlanacak Cumhuriyetin 85. yılı için pek çok yeni proje ve etkinlik gerçekleştirmenin amaçlandığı kaydedilerek, bunlardan ilkinin, Cumhuriyete armağan olarak İsmet Küntay’ın ‘’Tozlu Çizmeler’’i olacağı bildirildi.

Ayrıca, Cumhuriyet temalı, ödüllü oyun yazma yarışması düzenleneceği ifade edilen açıklamada, bu yarışmayla Türk tiyatrosuna yeni yazarlar ve oyunlar kazandırmanın hedeflendiği belirtildi.

İBB Şehir Tiyatrolarının Ekim ayında perdelerini 2 yeni oyunla açacağı kaydedildi. Bunlardan, İsmet Küntay’ın yazdığı, Engin Uludağ’ın yönettiği ‘’Tozlu Çizmeler’’ adlı oyunda, 1. Dünya Savaşı ve İstanbul’un işgalinin Türk insanı üzerindeki etkilerinin anlatıldığı ifade edildi.

Turgay Nar’ın yazdığı, Hüseyin Köroğlu’nun yönettiği ‘’Divane Ağaç’’ adlı oyunun ise 3 Ekim’de Ümraniye Sahnesinde ilk kez seyirci karşısına çıkacağı belirtildi.

İBB Şehir Tiyatrolarının 2007-2008 sezonunda oyunlarını; Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, Kağıthane Sadabat Sahnesi, Ümraniye Sahnesi, Fatih Reşat Nuri Sahnesi, Gaziosmanpaşa Sahnesi ve Kadıköy Haldun Taner Sahnesinde sergileyeceği kaydedildi.

Açıklamada, bilet fiyatlarına zam yapılmadığı vurgulanarak, geçen sezon olduğu gibi müzikal oyunlarda tam biletin 7,5 YTL, indirmli biletin 6 YTL olacağı belirtildi. Normal oyunlarda tam biletin 6,5 YTL, indirimli biletin 5 YTL, çocuk oyunları biletinin ise 2,5 YTL’den satılacağı ifade edildi.

YERLİ VE ÇEVİRİ OYUNLAR

İBB Şehir Tiyatrolarının yeni sezonda repertuvarına aldığı yerli oyunlar şöyle:

İsmet Kuntay’ın ‘’Tozlu Çizmeler’’, Nazım Hikmet’in ‘’Yolcu’’, Aziz Nesin’in ‘’Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’’, Sait Faik’in ‘’Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye’’, Ziya Osman Saba’nın ‘’Mesut İnsanlar Fotoğrafhanesi’’, Orhan Asena’nın ‘’Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe’’, Halide Edip Adıvar’ın ‘’Sinekli Bakkal’’, Turgay Nar’ın ‘’Divane Ağaç’’, Halit Ziya Uşaklıgil’in ‘’Mai ve Siyah’’, Caner Bilginer’in ‘’Karagöz Geri Döndü’’, Gülşah Gülebenzer’in ‘’Şahmeran’’, Sema Ergenekon ve Gökhan Aktemur’un ‘’Damlalar Dansı’’, Bülent Kavas’ın ‘’Hırsız Kim’’ ve Hasan Erkek’in ‘’Çiçek Prenses’’.

Geçen sezondan devam edecek yerli oyunlar da şunlar:

Turgay Nar’ın ‘’Can Ateşinde Kanatlar’’, Ahmet Nuri Sekizinci’nin ‘’Ceza Kanunu’’, Orhan Kemal’in ‘’Eskici Dükkanı’’, Ekrem Reşit Rey ve Cemal Reşit Rey’in ‘’Lüküs Hayat’’, Reşat Nuri Güntekin’in ‘’Yaprak Dökümü’’, Turan Oflazoğlu’nun ‘’IV. Murat’’, Haldun Dormen’in ‘’Kantocu’’, Haldun Taner’in ‘’Keşanlı Ali Destanı’’, Prof. İskender Pala’nın ‘’Leyla ile Mecnun’’, Zerrin Akdenizli Çelenk’in ‘’Bir Yıldız Seç Kendine’’, Ayten Soykök’ün ‘’Temizlik Ülkesi’’, Dursun Yavuz Altun’un ‘’Doğ Güneşim Doğ’’, Mürsel Yaylalı’nın ‘’Trafik Canavarını Gördünüz mü?’’, Nilbanu Engindeniz’in ‘’Gök Kuşağı Altında’’, Erhan Özçelik’in ‘’Kedi ile Palyaço’’, Sevgi Sakarya’nın ‘’Lay Lay Lom’’ ve Fikret Yayan’ın ‘’Çevrevi Prens’’.

Yeni sezonda repertuvara alınan çeviri oyunlar şöyle:

Jean Racine’nin ‘’Beyazıt’’, Luigi Pirendello’nun ‘’Size Öyle Geliyorsa Öyledir’’, Maksim Gorki’nin ‘’Yazlıkçılar’’, Roland Schımmelpfennig’in ‘’Geçmişten Gelen Kadın’’, Friedrich Dürrenmatt’ın ‘’Fizikçiler’’, A. Miller’ın ‘’Satıcının Ölümü’’, W. Allen’ın ‘’Tekrar Çal Sam’’, Albert Camus’un ‘’Doğrular’’, Edmund Mores’in ‘’Tahta Çanaklar’’, Federico Garcıa Lorca’nın ‘’Bernarda Alba’nın Evi’’, Hans Chrıstian’ın ‘’Kibritçi Kız’’ ve Samet Bahrengi’nin ‘’Küçük Kalabalık’’.

Geçen sezondan devam edecek çeviri oyunlar da şunlar:

Anton Çehow’un ‘’Üç Kız Kardeş’’, Dejan Dukavski’nin ‘’Barut Fıçısı’’, Lope de Vega’nın ‘’Çılgın Dünya’’, Marsha Norman’ın ‘’İyi Geceler Anne’’, Alan Ayckbourn’un ‘’Kim Kimi Kimle’’, Karen Blixen’in ‘’Ölümsüz Öykü’’, Mate’i Visniec’in ‘’Savaş ve Kadın’’, Jean Paul Sartre’nin ‘’Saygılı Yosma’’, A. Ostrovski’nin ‘’Yaban Ormanı’’, Elçin Efendiyev’in ‘’Yıldızlar Altında Cinayet’’, Hristo Boyçef’in ‘’Titanik Orkestrası’’ ve Grimm Kardeşler’in ‘’Bremen Mızıkacıları’’.

23.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Şehir Tiyatroları 3 Ekim’de perde diyor


 Son Dakika Haberleri