Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Babacan: Tam üyelikte ısrarlıyız

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin, AB sürecini siyasî çıkarlar sebebiyle etkilemeye ve sömürmeye çalışan bazı çevreler yüzünden yılmayacağını ve tam üyelik dışında başka bir seçeneği kabul etmeyeceğini söyledi.


Boşa zaman ve enerji harcanıyor

Yeni anayasa tasarısının kamuoyunda tartışma zemininin çok yanlış mecralara kaydığını belirten TÜMSİAD Genel Başkanı Mehmet Yıldırım, “Türkiye bu kısı

Uslu: Yeni anayasa çalışmalarına gizli el müdahale ediyor

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, yeni anayasa çalışmalarının durdurulmasını isteyen kurumlara bir gizli elin müdahale ettiğini söyledi.


  Traktörle taşımalı eğitim

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı köylerden 23 taşıma hattının ihalesi yapılamadığı için 513 öğrenci kendi imkanlarıyla okullarına gidip gelmeye çalışırken, en az 100 öğrencinin yaşanan sorun nedeniyle okula gitmediği bildirildi.


  Üniversiteli olmak zor

Türk Eğitim-Sen’in yaptığı araştırmaya göre, öğrencinin üniversiteye ilk adımının maliyeti 2 bin 114 YTL ile 4 bin 418 YTL arasında değişiyor.


  Minik öğrencilere yeni okul

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve VATSO katkıları ile Yalım Erez Mahallesinde bulunan Şehit Öğretmen Mehmet İzdal İlköğretim Okulunun yanına ek bina şeklinde yaptırılan okul eğitime açıldı.


  AB, Yeşil Hat Tüzüğü yıllık izleme raporunu kabul etti

Avrupa Birliği Komisyonu, , Yeşil Hat Tüzüğü yıllık izleme raporunu kabul etti. Komisyon, Yeşil Hat Tüzüğü yıllık izleme faaliyetlerini, AB üyesi ülkelere bildirme ve onları tüzüğün uygulanmasında haberdar etme amacıyla yayımladığı raporda, kişilerin ve malların geçişiyle ilgili önemli tespitlerde bulundu.


  MGK'ya atama

MGK Genel Sekreterliğine Büyükelçi Tahsin Burcuoğlu atandı. 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Burcuoğlu’nu veto etmiş, Almanya Büyükelçisi Mehmet İrtemçelik’in atanmasını istemişti.


  5 ile yeni vali atandı

Tokat, Diyarbakır, Siirt, Tunceli ve Düzce’ye yeni valiler atandı.Vali atamalarına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yayımlandı.


  “Din dersini zorla öğretmek dinin ruhuna aykırı”

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Başkanı Gürkan Avcı, zorunlu din dersi uygulamasının ‘’dinin ruhuna aykırı’’ olduğunu söyledi.


  Çukurca’da 4 terörist yakalandı

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi.


  Zonguldak ve Düzce'de sel

Zonguldak’ta gece başlayan ve aralıklarla devam eden şiddetli yağış nedeniyle şehir merkezi ve Ereğli ilçesinde bazı derelerin taşması sonucu, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.


  ‘Kurumsal mutabakat’ artık oluşmalı

Ankara İnanç Özgürlüğü Platformu tarafından organize edilen inanç üzerindeki kısıtlamalar için Abdi İpekçi Parkında yapılan eylemlerin 85.si gerçekleştirildi. Eylemde Türkiye Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği adına açıklama yapan Esra Duru, yeni Anayasa taslağının konuşulduğu şu günlerde taleplerini bir kez daha hatırlatmanın uygun olacağını dile getirdi.


  'Zamanı unutanlar' bayramı kutlandı

Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü’nde yaşamını sürdüren 133 alzheimer hastası kurum sakini, 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nü kurum yönetimi tarafından düzenlenen organizasyonla kutladı.


  Keşmir’de Türk okulu

Eğitim alanında faaliyet gösteren, Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği tarafından Pakistan-Keşmir bölgesinde meydana gelen deprem felaketinden sonra Türkiye genelinde düzenlenen yardım kampanyası ile daha çok İlköğretim kurumlarında okuyan öğrencilerin katkılarıyla yapılan ve “Ankara Bir Damla İlköğretim Okulu” adı verilen Türk Okulu öğrenime başladı.


  Belediye ile dolmuş esnafı karşı karşıya

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde dolmuş ve halk otobüsü esrafı ile belediye karşı karşıya geldi. Esnaf, 1980 yılından beri şehir içi taşımacılık yaptıkları hatların ihale yoluyla tekrar satılmak istenmesine tepkili.


  MEB’den “Acil Çözüm Merkezi”

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, eğitim-öğretim yılının başlangıcında karşılaşılan sorunlar sebebiyle, kurumsal olarak görülen aksaklıkların doğrudan bakanlığa iletilmesini sağlamak amacıyla “Acil Çözüm Merkezi” oluşturduklarını ifade etti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri