Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

NİHAT: YENİDEN DOĞDUM

Villarreal'in son 2 maçında 3 gol atan millî futbolcu Nihat Kahveci, ''Sakatlıkbeni öldürdü, ama şimdi her şey bitti. Futboldan yeniden zevk almaya başladım'' dedi. Nihat, La Liga ve UEFA Kupası'nda bulduğu gollerden sonra sıkıntıların sona erdiğine inandığını söyledi.

İspanya 1. Futbol Ligi (LaLiga) takımlarından Villarreal'de forma giyen Nihat Kahveci, ''Sakatlıkbeni öldürdü, ama şimdi her şey bitti. Futboldan yeniden zevk almayabaşladım'' dedi. Villarreal'in son 2 maçında 3 gol atan Nihat, İspanyol basınında yer alan demeçlerinde, ''Artık mutluyum. Umarım bu hız devam eder'' ifadesini kullandı. ''Sakatlık, özellikle ikincisi beni öldürdü'' diyen Türk futbolcu, yaşadıklarının ardından 2. kez sakatlanmasının ve her şeyi yeniden yaşamasının çok zor olduğunu kaydetti. La Liga ve UEFA Kupası'nda bulduğu gollerden sonra sıkıntıların sona erdiğine inandığını kaydeden Nihat, ''Bu goller çok önemli oldu'' dedi.

RİQUELME İLE KIYASLAMAYIN

Villarreal'den Atletico Madrid'e giden Forlan veya takımda kadro dışında tutulan Riquelme ile kıyaslanmasına kızan Nihat, şu değerlendirmeyi yaptı: ''Hiç kimseyle kıyaslanmak istemiyorum. Sadece bana bu kadar çok güvenen bir kulübe her şeyimi vermek istiyorum. Onlara minnettarım ve bu sezonun mükemmel olacağını umuyorum. Önemli şeyler yapmak için büyük heyecanımız var.'' Villarreal, 4. sırada bulunduğu La Liga'nın 4. haftasında bugün TSİ18.00'de sahasında Murcia ile karşılaşacak.

23.09.2007


 

Profesyonel boks start alıyor

Boks Federasyonu, Türkiye'de profesyonel boks branşının kurulması yönünde karar aldı. Çok sayıda profesyonel boksörü heyecanlandıran kararın ardından yurt dışında boks yaşamını sürdüren başta Sinan Şamil Sam gibi isimler Türkiye'ye dönmeye hazır olduklarını bildirdi.

Profesyonel boks, Türkiye'de de start alıyor. Boks Federasyonu Yönetim Kurulunca hafta başında yapılan toplantıda, profesyonel boksun Türkiye'de de yapılması için gerekli girişimlerde bulunulması kararı alındı. Boks Federasyonu Başkanı Caner Doğaneli, yönetim olarak aldıkları bu kararı duyan çok sayıda profesyonel boksörün büyük mutluluk ve heyecan yaşadığını, bu kararın uygulamaya konmasıyla birlikte yurt dışında boks yaşamını sürdüren başta Sinan Şamil Sam gibi isimlerin Türkiye'ye dönmeye hazır olduğunu söyledi.

MDK'YA BAŞVURU YAPILDI

Boks Federasyonunun, Dünya Boks Birliği'nin (AIBA) dünyaya örnek olarak gösterdiği Fransız sistemi ve kurallarını benimsemesinin ardından yöneticiler, profesyonel branş olabilmek için gerekli işlemleri yerine getirerek Merkez Danışma Kurulu'na (MDK) başvuruda bulundu.

23.09.2007


 

G.Saray, Kasımpaşa'ya konuk oluyor

Süper Lig'in lideri Galatasaray, bugün Kasımpaşa ile yapacağı karşılaşmayı kazanarak, unvanını korumak amacında.

Lig'de yaptığı 5 karşılaşmanın 4'ünü kazanıp, 1'inden de beraberlikle ayrılıp, lige iyi bir başlangıç yapan Galatasaray, Kasımpaşa'yı da yenerek liderliğini sürdürmek istiyor. Sarıkırmızılı takımda sakatlığı bulunan futbolculardan Arda, Sabri ve Okan yarınki maçta forma giyemeyecek. İyileşen Nonda ise ilk 11'de görev yapacak. Olimpiyat Stadında saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

23.09.2007


 

F.Bahçe, Bursaspor önünde 3 puan arıyor

Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde İtalya şampiyonu Inter'i 1-0 yenerek moral bulan Fenerbahçe, Bursaspor karşısında da galibiyeti hedefliyor.

Fenerbahçe, Süper Lig'de bugün Bursaspor ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını tamamlayarak Bursa'ya gitti. Teknik direktör Zico, 20 kişi olarak belirlediği Bursaspor kafilesine sakatlıkları nedeniyle Kezman, Serdar, Tümer ve Appiah'ın yanı sıra, Kemal ve Can'ı da almadı. Şampiyonlar Ligi'nde hafta içinde İtalya şampiyonu Inter'i 1-0 yenerek moral bulan Fenerbahçe, Bursaspor karşısında da galibiyeti hedefliyor.Bursa Atatürk Stadı'nda saat 20.30'da başlayacak maçı hakem Hüseyin Göçek yönetecek.

23.09.2007


 

Serbestte Dünya İkincisi olduk

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de yapılan Dünya Şampiyonası'nda takım halinde ikinci olan Serbest Güreş Milli Takımı yurda döndü. Şampiyonada 66 kiloda altın madalya kazanan Ramazan Şahin, ''Türkiye'ye altın madalya getirdiğim için çok mutluyum. Takım arkadaşlarım da birkaç madalya alsalardı daha da mutlu olacaktım'' dedi.

Şahin, bundan sonraki hedefinin 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanmak olduğunu ifade etti. Antrenör Adem Bereket ise takım halinde ikinci olmanın büyük bir başarı olduğunu belirterek, ''Ama Ramazan Şahin ile birlikte 2-3 madalya gelseydi daha da sevinecektik. Ancak hakemler biraz bizi yıldırdılar'' diye konuştu.

23.09.2007


 

Sivasspor'da Afrikalı rüzgârı

Süper Lig'in flaş takımlarından Sivasspor, bu sezon yabancı oyuncu transferinde tercihini Afrikalı futbolculardan yana kullandı.

Transfer dönemi öncesinde kadrosunda İsrailli golcü Pini Felix Balili, Bulgar forvet İvan Petrov Cvetkov ve Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç'i bulduran kırmızıbeyazlı ekip, transferde Güney Amerika ve Avrupa ülkeleri yerine Afrika ülkelerini tercih etti.

Bu sezon önce Gineli savunma oyuncusu Mamadou Diallo'yu kadrosuna katan Sivasspor, transfer döneminde bir süre Futbol Federasyonu'nun yabancı oyuncu kontenjanı sınırlaması hakkındaki kararını bekledi. Federasyonun kontenjanı 6 1 olarak belirlemesinin ardından harekete geçen Sivasspor, Gineli orta saha oyuncusu Kanfory Sylla ve Nijeryalı orta alan oyuncusu Bernard Okorowanta'yı da kadrosuna dahil etti.

Ligin ilk 5 haftasında iyi bir performans ortaya koyan ve henüz sonucu tescil edilmeyen Trabzonspor maçı hariç ligde topladığı 9 puanla 3. sırada yer alan Sivasspor'un kadrosunda şu anda yabancı statüsünde forma giyen Petkoviç, Balili, Cvetkov, Diallo, Sylla ve Okorowanta adlı futbolcular bulunuyor. İsrailli forvet Balili ve Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç, kırmızıbeyazlı ekipteki üçüncü sezonunu, Bulgar golcü Cvetkov ise ikinci sezonunu yaşarken, çiçeği burnunda Sivassporlu oyuncular Diallo, Sylla ve Okorowanta bu yıl ilk kez Sivasspor'un başarısı için ter döküyor.

23.09.2007


 

Ordu, Ekim ayında basketbola doyacak

Beko Basketbol Ligi'nde mücadele edecek takımların yer alacağı Erkekler Türkiye Kupası C Grubu eleme maçlarının 1-3 Ekim tarihleri arasında Ordu'da yapılacağı bildirildi.

Basketbol İl Temsilcisi Halil Yılmaz, Ayaptığı açıklamada, Ordu'nun, Erkekler Türkiye Kupası C Grubu eleme maçlarına Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonu'nda ev sahipliği yapacağını söyledi. Darüşşafaka, Efes Pilsen, TTNet Beykoz ve Pınar Karşıyaka takımları arasında yapılacak eleme maçlarına Türkiye Basketbol Federasyonu Genel Başkanı Turgay Demirel'in de gelmesini beklediklerini belirten Yılmaz, federasyonun tüm yönetim kurulu üyelerini Ordu'da ağırlayacak olmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

23.09.2007


 

G.Saray'da tişört tasarım yarışması

Galatasaray Pazarlama A.Ş, sarıkırmızılı futbol takımının 5 maçlık cezasının ardından taraftarlarıyla buluşacağı ilk lig maçında satışa çıkarılmak amacıyla Tişört Tasarım Yarışması düzenleyecek.

Elektronik posta yoluyla 12 Ekim'e kadar kulübe ulaştırılan tasarımlar, 13-20 Ekim tarihleri arasında, Galatasaray Kulübü'nün resmi internet sitesinde sarıkırmızılı taraftarların oylamasına sunulacak. Belirlenen kriterlere uygun olarak hazırlanan ve oylama sonucu birinci olan tasarım, Galatasaray Pazarlama'nın profesyonel kadrosu ile yapılacak ortak çalışmanın sonucunda üretime girecek ve Gençlerbirliği maçı öncesi Galatasaray Store'larda satışa sunulacak.

23.09.2007


 

Macar Gera'nın cezası kaldırıldı

UEFA, 12 Eylül'de İstanbul'da oynanan Türkiye-Macaristan EURO 2008 eleme maçında kırmızı kart gören Zoltan Gera'nın bir maçlık cezasını kaldırdı.

Macaristan Futbol Federasyonu, Türkiye'nin 3-0 kazandığı karşılaşmadan sonra UEFA'ya itiraz etmiş ve Gera'nın gördüğü kırmızı kartın haksız olduğunu öne sürerek bu oyuncunun cezasının kaldırılmasını istemişti. UEFA sözcüsü Rob Faulkner, pozisyonun aslında "geçerli bir faul" olduğunu ve penaltı verilmesi gerektiğini söyledi. "Geriye dönüp o kararı değiştiremeyiz ancak ikinci sarı kartı iptal edebiliriz," diyen Faulkner, kararın UEFA Disiplin Komitesi'nin son yaptığı toplantıda alındığını belirtti.

23.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri