Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Hisarcıklıoğlu: Önce huzur

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ticaretin ve yatırımın olabilmesi için huzur gerektiğini belirterek, ‘’Huzurun olduğu yerde ticaret, ticaretin olduğu yerde de zenginlik olur’’ dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Van Valiliği, Belediye Başkanlığı ile Ticaret ve Sanayi Odası tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Van Asya İpekyolu Turizm, Ticaret ve Sanayi Fuarının açılış törenine katıldı. Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada, VATSO Başkanı Kandaşoğlu’nun Van’a yönelik, ‘’Doğunun ücra köşesi’’ ifadesine katılmadığını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de ilk yurt içi gezisini buradan başlattığını anımsatarak, Van’ın doğunun Paris’i olduğunu vurguladı. Van’ın Türkiye için çok önemli bir yeri olduğuna değinen Hisarcıklıoğlu, ‘’Ticaretin ve yatırımın olabilmesi için huzur lazım. Huzurun olduğu yerde ticaret, ticaretin olduğu yerde de zenginlik olur’’ diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Van’ın turizm potansiyeline değinerek, şunları söyledi:

‘’Bu fırsatları hep beraber iyi değerlendirmemiz lazım. Bugün Türkiye’de ve dünyada markalaşmış şehirlere baktığımızda arkasında birliktelik görüyoruz. Bizim kültürümüzde de (Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır) diye bir söz vardır. Eğer rahmeti görmek istiyorsak, ilimizin valisi, belediye başkanı, milletvekilleri, oda ve borsa başkanları, sivil toplum örgütleri hepsi bir araya gelebilmeli. Eğer gelebiliyorsa marka şehirler ortaya çıkar.’’

/ VAN

24.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hisarcıklıoğlu: Önce huzur

  Sanayi ithalâta bağımlı

  Doğu, yatırımlarda son sırada kaldı

  Yabancı sermaye girişi 20 milyar doları aşacak

  Köprü ve otoyollar kazandırdı


 Son Dakika Haberleri