Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yabancı sermaye girişi 20 milyar doları aşacak

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Genel Sekreteri Mustafa Alper, yıl sonunda yabancı sermaye girişinin 20 milyar doları aşmasının beklendiğini söyledi.

Alper, yaptığı değerlendirmede, doğrudan yatırımların 7 ayda 12,7 milyar dolara ulaştığını, bu rakamın yıl sonunda doğrudan yatırımların miktarının 20 milyar dolara ulaşacağını gösterdiğini kaydetti. Doğrudan yabancı sermaye rakamlarının, geçmiş satın almaların ödeme periyotları ile çok ilgili olduğunu belirten Alper, son bir kaç ayda doğrudan yatırım girişinin aylık 1-1,5 milyar dolar seviyesinde olduğunu söyledi. Yatırım ortamının şu anda Türkiye’de oldukça pozitif bir görünüm verdiğini belirten Alper, “Şu anda yatırımlarda herhangi bir aksama yok. Yeni yatırımlar ve mevcut yatırımlar sürüyor” dedi.

ABD’deki tutsat (mortgage) olayı veya uluslararası çalkantıların doğrudan yatırımları çok fazla etkilemeyeceğini de belirten Alper, “Sadece oradaki karlılıklar çok azalırsa ciddi anlamda yatırımların önüne gelecek gibi olursa, belki ileride alınacak yatırım kararından vazgeçebilirler. Ama şu anda süren yatırımları olumsuz etkilemesini ben beklemiyorum” diye konuştu.

Alper, Amerikan Merkez Bankası’nın (FED) faizleri yarım puan düşürmesinin Türkiye’ye de olumlu etki yapacağını da belirtti.

/ ANKARA

24.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Hisarcıklıoğlu: Önce huzur

  Sanayi ithalâta bağımlı

  Doğu, yatırımlarda son sırada kaldı

  Yabancı sermaye girişi 20 milyar doları aşacak

  Köprü ve otoyollar kazandırdı


 Son Dakika Haberleri