Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bu deli gömleğini bir an önce çıkaralım

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) İstanbul Milletvekili Mehmet Ufuk Uras, ‘’12 Eylül deli gömleğini bir gün daha fazla taşımamamız gerekmektedir’’ dedi. KESK Şubeler Platformu tarafından Manisa Belediye Kültür Sitesi Lale Salonu’nda düzenlenen ‘’12 Eylül Hukuku Anayasa ve Barış’’ konulu panelde konuşan Uras, ‘’Bugün konuştuğumuz konu bir solcu olarak aslında solun vizyonun ne olduğu konusudur. Bir darbe olmuş, yıllardan beridir bu darbe anayasasının değiştirilmesini istiyoruz. Bugün geldiğimiz nokta bu değişikliğin nasıl olabilme ihtimalini konuşuyoruz’’ dedi.

Hiç bir darbenin haklı sebebi olamayacağını belirten Uras, ‘’12 Eylül deli gömleğini bir gün daha fazla taşımamamız gerekmektedir’’ diye konuştu.

Uras, darbenin hangi gerekçeyle olursa olsun sosyal, iktisadi ve hukuki hiçbir meşruiyeti olamayacağını vurguladı.

Nasıl bir anayasa istendiği konusunda hem fikir olunması gerektiğini belirten Uras, şunları kaydetti:

‘’12 Eylül rejiminin bir gün daha kalmasını savunamayız. AK Parti anayasayı değiştirmek istiyor. Biz de buna karşı pozitif siyaset yapmak zorundayız. Anayasa değişikliği 1982’den beri yapılıyor. 12 Eylül anayasasına karşı alternatif anayasalar her zaman hazırda bulunduruldu. Hazırlanan anayasa liberal bir anayasa olmamalı, AK Parti’ye dayanan bir anayasa da olmamalıdır.’’

KADINLAR YENİ ANAYASAYI SAVUNMALI

SHP Genel Sekreter Yardımcısı Recai Ersoy, yeni anayasa taslağını savunarak ‘’Bu ülkede darbelerle yapılmış birçok anayasa var. Bu anayasa özellikle toplumda dışlanan kadınların haklarını korumakla birlikte onların direkt topluma katılımını sağlamaktadır. Bu nedenle özellikle kadınlarımızdan bu anayasanın savunuculuğunu istiyorum’’ dedi.

12 Eylül anayasasının gerçekten değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Ersoy, 90 maddesi değiştirilen 1982 Anayasasının, 90 maddesinin daha değiştirilmesi durumunda bile bu anayasanın ruhunun her zaman problem oluşturacağnı vurguladı. Ersoy, ‘’Herkes YÖK’ten şikayet ederken, şimdi YÖK’ü savunmak çelişkili bir şeydir’’ dedi ve SHP olarak hazırlanan anayasayı taslağını savunacaklarını kaydetti.

/ MANİSA

24.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu deli gömleğini bir an önce çıkaralım

  BATIDA ÇOK FARKLI

  Anayasanın dili açık olmalı

  Goethe Üniversitesinde İslâm kürsüsü

  Japon turist oruca başladı

  Türkiye, İsveç'le karapara mücadelesi yapacak

  Erdoğan, Büyükelçi Şensoy’un iftar yemeğine katıldı

  Sudan’a gidecek doktor aranıyor

  Kredi ve burs başvuruları bugün başlayacak

  Otomobille kamyon çarpıştı: 5 ölü, 2 yaralı

  Çiftçiye kuraklık eğitimi veriliyor

  Başörtüsü de ‘seçmeli’ olsun


 Son Dakika Haberleri