Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Başörtüsü de ‘seçmeli’ olsun

Memur-Sen Ankara Şubesi tarafından Ankara Abdi İpekçi Parkında, son günlerde çok tartışılan yeni anayasa taslağındaki başörtüsü yasağı ve din kültürü dersiyle alakalı bir açıklama yapıldı.

Açıklama yapan Başkan Mustafa Kır, mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirttiği 1982 anayasasının “Din dersi okutulsun mu, başörtüsü yasağı sürsün mü?” gibi sığ tartışmalara zemin olmaması gerektiğini dile getirerek şunları söyledi: “Din dersinin seçmeli haline getirilmesini yeni anayasanın olmazsa olmazı gibi sunulmaya çalışılmaktadır. Böyle düşünenleri asıl amacı daha özgürlükçü bir anayasa değil, halkın kısıtlı özgürlük alanlarını daha da kısıtlamaktır. Bu yasakçı kesime soruyorum: Din dersini isteyen öğrensin, istemeyen öğrenmesin diyorsunuz da, başörtüsüne gelince neden ‘isteyen başını örtsün istemeyen örtmesin’ demiyorsunuz?”

“Son olarak iktidar partisine sesleniyorum: Halkımız sizi 22 Temmuz seçimlerinde demokratik hak ve hürriyetlerinin kâmil mânâda kullanılması içini iktidara taşımıştır. Eğer bu hakları bize veremeyerek, 1982 anayasasının ötesine geçemezseniz biz yeni anayasayı sahiplenmeyiz. Memur-Sen ve ona bağlı sendikalar olarak yurdun dört bir yanında ‘Al Anayasanı Çek Git’ eylemleri başlatırız” dedi.

Cemil YÜZER / ANKARA

24.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu deli gömleğini bir an önce çıkaralım

  BATIDA ÇOK FARKLI

  Anayasanın dili açık olmalı

  Goethe Üniversitesinde İslâm kürsüsü

  Japon turist oruca başladı

  Türkiye, İsveç'le karapara mücadelesi yapacak

  Erdoğan, Büyükelçi Şensoy’un iftar yemeğine katıldı

  Sudan’a gidecek doktor aranıyor

  Kredi ve burs başvuruları bugün başlayacak

  Otomobille kamyon çarpıştı: 5 ölü, 2 yaralı

  Çiftçiye kuraklık eğitimi veriliyor

  Başörtüsü de ‘seçmeli’ olsun


 Son Dakika Haberleri