Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

LİNÇ KAMPANYASI BAŞLADI

Trabzonspor takım kaptanı Hüseyin Çimşir, son günlerde takıma karşı bir linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi. Çimşir, daha önce Trabzon'da bu tür yapılan haksızlıklar karşısında 30 bin kişinin yürüdüğünü, ancak böyle bir tablo karşısında kentin sessizliğinin de düşündürücü olduğunu ifade etti..

Trabzonspor'un takım kaptanı Hüseyin Çimşir, son günlerde Trabzonspor'a karşı bir linç kampanyası yürütüldüğünü söyledi. Çimşir, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, olaylı Sivasspor maçı kararı ve deplasmanda Vestel Manisaspor karşısında aldıkları beraberlikle ilgili olarak, ''24 saatte 5 puanımız alındı. Tahkim, haksız yere bizi hükmen yenik sayarken, Vestel Manissapor maçında da hakem Fırat Aydınus, ofsayttan golü verip, Umut'u da haksız yere atarak 2 puanımızın gitmesine neden oldu'' dedi.

ŞEHİRDE TEPKİ YOK

Daha önce Trabzon'da bu tür yapılan haksızlıklar karşısında 30 bin kişinin yürüdüğünü, ancak böyle bir tablo karşısında kentin sessizliğinin de düşündürücü olduğunu ifade eden Çimşir, ''Bunu aklım almıyor. Herkes taşın altına elini sokmalı ve camia bu haksızlığa karşı gücünü göstermeli'' diye konuştu. İnsanların yönetim, teknik adam veya oyuncuları sevmeyebileceğini, ancak konu Trabzonspor'a haksızlık olduğunda camianın tek vücut olarak tepkisini dile getirmesi gerektiğini ifade eden Çimşir, şöyle konuştu: ''Son dönemde Trabzonspor'a karşı bir linç kampanyası yürütülüyor. Buna gerekli tepkiyi koymalıyız. Bu zor günlerde kenetlenmeli ve Trabzonspor'un haklı davasında yanında olmalıyız. Her ne olursa olsun tüm zorluklara rağmen Trabzonspor'un hedefi olan şampiyonluk yolunda sonuna kadar mücadele edeceğiz.''

MASAYA YUMRUĞU VURUN

Trabzonspor'un üçüncü kaptanı olan kalecisi Tolga Zengin ise ''Sivasspor maçını kazanırsak, iyi bir hava yakalayacağımıza inanıyorduk. Bunu da başardık ama son saniyelerdeki istemediğimiz olaylar ile puanımız elimizden alındı. Sonuçta biz emek verdik ve alın teri ile o galibiyeti aldık. Bunun böyle gitmesi hiçbirimiz içimize sindiremiyoruz'' dedi. Olanları artık unutup sahada üzerlerine düşeni yapmaları gerektiğini kaydeden Tolga Zengin, ''Biz sahada görevimizi yaparken, saha dışında da Trabzonspor için camianın masaya yumruğunu vurması gerekiyor'' diye konuştu.

26.09.2007


 

UEFA bugün İstanbul'da toplanıyor

UEFA Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da toplanacak. Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Michel Platini'nin başkanlığında yapılacak ve 2 gün sürecek toplantı, Çırağan Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Toplantıda başkan vekilleri Şenes Erzik, Geoffrey Thonson, Angel Maria Villar Llona, Gerhard Mayer-Vorfelder ve Marios Lefkaritis ile üyeler Franco Carraro, Viacheslav Koloskov, Gilberto Madail, Joseph Mifsut,Per Ravn Omdal, Mircea Sandu, Mathieu Sprengers ve Gregory Surkis yer alacak.

Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğindeki toplantı, bugün saat 14.00'te başlayacak, 27 Eylül Perşembe günü saat 12.00'de sonra erecek. UEFA Onursal Başkanı Lennart Johansson ve UEFA Fenel Sekreteri David Taylor'ın da hazır bulunacağı toplantıda alınacak kararlar, toplantının ardından, saat 12.15'te bir basın toplantısıyla duyurulacak. Aynı gün saat 14.00'te ise Futbol Federasyonu'nun, Grassroots Charter üyelik sözleşmesi, UEFA Başkanı Michel Platini ile Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy tarafından imzalanacak.

UEFA Yönetim Kurulu toplantısında, 2019 ve 2010'da UEFA Kongreleri'ne ev sahipliği yapacak federasyonlar ile EURO 2008'in resmi hayır kurumu karara bağlanacak. Toplantıda ayrıca Kulüp Lisans Sistemi'nin 4 yıllık gelişimi de masaya yatırılacak.

26.09.2007


 

Solomon: Türk Milli Takımında oynarım

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, 2007-2008 sezonu için transfer ettiği Serhat Çetin, Gasper Vidmar, Emir Preldzic ve yeniden anlaştığı Willie Solomon ile sözleşme imzaladı. ABD'li oyuncu, ''Benim için büyük bir şeref olur. Türk milli takımının formasını giymekten büyük bir onur duyarım'' dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın basın toplantısı odasında gerçekleştirilen, Asbaşkan Mahmut Uslu, Fenerbahçe Ülker İcra Kurulu Üyesi Aydın Acun ve Basketbol Şube Direktörü Nedim Karakaş'ın da katıldığı törende, 4 oyuncu sarılacivertli ekiple sözleşme imzaladı. Solomon ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Fenerbahçe Ülker, Preldzic,Vidmar ve Serhat ile de 4'er yıllık mukavele yaptı.

İspanya'da düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın ardından spor kamuoyunda konuşulan Solomon'un Türk yapılarak milli takımda oynatılması konusundaki soruyu cevaplayn ABD'li oyuncu, ''Benim için büyük bir şeref olur. Türk milli takımının formasını giymekten büyük bir onur duyarım'' dedi. ABD'li oyuncu Fenerbahçe Ülker'i Türkiye'de şampiyon yapmayı ve Avrupa'da gidebileceği yere kadar taşımayı hedeflediğini kaydetti. Solomon, ''Tecrübelerimizi genç oyuncularımıza aktarıp şampiyon olacağız. Avrupa'da saygı duyulan bir antrenörümüz var. Başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz''' diye konuştu.

26.09.2007


 

G.Antep'in yükselen yıldızı Nigris

Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'a 1 gol atan Gaziantepspor'un Meksikalı oyuncusu Antonio De Nigris, gol krallığı yarışında 5 golle ilk sıraya yükselirken, takımında da yükselen değer olarak göze çarpıyor.

Gaziantepspor'da ikinci sezonunu geçiren Antonio De Nigris'le, geçen sezon başında Gaziantepsporla anlaşma imzalayan İtalyan teknik adam Walter Zenga'nın tavsiyesi üzerine mukavele yapıldı.

Brezilya'nın Santos takımının futbolcusu iken Gaziantepspor'la anlaşan Meksikalı futbolcu De Nigris, 29 yaşında ve forvet mevkinde görev yapıyor. Fenerbahçe maçında Gaziantepspor'un tek golünü atan ve gol sevinci sırasında yüzüne maske takması ile gündeme gelen De Nigris, 4-3 biten Kayserispor maçında, kırmızı-siyahlı takımın 3 golünü, son olarak da 2-1 galip biten Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçında da takımı adına yine bir gol kaydetti.

Gaziantepspor'un iyi bir takım kadrosuna sahip olduğunu, yetenekli futbolculara sahip olduğunu anlatan teknik direktör Mesut Bakkal, De Nigris'in Türkiye'nin en iyi forvet oyuncusu olmaya aday olduğunu söyledi. Meksika uyruklu oyuncunun kumaşının iyi olduğunu, kaliteli ve düzgün bir futbolcu olduğunu ifade eden Bakkal, ''Sezon başında biz ona inandık o da bize inandı. Aslında takım genelinde iyiyiz. Takıma da haksızlık yapmamak gerekir, De Nigris'e diğer takım arkadaşları da katkı sağlıyor. Daha da iyi olacak'' dedi.

De Nigris'in sezon sonunda 15 gole ulaşması halinde ona ayrı bir ödeme planı yapmayı teklif ettiklerini ifade eden Bakkal, De Nigris de diğer takım arkadaşları gibi antrenmanlarda canla başla çalışıyor. Onun takımımızın başarısına çok büyük katkılar yapacağına inanıyorum. O Türkiye'nin en iyi forveti olacak bir oyuncu'' dedi.

26.09.2007


 

Beşiktaş'ı kızdıran haber

Beşiktaş Kulübü, eski teknik direktörleri Vicente Del Bosque'nin tazminatını ödemediği gerekçesiyle puanının silineceği yönünde çıkan haberleri yalanladı.

Beşiktaş Kulübü'nden yapılan açıklamada, FIFA nezdinde prosedürün devam ettiği belirtilerek, ''Kulübümüzün talepleri doğrultusunda FIFA, duruşma yapılması kararı almış ve duruşma tarihinin taraflara bilahare bildirileceğini deklare etmiştir'' denildi. ''Beşiktaş'ın Puanı Silinecek'' başlığı ile yayımlanan haberin asılsız olduğu kaydedilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

FIFA'DAN BİLDİRİM YOK

''Bu haber, FIFA prosedür ve incelemeleri devam ederken, FIFA yerine geçerek karar verilmesi anlamını taşımaktadır. Bugün itibariyle tarafımıza yapılmış bir bildirim yoktur. FIFA'nın vereceği karar, 'Taraflar arasındaki uyuşmazlığının hangi hukuk platformunda devam etmesi gerektiği' konusunda olacaktır. FIFA'nın vereceği karar nihai bir karar olmayıp, bu karara karşı dahi tarafların CAS (Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi) nezdinde temyiz başvurusu yapma hakkı mevcuttur."

26.09.2007


 

"Ayağa kalkmayan Aydınlı olsun" tezahüratına tepki

TFF 3. Lig 3. Grupta pazar günü Nazilli'de Nazilli Belediyespor ile Aydınspor arasında yapılan maçta ''Ayağa kalkmayan Aydınlı'' olsun şeklinde tezahüratta bulunan NazilliBelediyespor taraftarlarına tepki gösteren Aydın Valisi Mustafa Malay, bu taraftarların cezalandırılmasını istedi.

Nazilli'deki maçta protokol tribününde oturan iki milletvekili ve Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan'a rağmen küfürlü tezahüratta bulunarak, ''Ayağa kalkmayan Aydınlı'' olsun şeklinde bağıran taraftarları yerinden kalkarak susturmak isteyen Aydın Valisi Mustafa Malay, gazetecilere yaptığı açıklamada, maçta küfürlü tezahüratta bulunan taraftarların cezalandırılması konusunda gerekli çalışmanın yapılmasını istediğini belirtti.

26.09.2007


 

Fark açılıyor

F.Bahçe'de gelenek bozulmadı. Her Avrupa maçı sonrasında çıktığı lig maçında galip gelememe sendromu Bursa'da da kendini gösterdi. İnter karşısında sahanın her yerinde sergilenen mücadele ve kazanma hırsı bu maçta yoktu. Bursa'dan alınan 1 puana kimse üzülmedi. Ama lider G.Saray ile aradaki puan farkı şimdiden 7 puana çıktı. Puan cetvelinde Ankaragücü'nün bile altında kalınması çok düşündürücü..

YÜRÜMEKLE OLMUYOR

F.Bahçeli oyuncular nedense lig maçlarında kalitelerini ortaya koyamıyor. Yürüyerek futbol oynamaya çalışıyorlar. Orta sahadan süratle çıkması gerekirken, gereksiz yan toplarla rakibin kendi sahasına kapanmasına yardımcı oluyorlar. Aurelio ve Deniz dışında hırsını sahaya yansıtan oyuncu yok. Alex gününde değilse, diğer oyuncular da ona ayak uyduruyor.

SEMİH İDEAL GOLCÜ DEĞİL

Zico, sakat Kezman'ın yerine Bursa'da Semih'e görev verdi. Semih de ikinci yarıda eline geçirdiği fırsatı gol yaparak hocasını utandırmadı. Fakat, Semih F.Bahçe'nin ideal santraforu olamaz. Bir defa boyu kısa. Bursa savunmasından bir tane hava topu alamadı. İkincisi çelimsiz bir görünüşü var. Fiziği de yetersiz. İkili mücadelelerde sürekli yere düşüyor. Gelen topları tekrar geriye veriyor. Böyle olunca pozisyonlar doğmadan ölmüş oluyor..

COLİN KAZIM UNUTULMASIN

Zico'nun elinde Colin Kazım gibi bir yetenek var. Ama nedense kulübede oturtuluyor. Bu oyuncuya son 15-20 dakika dilimlerinde görev veriliyor. Böyle olunca Colin Kazım kendini gösteremiyor. Aslında çok teknik ve kıvrak bir oyuncu. Güçlü fiziği ile rakip savunmayı her zaman rahatsız edebilir. Kanatları da iyi kullanabiliyor. Zico, bu oyuncuyu bir an önce kazanmak istiyorsa sürekli olarak oynatmak zorunda olduğunu bilmesi gerekir..

TEBRİKLER ROBERTO CARLOS

Roberto Carlos'u kutluyorum. 34 yaşında olmasına karşılık Bursa'da en çok koşan ve mücadele eden o oldu. Rakibin ataklarını faul bile yapmadan kesmesini bildi. Bu çalışkanlığı ile herkesin takdirini kazandı..

[email protected]

Erol DOYURAN

26.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri