Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İhracatçının döviz ve faiz isyanı

TİM Başkanı Oğuz Satıcı, FED’in faiz indiriminin ardından Merkez Bankası Başkanının Para Politikası Kurulunu toplayarak bu indirimi karşılayacak 1.75-2 arasında indirim yapmasını beklediklerini söyledi. Satıcı, “Kurlar baş aşağı çekilmiş vaziyette. ‘1 dolar 1 YTL olacak’ diye herkes bekliyor. Bu olacaksa bilelim. Eğer bu olacaksa bunu gözümüzün içine baka baka söyleyin, öleceksek ölelim deyin” diye konuştu.


Çay ve fındığa alternatif

Nuhoğlu Vakfı, Karadeniz Bölgesindeki çay ve fındığa bağımlı kalan tarımı canlandırmak, ekilebilir alanları değerlendirmek ve çiftçiye ekonomik katkı

‘En ucuz’ market açıldı

Avrupa’nın en büyük elektromarket zinciri Media Markt, Türkiye’deki ilk mağazasını dün, İstanbul Ümraniye’deki Meydan Alışveriş Merkezi’nde açtı. 50


  Türkiye-Japonya İş Forumu

Japonya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nobuo Yamaguchi ve beraberindeki heyet, bugün, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde ‘’Türkiye-Japonya İş Forumu’’na katılacak.


  Tütün yerine zeytin

Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Seyitoba köylüleri, yetiştirdikleri iyi cins zeytin fidanları sayesinde yılda 3.5 milyon YTL gelir elde ediyor.


  Deprem ve yangın sigortası yaptırmıyoruz

Yapılan bir araştırmanın, ülke genelinde ev sahibi olduğu halde deprem sigortasına duyarsız kalanların oranının yüzde 44, sigorta yaptıranların oranının ise yüzde 32,6 olduğunu ortaya koyduğu bildirildi.


  İşadamları vize kolaylığı istiyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) tarafından AB’yi bilgilendirmeye yönelik düzenlenen ‘’Window to Turkey’’ projesinin Türkiye’deki ekonomik gelişmelerin ele alındığı ikinci toplantısı gerçekleştirildi.


  Yeni nesil termâl silâh

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) terörle mücadelesinde büyük önem taşıyan yeni Termal Silah Dürbünleri ASELSAN tarafından üretilecek.


  Yerli muzda hedef büyüdü

Muz üretiminin merkezi olan Mersin’in Anamur ilçesinde üreticilerin yüzde 75’inin, laboratuvar ortamında doku kültürü ile üretilen fidanları tercih ettiği bildirildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri