Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bolat: Paranoyacılar boşuna uğraşmasın

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Genel Başkanı Ömer Bolat, Türkiye’nin hiç bir ülkeyi model alma ihtiyacı olmadığını, ‘’bu tür paranoyaları olanların boşuna uğraşmaması gerektiğini’’ söyledi.


Reformcu bir Türkiye

Türkiye’nin önemli hedeflerinden birinin AB sürecinin kesintisiz devam etmesi olduğunu belirten TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ,

Çiçek: Makama saygısızlık cezalandırılır

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Cumhurbaşkanlığı makamına saygı sınırlarını zorlayan davranışlar vaki olduğunda, bu davranışın hem


  Babacan, Roj TV’nin kapatılmasını istedi

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın BM’de yaptığı ikili temaslar çerçevesinde görüştüğü Danimarka Dışişleri Bakanı Per Stig Moeller’den, bu ülkede terör örgütü PKK yanlısı yayın yapan Roj TV’nin kapatılmasını istediği öğrenildi.


  Erdoğan, Sarkozy ile görüştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu için geldiği New York’ta Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile ikili görüşme yaptı.


  MHP’lilerden Toptan’a mektup

MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır, TBMM Başkanı Köksal Toptan’dan, anayasa hazırlığı çalışmalarını ve tartışmaları ‘’TBMM zeminine çekmek’’ için girişimde bulunmasını istediler.


  Ermeni kuruluşundan Dink’in eşine ödül

BD’deki önemli Ermeni kuruluşlarından Amerika Ermeni Meclisi (AAA), kuruluşun “Seçkin İnsan Ödülü”nun, bu yıl başlarında öldürülen gazeteci Hrant Dink’e verilmesinin kararlaştırıldığını ve ödülün, onun adına eşi Rakel Dink’e sunulacağını duyurdu.


  İstanbul trafiği için “kademeli mesai” teklifi

İstanbul trafiğine, “kademeli mesai” uygulaması ile çözüm aranıyor. İstanbul trafiğine çözüm için “kademeli mesai” uygulamasının teklif edildiği projeye göre, İstanbul’da işe başlama saatlerinin 06.00-10.30, iş bırakma saatlerinin ise 15.00-19.00 arasına yayılması öngörülüyor.


  Dünya hâfızları Ümraniye’de buluşacak

Sevgi Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (SEVYAD), bu yıl da dünya hâfızlarını Ümraniye’de biraraya getiriyor.


  Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatılacak

Boğaziçi Köprüsü, yapılacak bakım çalışmaları sebebiyle, 30 Eylül Pazar günü 4 saat trafiğe kapatılacak.


  Hızlı trende fiyatı yolcu belirleyecek

Ankara-Eskişehir arasındaki test çalışmaları süren hızlı trende, bilet fiyatları ve yolcu potansiyeli, yolcular arasında yapılan saha araştırması sonucuna göre belirlenecek.


  STK’lardan orman seferberliği

Çevre alanında çalışan birçok sivil toplum kuruluşu, Kırsal Çevre ve Ormancılık Sorunları Araştırma Derneği’nin (KIRÇEV) çağrısı üzerine, “Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesine Yönelik Çalışma Programı (ORYEP)” oluşturdu.


  Üniversite harçları arttı

Üniversite öğrencileri arasında “harç” olarak adlandırılan katkı paylarına ortalama yüzde 5 oranında zam yapıldı.


  AB üyeliği için referandumun kalkması Türkiye’nin işini kolaylaştırır

Fransa’da yayımlanan Liberation gazetesi, ‘’AB üyeliği için zorunlu referandumu öngören anayasa maddesinde değişikliğe gidilmesinin, zamanı geldiğinde Türkiye’nin işini kolaylaştıracak bir manevra olabileceği’’ yorumunu yaptı.


  İhsanoğlu: Filistin’in başkenti Kudüs olmalı

BM 62. dönem genel kurul toplantıları için ABD’ye giden İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, çeşitli temaslarda bulundu.


  Vatandaş belediyede gönüllü işçi

Diyarbakır’ın Kayapınar beldesinde, vatandaşlar 5 bin metrekare kilit taşı döşedi.


  Namaza başladığım gün, doğduğum gündür

Namaz Gönüllüleri Platformu tarafından organize edilen “Namazla Diriliş” isimli panel, Diyanet Vakfı Kocatepe Konferans Salonu’nda yoğun bir katılımla gerçekleşti. Panelde konuşan, Yaşar Alptekin, üç yıldır namaz kıldığını söyleyerek, “Namaza başladığım günü doğum günüm olarak kabul ettiğim için 3 yaşındayım” dedi.


  Memur zammında son söz kabinenin

Toplu görüşme sürecinde hükümet ve memur konfederasyonları uzlaşmaya varamadı. Zam konusunda son sözü Bakanlar Kurulu söyleyecek.


  Gölbaşı’nda 2 ayda 18 yangın

Ankara’nın Gölbaşı ilçesi sınırlarındaki ODTÜ’ye ait Ahlatlıbel mevkisindeki ormanlık alanda iki ay içerisinde beş kez, Mogan Gölü civarındaki kamışlıklarda da on üç kez yangın çıktı.


  Kıbrıs gazilerine iftar yemeği

Samandıra Belediye Başkanı Yusuf Büyük, Gaziler Haftasında şehit ailelerine ve Kıbrıs gazilerine iftar yemeği verdi.


  Camiler şerbet dağıtılıyor

Nevşehir Belediyesi tarafından önemli gün ve gecelerde gerçekleştirilen şerbet dağıtımı, Ramazan ayı dolayısıyla Nevşehir’in farklı camilerinde gerçekleştiriliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri