Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avrupa’da iftar diyalogları

Avrupa’nın bir çok ülkesinde olduğu gibi İsveç Parlamentosu’nda ve Berlin’de de iftar yemekleri verildi. İftar sofralarında Avrupalı siyasetçiler çok önemli diyalog ve barış mesajları verdiler.

Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Berlin eyaleti parti teşkilatı tarafından dün akşam iftar yemeği verildi. İftar yemeğinde konuşan CDU Berlin Eyalet Meclisi Grubu Başkanı Friedbert Pflüger, Müslümanlarla yaşanan bazı sorunlara rağmen, bir araya gelmenin bir zenginlik olarak görülmesi gerektiğini belirterek, ‘’Her Müslümanı bir sorun olarak, hele hele bir terörist olarak görmemeliyiz. Tabii ki radikalliğe karşı mücadele edeceğiz, ancak Müslümanların çok büyük bir kısmı burada barış içinde yaşamak istiyor’’ dedi.

CDU’nun diğer Alman partilerine göre daha inançlı bir parti olduğunu, bu açıdan bakıldığında partisinin Müslümanlar için iyi bir ortak olabileceğini ifade eden Pflüger, ‘’Hepimiz aynı Allah’a inanıyoruz ve Allah fanatikliği sevmiyor bilakis O çok bağışlayıcı. Aslında Müslümanlarla Hıristiyanlar birbirlerine ateistlerden daha yakın. Bizler insandan daha büyük bir güç olduğuna inanıyoruz’’ diye konuştu.

Pflüger, Müslümanlara yönelik ön yargıların kırılması gerektiğini de belirterek, Almanya’daki seçimlerde Müslümanların büyük bölümünün partisine oy vermediğini hatırlattı ve bu durumun değiştirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Uyum politikalarına da değinen ve uyum için tüm tarafların çaba harcaması gerektiğini ifade eden Pflüger, ‘’Çok kültürlü bir Berlin için birlikte çaba harcayalım’’ dedi.

Berlin’deki ‘’Merhaba’’ adlı restoranda verilen iftar yemeğine ayrıca Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği üçüncü katibi Umut Topçuoğlu, Konsolos Mustafa Aydın Ay, Fas, Azerbaycan, Bangladeş, Mısır ve Malezya büyükelçileriyle, Yemen ve Makedonya maslahatgüzarları, Afganistan ve Pakistan büyükelçilik yetkilileri, ayrıca bazı Alman davetlilerle, Türk kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

İsveç Parlamentosu’nda iftar ve namaz zamanı

İsveç Çevre Partisi’nin Türk milletvekili Mehmet Kaplan, İsveç meclis binasında iftar yemeği verdi. İftara Türkiye’nin Stockholm Büyükelçisi Necip Egüz, İsveç Çevre Partisi Genel Başkanlarından Peter Eriksson, çeşitli partilere mensup 15 İsveç milletvekili, politikacıların yanı sıra çok sayıda İsveçli, Türk ve Müslüman ülkelerin vatandaşları katıldı. Meclis binasının 9’uncu katındaki milletvekillerinin çalıştığı bir odada hazırlanan iftar yemeğine ezan ile başlandı. Erkeklerin başka bir odada akşam namazını kılmalarının ardından misafirlere tasavvuf müziği eşliğinde Türk yemekleri ikram edildi. Geçen yılki iftar yemeğine de katıldığını belirten Dışişleri Komisyonu üyesi ve Çevre Partisi milletvekili Bodil Ceballos, iftar yemeğinin çok hoş olduğunu ve ülkedeki çok kültürlülüğü yansıttığını kaydetti.

/ STOCKHOLM

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa’da iftar diyalogları

  Bush’a içerden ve dışardan protesto

  Rahipler yasağı dinlemedi

  Kolera Irak’ta yayılıyor


 Son Dakika Haberleri