Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Bush’a içerden ve dışardan protesto

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda konuşan ABD Başkanı George Bush, Küba Dışişleri Bakanı Felipe Perez Roque tarafından protesto edildi.

Dışişleri Bakanı Roque, Bush’un Küba’da Fidel Castro diktatörlüğünün sona yaklaştığı sözlerini protesto ederek, Bush konuşurken BM Genel Kurulu’nu terk etti. Küba’nın BM Daimi Temsilciliği’nden daha sonra yapılan yazılı açıklamada, Bakan Roque ve beraberindeki heyetin Genel Kurul oturumunu terk etme kararının, ABD Başkanı Bush’un ‘’küstah ve vasat açıklamasını’’ reddettiklerini gösterdiği bildirildi. Bush, konuşmasında, ‘’Küba’da, zalim diktatörün uzun süreli yönetimi sona yaklaştı. Küba halkı, özgürlüğe hazır’’ demiş ve dönüşüm sürecine girdiğinde BM’nin Küba’ya yardımcı olması gerektiğini de sözlerine eklemişti. ABD Başkanı Bush’un konuşması öncesinde BM binası önünde bir protesto gösterisi düzenlendi, gösteriye katılan onlarca kişi gözaltına alındı.

İsrail’in hamisi Bush

ABD Başkanı George Bush, BM insan hakları konseyinin, İsrail değil İran gibi ülkelere eğilmesi gerektiğini söyledi. BM genel kurulunda konuşan Bush, ‘’BM, insan hakları alanında sözünün dinlenmesini istiyorsa, insan hakları konseyini reformdan geçirmeli’’ dedi. Bush, ‘’Bu kuruluş; Havana, Caracas, Pyongyang ve Tahran gibi rejimlerin zulmü karşısında sesini çıkarmayıp İsrail’e yükleniyor’’ diyerek serzenişte bulundu. BM insan hakları konseyi, gözden düşen BM insan hakları komisyonunun yerine geçen sene kurulmuştu.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

27.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Avrupa’da iftar diyalogları

  Bush’a içerden ve dışardan protesto

  Rahipler yasağı dinlemedi

  Kolera Irak’ta yayılıyor


 Son Dakika Haberleri