Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kariyer

İki ayda Kur’ân hıfzı ve hafıza disiplini

Gazetelerden okuduğumuz ve elde edebildiğimiz bilgilere göre, bir Kur’ân Kursu öğretmeni hafızlık süresini 2 -3 yıldan 2 aya indirmiş olduğunu öğrendik.

Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun olan Hatice Şahin, Sözleşmeli Kur’ân Kursu Öğretmeni olarak Kelkit’te göreve başlamış. Geliştirdiği yöntemle hafızlık süresini 2-3 yıldan 2 aya indirmeyi başarmış. Yöntemini Diyanet İşleri Başkanlığınca görevlendirilen 6 kişilik bir uzman heyete tescil ettirmiş. Hedef 1 aya indirmek diyor. Şimdi patent almayı düşündüğünü beyan etmiş.

Hafıza geliştirme konusu ilgi alanımız olmakla beraber Kur’ân hıfzının kendini has öteden beri bilinen standart sistematiğinin olduğunu düşünerek bir araştırma yapmamıştım. Bu 2 ay haberi ilgimi çekti. Fakat Hatice Hanım’a ulaşmak epey zor oldu. İlk çıkan haberden hareketle Kelkit müftülüğünden aradım, doktora için Ankara’da olduğunu söylediler. İletişim bilgisi elde edemedim. Ankara İlâhiyat fakültesinde okuyan tanıdığım öğrenciler vasıtasıyla araştırdım henüz bir haber alamamıştım. İnternetten araştırırken izini buldum. Kendisi ile roportaj yapan gazeteci bir hanımefendi vasıtasıyla iletişim kurma imkânı bulabildim.

Tebrik ettim. Kendisi ile yeni yöntemi hakkında bilgi paylaşımının mümkün olup olmadığını sordum. Diyanet İşleri başkanlığı kurumu izinsiz, konuşma, röportaj gibi konulara izne tabi olduğunu bildirerek sınırlama getirildiğini söyledi

Konunun önemine binaen gerekirse biz kurumundan izin alıp bu yeni yöntemin mümkün olan en geniş alanda bilinmesine vesile olmayı önemli bir hizmet kabul ediyoruz.

Hatice hanım, ayrıca Kelkit’li 14 kız çocuğunun İstanbul’da okumaları için ailelerini ikna ederek, okul kaydı, kalacakları yer ve her birine de burs ayarlamış. Daha 8 kızımız daha var diyor henüz ailelerini ikna edememiş. Kendi tahsili sırasında burs bulamamış ama öğrencilerine bulabilmiş. Önemli hamiyet ve gayret örneğidir.

Çok heyecan verici bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Bu olay gelecek için çok önemli ve olumlu gelişmelere vesile olacak bir potansiyele sahiptir. Çocuklarımızın formal eğitim zamanlarından yıl kaybı olmadan bir tatil süresi içinde hafız olabilmesi çok müthiş bir fırsattır.

İleride bu 2 ayda hafız olma yönteminin yaygınlaşması ve meraklıları için paylaşıma vesile olması gayreti içinde olacağız. İnşallah. Bizi izlemeye devam edin.

Hafıza disiplininin

kazandırdıkları ve

kazandıracakları

Hafıza öğrenme sürecinin sonuçlanmış şeklidir. Hafıza yoksa öğrenme yoktur. Hafıza gücü öğrenme hızı demektir. Kur’ân gibi 600 sayfalık oldukça hacimli bir metnin hafızaya kaydının mânevi sonuçları yanında yetenek olarak kazandırdığı başka bir çok kazanımları olmaktadır.

Nasıl ki, sporcular müsabakaya çıkmadan önce uzun süre antrenman yapıyorlar, kaslarını geliştiriyorlar. Aynen zihin, beyin ve hafıza gelişimi de kasların gelişimine benzemektedir.

150 kilo ağırlığı kaldıran bir halter sporcusu 50 kilo ağırlıktaki herhangi bir nesneyi kaldırması normal insanın 5 kiloluk ağırlığı kaldırması kadar kolaydır.

Bilgi ediniminde hafız olan bir insan her konuda bu gücünden dolayı avantajlı olacaktır.

Öte yandan Kur’anın mânevi feyzinden aldıkları ise değer biçilmez bir zenginliktir ki, maddi ölçme araçları ile kıyaslanamaz. Hafızlık vasfına sahip olmak, çok yönlü olarak hayata pozitif değer katacak, disiplinli, insani değerler ve hasletler öne çıkacaktır.

Hatice Şahin Hanımefendiyi tekrar tebrik ediyorum. Bu yöntem sayesinde yaz tatilinde binlerce çocuğumuz hafız olacak bu yetenekleri bütün derslerindeki başarılarına ve ahlâkî davranışlarına da olumlu yansıyacağı gibi diğer tüm derslerindeki başarılarını da etkileyecektir.

[email protected]

Dursun SİVRİ

29.09.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Başlıklar

  İki ayda Kur’ân hıfzı ve hafıza disiplini

  Tüneldeki yılan

  Sera Gölünün kenarında (3)

  Özel dershanelerle ortak eğitimler


 Son Dakika Haberleri