Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Enflasyon hedefi şaşacak

Devlet Planlama Teşkilatı, bu ay okulların açılmasının yanı sıra Ramazan ayı nedeniyle, gıda ve alkolsüz içecek fiyatlarında beklenen artışlar sonucunda, enflasyonda “hedef patika (TÜFE olarak) üst sınırının aşılmasının söz konusu olduğunu” bildirdi.


Vergi iadesine geri dönüş yok

Gelir İdaresi Başkan Vekili Osman Arıoğlu, vergi iadesi uygulamasına geri dönülmesinin söz konusu olmadığını belirterek, ‘’Bunu net olarak söylüyoruz.

İstikrar ekonominin motoru

UŞAK - Türkiye Mobilyacılar Birliği Başkanı, Boydak Holding ve İstikbal Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Memduh Boydak, Türkiye’de süren siyasi istikrarın


  En uygun programa karar verilecek

IMF ile halen yürütülen çalışmaların tamamen mevcut stand-by kapsamındaki gözden geçirmelerin tamamlanmasına yönelik olduğu, stand-by’ın sona ereceği Mayıs 2008’den sonraki dönem için ise şartların değerlendirilerek en uygun programa karar verileceği bildirildi.


  ATO: Belirsizlikler büyümeyi etkileyecek

Ankara Ticaret Odası (ATO), giderek şiddeti artan dalgalanmaların yarattığı belirsizliklerin bundan sonra da ekonomik büyümeyi olumsuz etkilemesinin beklendiğini bildirdi.


  Üretici pamuktan uzaklaşıyor

Antakya Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Mehmet Ali Kuseyri, üreticinin pamuk ekiminden uzaklaştığını söyledi.


  Salçaya kuraklık zammı

Kuraklıktan etkilenen salça ve konservelik sebzede verim düşüşü ve fiyatların düşmemesi sebebiyle evde salça ve konserve yapımının azaldığı, bu ürünlerin fiyatlarında yıl sonuna kadar yüzde 30 oranında zam beklendiği belirtildi.


  İhracat rakamları ilk Mecliste açıklanacak

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Eylül ayı ihracat rakamlarını 1 Ekim Pazartesi günü Ankara’da ilk Meclis binasında açıklayacak.


  TMO’dan buğdayda spekülasyona tedbir

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), buğday fiyatlarındaki spekülatif hareketleri önlemek için, stoklarındaki buğdayı satışa açma kararı aldı.


  Yılın işçi ve işverenleri belirlendi

Milli Prodüktivite Merkezi (MPM), 2006 yılının işçi-işveren, iş kadını ve iş adamlarını belirledi.


  Emekliler, aylık arttırmayı öğrenecek

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurarak basında yer alan ‘’emekli aylığını artırma formülü’’ ile ilgili bilgi isteyecek.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri