Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Eylül 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Çekilme Türkiye üzerinden olabilir

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’nın Irak’tan Türkiye üzerinden çekilmesine olumlu bakacaklarını bildirdi. ABD Savunma Bakanı Robert Gates de, Tayyip Erdoğan’ın sözlerini değerlendirirken, ülkelerin ABD ile birlikte çalışmaya istekli olmasının daima iyi bir şey olduğunu söyledi.


Anlaşma imzalandı

Türkiye ile Irak arasında terörle mücadelede işbirliği anlaşmasına imza atıldı. “Sıcak takip” anlaşma maddelerinin arasında yer almadı. Başbakanlık Me

Berlin'de hoşgörü, bizde yasak

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Diyarbakır’daki Özel Avrupa Birliği İlkokulunda öğrencilerin başörtüyle derse girmeleriyle ilgili olarak, Diyarbakı


  Rehn: Süreç canlanmalı

AB’nin genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye’nin AB sürecinin yolunda gittiğini ancak sürecin canlı tutulması gerektiğini söyledi.


  Babacan: Reformlar sürecek

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan’ın, AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn ile görüşmesinde “reform çalışmalarına devam edeceğiz” mesajını verdiği öğrenildi.


  AB’den Türkiye’ye kolay vize desteği

AB’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize prosedürünün hafifletilmesi konusunda, AB’deki 18 sivil toplum örgütünü temsil eden Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesinden (EESC) destek geldi.


  Bryza: Müslümanlık Türkiye’nin kimliği

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Matt Bryza, “Müslümanlık Türkiye’nin kimliğinin parçasıdır” dedi.


  Silâh ilkelliğin simgesi

Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman, “Tek işlevi öldürmek olan ateşli silâhlar, şan ve şerefin değil, ancak ilkelliğin simgesidir” dedi.


  Yamalı elbiseden kurtulalım

OBİDER Genel Başkanı Nurettin Özgenç, yüzde 40’ı tadil edilip adeta yamalı bohçaya çevrilen 82 askerî anayasasının yerine, değişen ve gelişen Türkiye’de sivil bir anayasa yapmanın elzem olduğunu söyledi.


  RTÜK Başkanı hakkında hapis talebi

ANKARA - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK)Başkanı Zahid Akman hakkında, bazı televizyon kanallarının, seçim yasaklarına uymadığına ilişkin uzman raporlarını üst kurul gündemine zamanında almayarak, “görevini kötüye kullandığı” iddiasıyla 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle dava açıldı.


  Meclis öncelikle uluslar arası anlaşmaları ele alacak

TBMM, yeni yasama yılında, Genel Kurul gündeminde bulunan uluslar arası anlaşma ve sözleşmelerin onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun tasarılarını öncelikle ele alacak.


   Gül’den İstanbul’a özel ilgi

İstanbul Valisi Muammer Güler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün İstanbul’a sık geleceğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul’un sorunlarına çok önem atfetti, her geldiğinde spesifik konularda uzmanlarıyla birlikte toplantılar yapacak” dedi.


  Claudia Roth Ankara’ya geliyor

Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eş Başkanı ve Almanya Federal Meclisi Alman-Türk Parlamenterler Dostluk Grubu Başkan Yardımcısı Claudia Roth, temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya geliyor.


  Bürokratlar fakirlere garsonluk yapacak

Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt, farklı bir uygulamayı hayata geçirecek. Kurum tarafından verilecek iftara fakirler çağrılacak. Bürokratlar garsonluk yapacak. Yöneticeler de bir yıl boyunca ilgilenecek.


  Üniversite için ikinci şans

2007-2008 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması sebebiyle boşalan ve 2007-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına ek yerleştirme tercih başvuruları 1 Ekim Pazartesi günü başlayacak.


  Din dersi ayrışma sebebi yapılmasın

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Din Öğretimi Genel Müdürü İrfan Aycan, ‘’Din dersinin seçmeli olması, seçenlerin ‘dinli’ seçmeyenlerin ‘dinsiz’ şeklinde ayrışmasına neden olur. Ayrıca uygulama konusunda birtakım sıkıntılar yaşanır’’ dedi.


  Küresel ısınmaya karşı ilginç proje

Okyanusun dibine batırılan dev plastik borularla mikroorganizmaların yüzeye çıkarılması ve bulut oluşumuna katkı sağlaması düşünülüyor.


  Sahte evrakla 5 yıl görev yaptı

Muğla Devlet Hastanesinde sahte evrakla 5 yıl memur olarak çalıştığı ortaya çıkan zanlı, sorgulanmak üzere gözaltına alındığı Kuşadası’ndan Muğla’ya getirildi.


  Kâğıt toplayan okullara, kırtasiye yardımı yapılıyor

Kocaeli’de başlatılan geri dönüşüm projesi sayesinde kâğıt toplayan okullara kırtasiye yardımı yapılıyor. Kampanya çerçevesinde 2 ayda 45 ton kullanılmış kâğıt toplandı.


  Kızılay hergün 13 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyor

Kuruluşundan bu yana savaşlarda, savaşları izleyen göçler sırasında ve tabiî afetlerde aşevi kurarak ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek dağıtımı yapan Türk Kızılayı, Ramazan ayında da yoksullara yardım elini uzattı. Kızılayın aşevleri Ramazan’ın başından bu yana günde 13 bin 228 kişiye iftarlık ve sahurluk sıcak yemek dağıtıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri