Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD İran’ı havadan vurabilir

Ünlü Amerikalı gazeteci Seymour Hersh, The New Yorker’ın dünkü sayısında, adlarının açıklanmasını istemeyen Amerikalı yetkililere dayanarak kaleme aldığı haberinde, Bush yönetiminin İran’a muhtemel saldırı planlarında değişiklik yaptığını ve daha ziyade Devrim Muhafızlarını hedef alan hava saldırıları düzenleyebileceğini ileri sürdü.


The Financial Times: İran ABD’ye yardım edebilir

İngiliz, The Financial Times gazetesi, İran’ın, ABD askerlerinin Irak’tan dönüşünün takvime bağlanması halinde, Irak’ın istikrara kavuşturulması için

Avrupa İslâmı yanlış tanıyor

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Avrupa ülkelerinde son 10 yıldan beri İslâm’ın yanlış anlaşıldığını ve yanlış değerlendirildiğini belirtti


  Yunan hükümeti güvenoyu aldı

unanistan’da 16 Eylül’de yapılan genel seçimlerin ardından kurulan Yeni Demokrasi Partisi (YDP) hükümeti güvenoyu aldı.


  Myanmar’da görüşmeler başlıyor

BM Özel Temsilcisi İbrahim Gambari ile Myanmar’daki askeri cuntanın lideri General Than Shwe’nin bugün bir araya geleceği bildirildi.


  Yanardağ patladı 4 kişi öldü

emen’in Kızıldeniz kıyısı açıklarındaki Cebel Ettayrr adasında bulunan yanardağın püskürttüğü lavlardan 4 kişinin öldüğü bildirildi.


  Irak’ta, Eylül’de sivil ölümler azaldı

Irak’ta hükümetin verilerine göre, geçen ayki saldırılar ve şiddet eylemlerinde 884 sivil öldürüldü. İçişleri, savunma ve sağlık bakanlıklarının verilerine göre, Irak’ta ölen sivillerin oranı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 50 azaldı.


  Müslüman kasiyere içki satmama özgürlüğü

İngiltere’de bir süpermarket zinciri tarafından başlatılan uygulamada, Müslüman kasiyerlere alkollü içecek alan müşterinin içkisine el sürmeyip, bir başka mesai arkadaşına yerini devretme hakkı verileceği bildirildi.


  Türkmenistan’da Kadir Gecesi affı

Türkmenistan’da 9 bin tutuklu ile yakınları, genel affın ilan edileceği Kadir Gecesini iple çekiyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri