Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Avrupa İslâmı yanlış tanıyor

Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Avrupa ülkelerinde son 10 yıldan beri İslâm’ın yanlış anlaşıldığını ve yanlış değerlendirildiğini belirtti.

Avusturya’da Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Avusturya Türk İslam Birliği (ATİB), başkent Viyana’daki genel merkezinde Avusturya ve Türk toplumu ileri gelenlerine iftar yemeği verdi.

İftar yemeğinde konuklara hitaben bir konuşma yapan Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Avrupa ülkelerinde son 10 yıldan beri İslâm’ın yanlış anlaşıldığını ve yanlış değerlendirildiğini belirterek, Avusturya’da İslâm’ın en büyük temsilcisi olan Türklere daha fazla sorumluluk düştüğünü, Türklere ve İslam’a yönelik olumsuzluklara yasal çerçevede tepki gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İftar yemeğinde konuşan Avusturya İslam Cemaati Başkanı Anes Schakfeh ise son günlerde aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi’nin (FPÖ) İslâm karşıtı kampanyasına işaret ederek ‘’camilerin Allah’ın evi olduğunu, Allah’ın evine karşı yürütülen kampanyaları onaylamalarının mümkün olmadığını’’ söyledi.

Avusturya hükümeti adına iftar yemeğine katılan entegrasyondan sorumlu Devlet Bakanı Christine Marek de ‘’insan tanıdığı bir şeyden korkmaz. Bizler de birbirimizi tanıdıkça aramızdaki korkuları yeneceğiz’’ dedi.

ATİB’in iftar yemeğine Viyana’daki Türk dernek temsilcilerinin yanı sıra, Viyana belediyesi, Avusturya silahlı kuvvetlerinden üst rütbeli subaylar, emniyet teşkilatı ile Katolik kilisesi temsilcileri de katıldı.

/ VİYANA

02.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD İran’ı havadan vurabilir

  The Financial Times: İran ABD’ye yardım edebilir

  Avrupa İslâmı yanlış tanıyor

  Bosna Devlet Başkanı Jelic öldü

  Yunan hükümeti güvenoyu aldı

  Myanmar’da görüşmeler başlıyor

  Yanardağ patladı 4 kişi öldü

  Irak’ta, Eylül’de sivil ölümler azaldı

  Müslüman kasiyere içki satmama özgürlüğü

  Türkmenistan’da Kadir Gecesi affı


 Son Dakika Haberleri