Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Günay: Bizden Atatürkçü yok

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ‘’Biz, Atatürk’ü bir şekil, kılık kıyafet olarak anlamıyoruz, Atatürk’ü bir felsefe diye anlıyoruz. Bu ulusal bütünlük, milli bütünlük, milli hakimiyet ve muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaşmak hedefidir. Atatürkçülük budur. AKP’den daha çok Atatürk’ü anlamış, içselleştirmiş bir parti görmek istiyorum ‘’ dedi.


Demokratik laiklik

Din özgürlüğünün temel prensip olduğunu vurgulayan Olli Rehn, “Eğer bir kişi demokratik ilkelere saygı duymayı ve aynı zamanda dinî değerlere sahip çı

CHP seçmeni ezik ve çaresiz

CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, partideki görevlerinden istifa etti. Genel başkan ve yönetimlerin kararlı, samimi çalışmalarına rağmen başarısızlıkl


  Rektörler yanlış anlaşıldı

Rektörler Komitesi toplantısına katılan Kayseri Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş, komite toplantısı sonrasında yapılan açıklamaların yanlış anlaşıldığını dile getirdi.


  Hain pusunun hedefi ne?

Bingöl Şehit Aileleri Mâl3lleri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Ziya Sözen, Şırnak’ın Beyttüşşebap ilçesi Beşağaç köyünde PKK’lılarca düzenlenen saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Terör örgütü, Cumhurbaşkanımızın bölgeyi ziyaretine ve Irak’la yapılan terör antlaşmasına tepkisini sivil vatandaşlarımızı öldürerek göstermiştir” dedi.


  Fransız lider Le Pen: Sarkozy Türkiye'yi AB'ye arka kapıdan almaya çalışıyor

Fransa’daki aşırı sağcı parti Ulusal Cephe’nin lideri Jean-Marie Le Pen, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Türkiye’yi Avrupa Birliğine (AB) “arka kapıdan almaya” çalıştığını savundu.


  AB Türkiye’yi konuşacak

Türkiye-AB arasında uzun bir süredir yavaşlayan üyelik sürecinin hızlanması için konferanslar düzenleniyor. Sivil toplum kuruluşlarının ön ayak olduğu konferanslarda Türkiye konuşulacak, üyelik sürecinde yaşanan tıkanıklıklar ele alınacak.


  AİHM'deki yargıç seçimi ertelendi

Türkiye’yi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde (AİHM) temsil edecek yargıç için yarın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulunda yapılması öngörülen seçim, ertelendi.


  Gül’ün Strasbourg gündemi yoğun

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Rene Van der Linden’in davetlisi olarak bugün Strasbourg’a gidiyor. Gül’ü Strasbourg’da yoğun bir gündem bekliyor.


  Komisyonun gözü ihlâllerin üzerinde olacak

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Zafer Üskül, insan hakları ihlalleri nereden kaynaklanırsa kaynaklansın, bu ihlallerin üzerine gideceklerini, TBMM adına gerekli incelemeleri yapacaklarını söyledi.


  İsmailağa dâvâsında 1 hapis, 1 beraat

Fatih’teki İsmailağa Camisi’nde emekli imam Bayram Ali Öztürk’ün katil zanlısı Mustafa Erdal’ın öldürülmesine ilişkin yargılanan 2 sanıktan biri 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.


  Akyıldız: Terör, ürettiği korkuda boğulacak

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, ‘’terörün en büyük korkusunun, meydana getirmeye çalıştığı korkunun bir işe yaramadığını görmek’’ olduğunu belirtti.


  Çağlayan'a, “Helâl sertifikası” sorusu

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’a, TSE’nin ‘’Helâl sertifikası’’ ile ilgili çalışması olup olmadığını sordu.


  Bardakoğlu: Cami sosyalleşme mekânıdır

Camilerin sadece namaz vakitlerinde insanları toplama yeri değil, sosyalleşme mekânı olduğunu ifade eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, medyadaki din tartışmalarının da ciddiyetli olmasını istedi.


  Manavgat’ta Kur’ân coşkusu

Dünyaca ünlü Kur’ân hafızları, turizm beldesi Manavgat’ta halka unutulmaz bir gece yaşattı.


  Kızılay’ın gıda yardımında izdiham

Kızılay’ın Mersin Şubesi’nde, Ramazan sebebiyle gerçekleştirilen gıda yardımından yararlanmak isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluştururken, zaman zaman gerginlik yaşandı.


  Sahte ilâçla mücadele edilecek

Araştırmacı İlâç Firmaları Derneği, Sağlık Bakanlığı’nın sahte ilâçlarla mücadele çalışmasına destek vermek üzere bir komite oluşturdu. Komitenin, sahtecilikle mücadelede uygun teknolojilerin seçimi konusunda uzmanlık paylaşımında bulunacağı bildirildi.


  Bir ocak daha trafikte söndü

Kemerburgaz yolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında, kamyonun altına giren otomobildeki yedi aylık hamile anne, baba ve iki kızları vefat etti.


  Araba vapurları gece seferinde

Geyikli-Bozcaada deniz ulaşımı hattında Ramazan Bayramı sebebiyle gece ek sefer düzenleneceği bildirildi.


  Sabancıların yalısına gemi çarptı

İstanbul Boğazı’ndan transit geçiş yaparken makinesi arızalanan St. Vincent bandıralı kuru yük gemisi, Sabancı ailesine ait yalının iskelesine çarparak zarar verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri