Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlânâ için en büyük kutlama

Mevlânâ Hazretlerinin 800. doğum yıldönümü kutlamaları kapsamında Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Konya Valisi Osman Aydın önderliğinde, “Mevlânâ için yapılan en büyük kutlama organizasyonu” Konya’da görkemli bir şekilde gerçekleşti.

Programda Mevlevi dergahlarından 300 semazen biraraya gelerek Konya’da dev bir Sema gösterisi gerçekleştirdi. ‘Bir Derviş’ten Mevlânâ’yı Anma Gecesi’ adlı 120 dakikalık teatral gösterinin sahnelendiği, MFÖ grubu ve Ahmet Özhan’ın özel senfoni orkestrası eşliğinde solist olarak sahne aldıkları geceyi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da izledi.

UNESCO’nun kararıyla dünyanın her yerinde Mevlana etkinlikleri yapıldığı hatırlatan Bakan Günay, “Bir insan için, bir fani için doğumundan 800 yıl sonra dünyanın her tarafında çoğalan bir coşkuyla sevgiyle ve saygıyla anılmak ne büyük bir bahtiyarlıktır. Bu göz kamaştıran ilgi hanesinin merkezinden, sevgiye adanmış bir ömür, bilgi öğrenme ve öğretme cehdi ve insanlığın en muhtaç olduğu duygu hoşgörü yatıyor” dedi.

/ KONYA

02.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Üsküdar’ın manevî güzelliği

  Mevlânâ için en büyük kutlama

  Mevlânâ Türbesi’nde ziyaretçi yoğunluğu

  Semazenler fotoğraf sergisi

  Ümraniyeli çocuklar tiyatroya doyacak


 Son Dakika Haberleri