Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

ABD, PKK tuzağına düşmesin!

ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal (WSJ), Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin son derece önemli olduğunu ve bu ilişkilerin her iki ülkedeki iç politika sebebiyle zarar görmesine izin verilmemesi gerektiğini yazdı.

Gazetede, ‘’Türk Cephesi’’ başlığıyla çıkan yorum yazısında, ‘’ABD açısından daha iyi bir Ortadoğu’ya giden yolun Ankara’dan geçtiği’’ bildirildi. Yazıda geçen haftanın ABD’nin ‘’en yakın Müslüman müttefiki’’ olan Türkiye, hatta bütün Ortadoğu ile olan ilişkileri açısından ‘’bir dönüm noktası’’ olduğu kaydedildi.

Gazete, Ermeni tasarısı ve TBMM’de kabul edilen tezkere yüzünden yaşanan gelişmelerin, iki ülkedeki akıllı liderler tarafından müttefiklik ilişkilerinin yenilenmesi açısından bir fırsat olarak kullanabileceğini yazdı. Türk-ABD çıkarlarının örtüştüğünü vurgulayan gazete, iki ülkenin birbirlerine soğuk savaş dönemindeki kadar ihtiyacı olduğunu anlattı.

Yazıda Ankara ve Washington’daki daha dengeli siyasetçilerin bu gerçeği bildikleri belirtilirken, TBMM’de kabul edilenen tezkerenin sınırlılığı açısından da son derece dikkate değer olduğuna işaret edildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tezkereyi, terör örgütü PKK’nın 13 askeri öldürmesinin ardından 1 haftadan fazla bir süre sonra meclise getirdiğine dikkati çekilen yazıda, ‘’Hiçbir demokratik hükümet, bu tür saldırıları ve halkın giderek büyüyen kızgınlığını görmezden gelemezdi’’ denildi. Türkiye’nin Kuzey Irak’a aceyle girme gibi bir niyet göstermediği belirtilen gazetede, ‘’Türkiye’nin sınır operasyonu düzenlemenin risklerinden kaçınarak ABD ve Iraklı Kürtler’in Kandil Dağı’nda saklanan PKK’yı sıkıştırmasını tercih ettiği’’ yorumunda da bulundu. Yazıda, TBMM’de kabul edilen tezkerenin Türkiye’nin yaptığı bir ‘’uyandırma çağrısı’’ olduğu görüşü de ifade edildi.

/ NEW YORK

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad döndü, Şam çark etti

  ABD, PKK tuzağına düşmesin!

  Hamas hükümeti eski sözcüsü: Gazze bir hata idi

  Solana, halef-selef İranlı müzakerecilerle görüşecek

  ABD, Bağdat’ı bombaladı

  İran: En iyi yöntem diyalog ve işbirliği

  Irak Parlamentosundan işgüzarlık

  Şensoy ABD’ye döndü

  Papa, dünya dinleriyle buluşacak

  Malezya’nın ilk astronotu geri döndü

  Discovery için geri sayım başladı


 Son Dakika Haberleri