Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hamas hükümeti eski sözcüsü: Gazze bir hata idi

Hamas hükümetinin eski Sözcüsü Gazi Hamad örgüt tarafından Gazze’nin ele geçirilmesinin bir hata olduğunu ileri sürdü. Bu arada, Gazze şehrinde, Secaiye mahallesindeki çatışmaların gerginliği Gazze Şeridi’nin diğer bölgelerine de sıçradı.

Refah’ta Hamas ve İslami Cihad militanları arasında çıkan çatışmada, 2 kişi öldü. Gazze’deki yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Refah’ta, henüz bilinmeyen bir sebeple Hamas ve İslâmî Cihad militanları arasında çatışma başladı. Çatışmalarda ölenlerden birinin, bir Hamaslı polis, diğerinin ise İslami Cihad militanı olduğu belirtildi. Refah’taki çatışmalarda da 10’dan fazla kişinin yaralandığı kaydedildi. Filistin televizyonuna canlı bağlanan bir İslâmî Cihad yetkilisi, Gazze’de Secaiye’de Hamas ile El Fetih yanlısı Hillis ailesi arasındaki çatışmaları durdurmak için için Halk Direniş Komiteleri ile birlikte arabuluculuk yapmaya çalıştıklarını söyledi. Yetkili, ‘’Biz olayları durdurmak için çabalarken, Refah’ta bize ateş açtılar’’ diye konuştu.

Refah’ta çatışmalar sürerken, Hamas’ın, İslâmî Cihad’ın kimi üyelerini kaçırdığı, İslâmî Cihad’ın da Hamas’ın 8 üyesini kaçırdığı ve karşılıklı kaçırılanların sayısının 13 olduğu bildirildi.

Bu arada, Gazze şehrinde, geçen çarşamba gününden bu yana aralıklarla devam eden ve yaklaşık 10 kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına neden olan çatışmalarda şimdilik ateşkes sağlandı. Gazze’deki fiili Hamas hükümetinin İçişleri Bakanlığı, Hillis ailesi ile ateşkes görüşmelerinin olumlu sonuçlandığını açıkladı. İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada, “Daha fazla kan dökülmesini önlemek, yasa ve kuralların uygulanmasını sağlamak amacıyla Hillis ailesi ile anlaşmaya varılmıştır” dedi.

Bu arada, dün gece Hamas ile İslâmî Cihad arasında, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah’ta meydana gelen, biri 50 yaşında bir kadın 2 kişinin ölümü, ondan fazla kişinin yaralanmasına neden olan çatışmalardan sonra, iki grubun da aralarındaki çatışmaları sona erdirmek üzere anlaştıkları bildirildi.

İslâmî Cihad ve Hamas örgütleri yönetimlerince varılan anlaşma doğrultusunda, her iki taraf da Refah’taki silahlı militanlarını çekecek, kaçırdıkları kişileri iade edecekler.

Her iki taraf, dün gece karşı kamptan 15’e yakın kişiyi kaçırmışlardı.Ayrıca iki taraf, bir komisyon oluşturarak, patlak veren çatışmaya sebep olan sorunların nedenlerini ortaya koyacaklar.

/ KUDÜS

22.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Esad döndü, Şam çark etti

  ABD, PKK tuzağına düşmesin!

  Hamas hükümeti eski sözcüsü: Gazze bir hata idi

  Solana, halef-selef İranlı müzakerecilerle görüşecek

  ABD, Bağdat’ı bombaladı

  İran: En iyi yöntem diyalog ve işbirliği

  Irak Parlamentosundan işgüzarlık

  Şensoy ABD’ye döndü

  Papa, dünya dinleriyle buluşacak

  Malezya’nın ilk astronotu geri döndü

  Discovery için geri sayım başladı


 Son Dakika Haberleri