Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Nükleer enerjide Çernobil korkusu

Nükleer Enerji Mühendisi Gül Göktepe, nükleer enerji karşıtlarının Çernobil’den çok etkilendiklerini ve korktukları için bu enerjiyi kabul etmediklerini söyledi.

. Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin şubesinin düzenlediği “Nüksem 2007 -Nükleer Enerji Sempozyumu” Mersin Üniversitesi Uğur Oral Kültür Merkezin’de yapıldı. 19-20 Ekim tarihinde dört oturum şeklinde yapılan sempozyumda konunun uzmanları, Nükleer Enerji konusu da gerekçeler, kazalar, riskler, halk sağlığı ve toplumsal maliyetlere ilişkin bildiriler sundu.

Sempozyum sonunda düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mehmet Tombakoğlu, nükleer enerji konusunda bir devlet politikası olması gerektiğini belirterek: “Türkiye’nin bu konuda geç bile kaldı. Böyle giderse daha 10-20 sene aynı şeyleri tartışıp duracağız. Her teknolojinin riski vardır ama tedbirleri de vardır” dedi. Nükleer Enerji santrallarına bazı kesimlerin karşı olmasını anladığını ama EMO’nun buna karşı olmasını anlayamadığını ifade eden, Mühendis Gül Göktepe de, “Nükleer karşıtlarının kökeninde korku vardır. Çernobilden çok etkilendikleri ortadadır. Batıda yaşamış biri olarak biliyorum ki, onlar Nükleer Enerjinin gerekliliğini anlayarak risklerini de göz önünde bulundurarak her türlü tedbirini alıyorlar, hem artık halkın kabul etmediği bir şeyi yapamazsınız. Zaten bu noktaya doğru gidiyoruz” diye konuştu.

Yeni Asya / MERSİN

23.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Piyasalar telâşlı

  Vergide 7.1 milyarlık sapma

  Özelleştirmeden 11.8 milyar YTL bekleniyor

  Mersin’deki şirketlere, ‘Barzani’ incelemesi

  Nükleer enerjide Çernobil korkusu

  Irak’ın elektriği kesilebilir

  4 bin 500 kişiye yeni iş kapısı

  ‘Tavuk ayağı’ndan 15 milyon dolar

  MÜSİAD’tan 5. iletişim zirvesi

  Çiftçinin yağmur sevinci

  Tüketicinin güveni azaldı

  Motorine 5 YRK zam yapıldı

  Bütçe maratonu Perşembe günü başlıyor


 Son Dakika Haberleri