Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye, İsrail ile enerjide işbirliği yapacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye ile İsrail arasında yürütülen ‘’çoklu boru hattı projesinin’’ ön fizibilite çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Çeşitli temas ve ziyaretler için Ankara’da bulunan İsrail Enerji ve Altyapı Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’i ziyaret etti. Türkiye, İsrail ve komşuları arasında petrol, doğal gaz, elektrik, su ve fiber optik hatların geçirilmesi konusunda çoklu bir boru hattı projesi bulunduğunu anlatan Güler, projenin ön fizibilite çalışmalarının tamamlandığını ve konuk bakanla bunun üzerinde de konuştuklarını bildirdi. Söz konusu projenin gerçekleştirilmesini çok istediklerini belirten Güler, şöyle konuştu: ‘’Bölgenin barışına ve istikrarına katkı sağlayacak çok önemli bir proje. Bu proje sadece Türkiye ve İsrail’e katkı sağlamayacak, komşu ülkelere de hizmet edecek, onlara da petrol, doğal gaz, su, elektrik sağlayacak. Bu projenin fizibilite çalışmalarıyla ilgili görüştük ve çalışmaları ilerletme kararımızı sürdürüyoruz. Yakın zaman Hindistan Enerji Bakanı, ben ve sayın Eliezer’in katılacağı üçlü bir toplantı yapacağız.’’ Söz konusu projenin Samsun-Ceyhan projesinin bir devamı olduğunu da kaydeden Güler, projenin işletme ve yatırım maliyetlerinin çıkarılması ve teknik değerlendirmesi noktasında ciddi adımlar atıldığını ve projenin devamı noktasında bir takvim oluştuğunu da vurguladı.

Bakan Güler, ‘’Şimdi hem Türkiye’den hem İsrail’den su, elektrik, doğal gaz, petrol ve fiber optik konusunda uzman kişiler bir araya gelerek projenin teknik değerlendirmesini yapacaklar ve uygulamasına ilişkin çalışmaları detaylandıracaklar’’ diye konuştu.

/ ANKARA

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizle mücadeleye devam

  Hesaba el koyma esnafı bitirir

  Yoksulun enflasyonu yüzde 8,81

  Faiz dışı fazla yüzde 4.14’te kalacak

  Esnafın yüzü güldü

  Türkiye’nin turist sayısı arttı

  Türkiye, İsrail ile enerjide işbirliği yapacak

  Yüksek emekli maaşına yeni düzenleme

  Petrol fiyatları düştü

  Spot piyasasına öğrenci bereketi

  İstikbal, ‘ev concept’ten rekor satış

  Doğuş Otomotiv ve Meiller’den ortak yatırım


 Son Dakika Haberleri