Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Faizle mücadeleye devam

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve yarım puanlık faiz indirimi kararıyla sonuçlanan Para Politikası Kurulu öncesinde, şok bir faiz indirimi talebiyle bir araya gelerek, gazetelere ilan veren, TİM, İHRACATÇI BİRLİKLERİ, TİSK, HAK-İŞ, MÜSİAD, TUSKON, TÜGİK, TURSAB, TÜGİAD, UND, TÜMMER, İSEDEF, TTSD başkanları bu işbirliğini devam ettirme kararı aldı.

TİM Başkanı Oğuz Satıcı önderliğinde bir araya gelen söz konusu kurum başkanları, yaklaşık 2 saatlik görüşme sonunda teröre rağmen faaliyetlerini devam ettirmeyi hedeflediklerini bildirdiler. Başkanlar adına açıklama yapan Satıcı, hain teröre verilecek en iyi cevabın, herkesin işini en iyi yapması biçiminde olması gerektiğini düşündüklerini ifade etti. Satıcı, ancak bu şekilde terörün ülkeyi istikrarsızlaştırma girişimlerinin önlenebileceğini dile getirdi.

Türk üreticisinin dünyanın en yüksek faiz tutarını ödediğini vurgulayan Satıcı, bunun bir tür ekonomik terör ortamı oluşturduğunu söyledi. Faiz indirimi mücadelesine devam edeceklerini ifade eden Satıcı, “Bu amaçla, “ Üretim, İstihdam ve İhracat Kurulu” oluşturarak, yapacağımız sürekli çalışmalarla bu ekonomik terör ortamını önlemeyi amaçlıyoruz.” dedi. Bu kurulun gerçekleştirmeyi hedeflediği faaliyetlere de değinen Satıcı,”Yüksek reel faiz ortamının üretim ve ihracatı imkansız kılacağı gerçeğinden hareketle bu sorunun 23 aydır toplanmayan Ekonomik ve Sosyal Konsey’in ilk gündem maddesini oluşturmasını öneriyoruz. Sorunlarımızı sürekli olarak izleyebilmek ve yüksek faiz politikalarına karşı görüşlerimizi anlatabilmek için bir gölge “ Para Piyasası Kurulu” oluşturmayı Merkez Bankası Para Piyasası Kurulu üyeleri ile sürekli görüş alışverişinde bulunmayı ve iletişim kanallarımızı güçlendirmeyi benimsiyoruz.” diye konuştu.

“TERÖRÜN TUZAĞINA DÜŞMEYİZ”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Satıcı, olası bir Kuzey Irak Operasyonu’nun getirdiği riskler ile ilgili bir soru üzerine, Kuzey Irak’ın Türkiye’nin bugünkü sorunu olmadığını, Türk üreticisinin yoluna durmadan devam edeceğini ifade etti. Türk işadamları olarak hükümetin alacağı kararlara tam destek vereceklerini vurgulayan Satıcı, aldıkları ekonomik kararlardan dönmeyip hedeflerine ulaşmak için daha büyük bir kararlılık içinde olduklarını bildirdi. Satıcı, “Terör bir ülkenin aklını başından almak ister. Halk galeyana gelsin, sağduyu ortadan kalksın ister. Terörün tuzağına düşmeyiz.” dedi.

/ İSTANBUL

24.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faizle mücadeleye devam

  Hesaba el koyma esnafı bitirir

  Yoksulun enflasyonu yüzde 8,81

  Faiz dışı fazla yüzde 4.14’te kalacak

  Esnafın yüzü güldü

  Türkiye’nin turist sayısı arttı

  Türkiye, İsrail ile enerjide işbirliği yapacak

  Yüksek emekli maaşına yeni düzenleme

  Petrol fiyatları düştü

  Spot piyasasına öğrenci bereketi

  İstikbal, ‘ev concept’ten rekor satış

  Doğuş Otomotiv ve Meiller’den ortak yatırım


 Son Dakika Haberleri