Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

KESK: GSMH’den en az payı alan kamu çalışanı Türkiye’de

KESK tarafından yapılan araştırmada, Türkiye’nin, Avrupa Birliği ülkeleri ile karşılaştırıldığında Gayri Safi Millî Hasıla’dan (GSMH) kamu çalışanına en az pay ayıran ülke olduğu belirtildi.

2008 yılı Merkezî Yönetim Bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlanırken, KESK-AR tarafından yapılan araştırmada, Türkiye ve Avrupa Birliği ülkelerinin GSMH’dan kamu çalışanlarına ayırdıkları paylar karşılaştırıldı.

AB ülkelerinde kamu çalışanlarının GSMH içindeki payı 2006 yılında 10,67 iken, Türkiye’de bu oranın yüzde 6,55 olarak gerçekleştiği ifade edilen araştırmada, AB ülkelerinde GSMH içinde kamu çalışanlarına ayrılan payın, Türkiye’dekinden 1,63 kat daha fazla olduğu belirtildi.

Araştırmaya göre, geçen yıl kamu çalışanlarına ekonomiden en büyük pay ayıran ülke yüzde 17,36’lık oranla Danimarka oldu. Bu oran, Türkiye’deki payın 2,6 katına karşılık geliyor. Danimarka’yı yüzde 16,06 ile İsveç takip ediyor. Türkiye’nin ayırdığı payın 2 katından fazla pay ayıran diğer ülkeler arasında yüzde 14,53’le Portekiz, yüzde 13,85’le Malta, yüzde 13,84’le Finlandiya ve yüzde 13,14’le Fransa bulunuyor.

Araştırmada, 2008 Merkezi Yönetim Bütçesi tasarısında personel giderlerinin payının GSMH’ye oranının yüzde 6,79 olarak belirlendiği ifade edilerek, “Türkiye artan kamu çalışanı ihtiyacına, çalışanların içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen personel giderlerini baskı altına almaya devam ediyor” görüşüne yer verildi.

/ ANKARA

29.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Sosyal güvenlikte açık büyüyor

  KESK: GSMH’den en az payı alan kamu çalışanı Türkiye’de

  Memurun fazla mesaisine 5 Ykr zam

  Borçlanarak zenginleştik


 Son Dakika Haberleri