Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Haksız tazminat AİHM gündeminde

Genel Yayın Müdürümüz Kâzım Güleçyüz hakkında, E. Org. Doğu Aktulga için yazdığı bir yazıdan dolayı Aktulga’nın vârisleri adına açılan dâvâda verilen, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi tarafından onanan ve tashih-i karar için yaptığımız başvurunun da reddiyle kesinleşen mahkûmiyet kararı, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gündeminde. Dâvâ, Av. Turgut İnal tarafından AİHM’e götürülmüştü.


İsim ve resimden ibaret kaldı

Ülkemizin iç ve dışta yaşadığı sorunlar, yığınakta yapılan bir kısım hataların birikmiş sonucu olarak karşımıza çıkı-yor. İsim ve resimden ibaret kala

Bu kumpasta kimler var?

Yeni Asya’ya konuşan yazar Muhsin Kızılkaya “PKK’nın başı Öcalan 750 rütbeli tarafından korunan İmralı Adası’ndan nasıl oluyor da bir savaş kararı çık


  Erdoğan: Uygulama istiyoruz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, artık PKK’yı terör örgütü ilân etmenin kendilerini tatmin etmediğini belirterek, “Uygulama istiyoruz, uygulama... Bunu göstereceksiniz. Eğer bunu gösteremezseniz, samimiyet testini kaybediyorsunuz. Hangi ülke olursa olsun” dedi.


  Liderlerden birlik çağrısı

Liderler, 29 Ekim Cumhuriyeti Bayramı dolayısıyla yayınladıkları mesajlarda birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.


  DTP, "arabuluculuk" haberlerini yalanladı

DTP Genel Başkan Vekili Nurettin Demirtaş, ‘’Kayıp 8 asker ile ilgili olarak basında çıkan ‘arabulucu olabiliriz’ biçiminde beyanat verdiğimiz haberleri doğru değildir’’ dedi.


  Mehmetçik sınır bölgelerinde teyakkuzda

Mecliste Kuzey Irak’a sınır ötesi operasyon için Tezkerenin kabul edilmesinin ardından Şırnak’ta askerî birlikler teyakkuzda.


  Bağcılar’da molotoflu saldırı

Bağcılar’da 2 ayrı yere atılan molotofkokteyli maddî zarara sebep oldu.


  Kaçaklara geçit yok

Yurdun değişik illerinde yasadışı yollarla sınır geçişi yapmak isteyen 3’ü Türk vatandaşı, toplam 179 kişi yakalandı.


  Tepkiler haddi aşarsa yaraları kapatmak kolay olmaz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Böylesine bir uluslararası desteğe sahip terör örgütü karşısında Türk milletinden başka bir millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka bir devlet olsaydı şimdiye kadar çoktan havlu atmıştı’’ dedi.


  Walter Steinmeier: İzolasyonların kaldırılması için çalışıyoruz

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, KKTC’ye uygulanan izolasyonların kaldırılması için çalıştıklarını söyledi.


  Cezaevlerinde açık görüş bugün başlıyor

Tutuklu ve hükümlüler, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bugünden itibaren açık görüş yapacaklar.


  Şehitler mevlid-i şeriflerle anılıyor

Hakkari’de 12 erin şehit edilmesinden sonra meydanlarda yapılan terörü protesto eylemleri sürerken bir çok camide de mevlid-i şerifler okutularak tüm şehitlerimiz dualarla anılıyor.


  TGS’den ‘yıpranma payı’ tepkisi

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Yönetim Kurulu’ndan, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik öngören taslağındaki fiili hizmet süresine ilişkin düzenlemenin ‘’Çalışanların yıpranma hakkının gasbı anlamına geldiği’’ belirtildi.


  SBS öğrencileri ‘sınavkolik’ yapacak

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, ilköğretimde yapılacak Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS), öğrencilerin çocuk yaşta ‘’sınavkolik’’ ve ‘’dershanekolik’’ olmasının önünü açacağını iddia etti.


  Düğün konvoyunda kaza: 2 ölü, 24 yaralı

Ağrı merkeze bağlı Başçavuş köyüne gelin götüren düğün konvoyunda meydana gelen kazada 2 kişi öldü, 24 kişi yaralandı


  Fırıncılar zamma doymuyor

Tüketiciler Birliği Konya Şubesi Başkan Vekili Mustafa Dinç; “Fırıncılar Odası yılbaşında gramaj oyunuyla yaptığı gizli zamdan sonra ikinci bir zammın peşinde, fırıncılar zamma doymuyor” dedi.


  Kaçak avcıları para cezaları caydırdı

Batman merkezde son bir yıl içerisinde 126 kişiye avcılık sertifikası verildi. Bölgede halen yaklaşık bin kişinin kaçak avlandığını tahmin ediliyor.


  Göletlerde su tükendi

ozgat’ta, şebeke suyuna takviye amaçlı olarak kullanılan Kirazlı Göleti’nde su tamamen çekildi. Göletin zemininde temizlik çalışması başlatıldı.


  Muş diş hastahanesi gün sayıyor

Muş, 1 Kasım’da diş hastanesine kavuşuyor. Postane Caddesi’nde hizmete girecek diş hastanesi, çevre illerin de bu yöndeki ihtiyacını karşılayacak.


  Doğu’dan Avrupa’ya salyangoz ihracatı

Doğu Anadolu’nun bir çok ilinde yaygın olarak bulunan salyangoz, gün geçtikçe daha önemli bir geçim kaynağı haline geliyor.


  Okul yönetiminden belediyeye teşekkür

Eskişehir Cemal Mümtaz Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü ve öğrencileri Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. M. Tacettin Sarıoğlu’nu ziyaret ederek okullarına yaptığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.


  Öğrenciler uzay kampında

Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi, İstanbul Cebit’ten sonra şimdi de İzmir Uzay Bilim Kampında.


  Grip, hafife alınmamalı

Vatandaşları gribe karşı uyaran uzmanlar, bu hastalığın küçümsenmemesi gerektiğini belirtti.


  Aksaray, toprağını da kaybediyor

Bilinçsiz tarımsal sulama ve kuraklık yüzünden Eşmekaya Sazlığı’nın kuruduğu Aksaray’da içme ve sulama suyunu karşılayan Mamasun Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 4’e kadar düştü.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri