Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Muttaki: PKK'yı ABD-İsrail destekliyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türk parlamentosu ve hükümetinin terör örgütü PKK’nın eylemleri konusunda öfkesinin son noktaya geldiğini söyledi. Orta Doğu turu çerçevesinde önceki akşam geldiği Tahran’da Babacan, ilk olarak İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüştü. İki bakan baş başa ve heyetler arası görüşmelerden sonra ortak basın toplantısı düzenledi.


Barzani’den çelişkili konuşma

Irak’ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin başkanı Mesut Barzani, teröristlerin Türkiye’nin güvenliğini tehdit etmesine izin vermeyeceğini, ancak “hiç kim

Abbas, Olmert’ten umutlu

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bir süredir barışa yönelik görüşmeler yürüttüğü İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in, bir anlaşmaya varma konusundaki


  Wall Street zenginleşiyor, Iraklılar ölüyor

ABD’nin çeşitli şehirlerinde savaş karşıtı gösteriler düzenlendi. San Francisco şehrinde binlerce kişi, Irak’ta savaşın sona erdirilmesi çağrısıyla gösteri yaptı. Belediye önünde toplanan sendika üyeleri ve savaş karşıtı eylemciler, “Wall Street Zenginleşiyor, Iraklılar Ölüyor” sloganı atarak Dolares parkına doğru yürüdü.


  Irak savaşı İngiliz ordusunu kokainci yaptı

Irak savaşının başlamasından bu yana geçen sürede İngiliz ordusu mensupları arasında kokain kullanımının üç kat arttığı açıklandı.


  Blair, başbakanlık dönemini satışa çıkardı

İngiltere’nin eski Başbakanı Tony Blair’in 10 yıllık Başbakanlık dönemini anlatan bir kitap için Random House adlı yayıneviyle anlaşma imzaladığı açıklandı.


  ABD, füze kalkanı denedi

ABD’nin geliştirdiği füze kalkanı projesi çerçevesinde, Pasifik’te Hawai açıklarında yaptığı bir deneme başarıyla sonuçlandı. Amerikan Füze Savunma Dairesinin (MDA) açıklamasında, Kauai üssü açıklarındaki hedefin dünkü denemede başarıyla vurulduğu belirtildi.


  Buckingham Sarayı yeni bir şantajın hedefi

İngiltere’de yayımlanan Sunday Times gazetesi, İngiliz Kraliyet ailesinin yeni bir “uyuşturucu ve seks skandalı” yüzünden şantaja hedef olduğunu öne sürdü.Times gazetesinin haberinde, Buckingham Sarayının iki kişi tarafından, kendilerine 50 bin sterlin verilmemesi halinde, “bazı gerçeklerin kamuoyuna anlatılmasıyla tehdit edildiği” belirtildi.


  Nejad, Talabani ve Maliki’yi aradı

Iraklı ve İranlı yetkililerin, terör örgütü PKK’nın kuzey Irak’taki varlığı konusunu telefonda görüştükleri bildirildi.


  AB, Akdeniz Birliği teklifine temkinli

Avrupa Komisyonu, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin Akdeniz Birliği projesine temkinli yaklaşıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri