Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mevlevihaneler, güzel san'atlar okulu gibiydi

Selçuk Üniversitesi Mevlânâ Araştırmaları Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Nuri Şimşekler, Mevlevî dergâhına giren dervişlerin 1001 gün çilesini çektiğini, bunun yanında Mesnevî okunduğunu, aynı zamanda mutlaka bir meslek öğretildiğini belirtti.



Bursa’da edebiyatın vakti geldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan 12. Uluslararası Edebiyat Günleri, 3 Kasım Cumartesi günü başlıyor. ‘Edebiyatta Özgürlük’ konusundan hareketle ‘Günümüz Edebiyatında İnsan ve Özgürlük’ temasının işleneceği 12. Uluslararası Bursa Edebiyat Günleri, edebiyat meraklılarını Kent Müzesi ve Tayyare Kültür Merkezi’nde bir araya getirecek.



Karadeniz’in incisi Serander

“Karadeniz’in incisi Serander” adlı kitap, halk mimarisinin en dikkat çeken ürünlerden seranderlereleri ele alıyor. Bir zamanlar evlerin yanında tahıl, patates vb. gibi gıda maddelerinin saklandığı, daha sonra ise özellikle mısırı kurutma ve saklama, bunun yanı sıra çok çeşitli gıdaları kuru bir ortamda saklama, kemirgenlerden koruma işlevini yerine getiren Seranderler her yörede farklı isimlerle anılıyor. Atalay Yılmaz’ın bu çalışması Trabzon Dernekleri Birliği tarafından yayınlanmış.



“Şiir Akşamları”na veda

Kırgız yazar Cengiz Aytmatov adına düzenlenen 15. Uluslararası Hazar Şiir Akşamları sona erdi. Faaliyetin sona ermesi nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende konuşan Azerbaycanlı şair Sabir Rüstemhanlı, şairlerin milletlerin ruh ağaçlarını her zaman canlı tutan insanlar olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri