Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

En coşkulu maraton

29. Kıtalararası Avrasya Maratonu organizasyonu içinde düzenlenen halk koşusu yapıldı. Acıbadem Köprüsü altında saat 09.30'da, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın verdiği startla başlayan 8 kilometre mesafeli koşu, Boğaziçi Köprüsü, Mecidiyeköy girişi, Mecidiyeköy, Şişli Camii önünden Şişli, Osmanbey ve Harbiye'nin ardından Taksim Meydanı'nda tamamlandı.

Start öncesi 10. Yıl Marşı çalındı ve şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Koşuya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, halk koşusuna 100 bini aşkın kişinin katıldığını söyledi. Topbaş, halk koşusu'nun geçen yıllara oranla daha fazla bir katılımla gerçekleştirildiğini ifade ederek, ''100 bini aşkın katılım var. 'Sağlıklı Çevre, Sağlıklı Nesiller ve Yaşanabilir Bir Kent İçin Koşuyoruz'' sloganıyla gerçekleştirdiğimiz bir organizasyon. Bu nedenle çok anlamlı. Ayrıca dünyaya tek yumruk, tek yürek olduğumuzu haykırmak adına önemli. Bu coşkuyu paylaşmak çok güzel. Şehitlerimizin de nefeslerini hissettiğimiz bu duyguları yaşatan bir koşu gerçekleştiriyoruz'' dedi.

Organizasyon bu yıl Cumhuriyet Bayramı'ndan bir gün önce gerçekleştirildiği için halk koşusuna katılanlar Türk bayraklarıyla koştu. ''Bayrağını eline alan gelsin'' çağrısıyla İstanbullular'ı halk koşusuna çağıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ayrıca start noktalarında koşuya katılanlara Türk bayrağı dağıttı.

Yarış günü göğüs numarasını gösteren herkes İETT otobüsleri, deniz otobüsleri, şehir hatları vapurları, metro ve hızlı tramvaylardan ücretsiz olarak yararlandı.Ancak İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve maratonun yapıldığı güzergahta yolların kapatılması İstanbullular'ı sıkıntıya soktu.İstanbullular kapatılan yollar nedeniyle trafikte sıkıntılı anlar yaşadı.

Yarışı 150'ye yakın medya mensubu izledi. İyi görüntü almak isteyen foto muhabirleri ve kameramanların trafik tabelalarına ve yol levhalarına çıkmaları ilginç görüntülere sahne oldu.

NOTLAR..

Köprüde kahvaltı

Halk koşusuna katılanlar özellikle Boğaziçi Köprüsü üzerinde ilginç görüntüler oluşturdu. Yanlarında getirdikleri yiyeceklerle köprüde kahvaltı yapanlar, satranç oynayanlar, gitar çalıp şarkı söyleyenler, köprü manzarasında romantik anlar yaşayanlar dikkat çekti. Kafasında top sektiren, tuttukları takımın formalarını giyen, türküler söyleyerek koşan katılımcılar, halk koşusuna renk kattı.

Herkese tişört

Halk koşusuna katılanlar, yarış sonunda madalya ve tişörtlerini Taksim Meydanı'nda aldı. Yarışı bitirenler, Taksim Meydanı'na konuşlanan minibüslerden, göğüs numaralarını vererek madalyalarını ve tişörtlerini aldı. Bu arada katılımcılar için belirli güzergahlarda su noktaları oluşturuldu. Taksim Meydanı'nda katılımcılar için 10 adet prefabrik tuvalet kuruldu.

Resmî fotoğrafçı

Bu yıl bir İngiliz firmasıyla yapılan anlaşmayla, organizasyona katılan herkesin fotoğrafları çekildi. Parkur boyunca görev yapan profesyonel spor fotoğrafçılarının çektiği resimler, maratona özel tasarımlar ile ''www.marathon-photos.com'' adresinde satışa sunulacak.

29.10.2007


 

Kenyalı atlet maratonda parkur rekoru kırdı

29. Kıtalararası Avrasya Maratonu'nu Kenyalı atlet David Emanuel Cheruiyot, parkur rekoru kırarak kazandı.

Kenyalı atlet Cheruiyot, geçen yıl 2.12.52'lik derece yaparak parkur rekoru kıran Litvanyalı Mindaguas Pukstas'ın derecesini geride bırakarak 2.10.56'lık derecesiyle yeni parkur rekorunun da sahibi oldu. Maratonda ikinci sırayı yine Kenya'dan Mark Windot Yatich, 2.11.02'lik derecesiyle elde ederken, Etiyopyalı atlet Tariku Jufar ise 2.11.04'lük derecesiyle üçüncü sırayı elde etti.

BAYANLARDA ETİYOPYA

Maratonda bayanlarda Etiyopyalı Bayisa Alseda Tesema, 2.29.05'lik derecesiyle birinci oldu. Tesema'nın ardından Polonyalı Malgorzata Sobanska 2.31.08'lik derecesiyle ikinciliği elde ederken, Rus Olga Glok 2.31.10 ile üçüncü oldu. Bayanlarda birinci olan Tesema 60 bin dolarlık ödülün sahibi olurken, ikinci Sobanska 25 bin, üçüncü Glok ise 15 bin dolar para ödülü kazandı.

15 KİLOMETRE KOŞUSU

Avrasya Maratonu'nda 15 kilometrelik koşuyu erkeklerde Etiyopyalı Shimelis Girma, bayanlarda ise Rumen Luminita Talpos kazandı. Toplam 2 bin 200 atletin katıldığı koşuda genel sıralamada erkeklerde Etiyopyalı Shimelis Girma 43.20'lik derecesiyle birinci oldu. Girma'nın ardından Kenyalı atletler Moses Machara 43.23 ile ikinci ve Joel Melly 43.25 ile üçüncü sırada yer aldı.

RUMEN ATLET KAZANDI

Bayanlarda ise Rumen Luminita Talpos 48.42 ile ilk sırayı alırken, Etiyopyalı Ashu Kasim Rabo 49.42'lik derecesiyle ikinci, Kenyalı Myriam Wangari 50.18'lik derecesiyle üçüncü oldu.

TÜRK ATLETLER GERİDE

15 kilometrelik yarışta Türkler sıralamasında ise erkeklerde genel klasmanda 44.36'lık derecesiyle 9. olan Abdülkadir Türk birinci oldu. Ali Topkara, 45.33 ile ikinci, Ahmet Bektaş da 46.55 ile üçüncü oldu. Bayanlarda ise genel klasmanda 54.08'lik derecesiyle 12. olan Dudu Karakaya, Türkler sıralamasında birinciliği elde etti.

29.10.2007


 

Kırkpınar heyecanı Aydın'a taşındı

Aydın Valiliği 2. Yağlı Güreşleri, aralarında 2006 yılı Kırkpınar Başpehlivanı Osman Aynur'un da bulunduğu çok sayıda Kırkpınar güreşçisinin katılımıyla başladı.

Aydın Valiliği ve Aydın Yörük Derneği tarafından merkez Konuklu köyü Vali Mustafa Malay Güreş Sahası'nda düzenlenen güreşlere yaklaşık 120 sporcu katıldı. Aydın Valisi Mustafa Malay, açılış konuşmasında, sporun sağlıklı bir beden için vazgeçilmez olduğunu belirterek, sağlıklı bir toplum için herkesin spor yapması gerektiğini söyledi. Malay, ''Ata sporumuz güreşe gereken önemi vermeliyiz. Güreş sahalarının sayısını artırarak gençlerimizi güreş sporuna teşvik etmeliyiz'' diye konuştu.

29.10.2007


 

Zico: Derbi ertelenebilir

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Kasımpaşa'yı 2-1 yenerek, bu sezon ligde deplasmanda ilk kez galip geldiklerini ve bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Zico, Kasımpaşa karşısında bu sezon deplasmandaki ilk 3 puanlarını aldıklarını belirterek, ''Üç puan almak her zamanki gibi çok güzel. Bu sezon ligde deplasmandaki ilk üç puanımızı aldık'' dedi. Zico, bir gazetecinin, ''Beşiktaş gelecek hafta Fenerbahçe ile yapacağı maçın ertelenmesini istiyor. Size böyle bir öneri gelirse ne dersiniz?'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Eğer böyle bir teklifle gelinirse buna olumlu bakabilirim'' dedi.İki takımın da Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığını ifade eden Brezilyalı çalıştırıcı, şunları söyledi:

UYGUN BİR KARAR ALALIM

''Şampiyonlar ligi maçları var. Hafta içinde Türkiye Kupası maçları var. Eğer öteki takımlar da kabul ederse ve uygun görülürse, benim bu soruya cevabım 'Hiçbir sıkıntı olmaz' olur. Böyle bir maçın ileri bir tarihe ertelenmesi şu anda ligdeki programı nasıl etkiler, maç tarihi bulunabilir mi? Milli takımda maç oynayacak. Eğer bu açılardan da sıkıntı olmazsa, bizim açımızdan bir sıkıntı olmaz. Ayrıca Beşiktaş-Galatasaray, Beşiktaş-Trabzonspor maçları oynandı. Bu bizim oynayacağımız ilk derbi olacaktı. Bu tip bir değişiklik nasıl olur, diğer takımları etkiler mi? Bunların hepsine bakılıp, uygun bir karar alınması lazım.''

29.10.2007


 

Şarköy'de Beşiktaş coşkusu yaşandı

Şarköy Beşiktaşlılar Derneği'nin geleneksel gecesi, büyük bir katılımla yapıldı.Beşiktaş Kulübü Asbaşkanları Levent Erdoğan ve Behçet Ümitlen, Şarköylü Beşiktaşlılar tarafından meşaleler ve ''Şampiyon Beşiktaş'' sloganıyla karşılandı.

Şarköy Beşiktaşlılar Derneği'nde bir süre kalan Erdoğan ve Ümitlen, daha sonra Deniz Restaurant'da yapılan geleneksel geceye katıldılar. Sadece Beşiktaş marşlarının çalındığı gecede salon, ''Şampiyon Beşiktaş'' tezahüratlarıyla inledi.

29.10.2007


 

Kabze'nin golü yetmedi

Rusya Premier Ligi'nde 3 haftadır puan alamayan Rubin Kazan, Kuban Krasnodar karşısında da 1 puana razı oldu.

Hasan Kabze'nin de gol attığı maçta küme düşme hattından uzaklaşmak için 3 puan arayan Rubin Kazan, beraberliği zor kurdardı. Hasan Kabze ve Tomas'ın 90 dakika forma giydiği maçta konuk ekip Kuban 38. dakikada Laizans ile 1-0 öne geçti. Rubin Kazan, 56. dakikada Hasan Kabze ile beraberlik golünü attı.

29.10.2007


 

Kızıl yeniden G.Antep başkanı

Gaziantepspor olağanüstü kongresi yapıldı. Kamil Ocak Spor Salonu'nda yapılan kongre gecikmeli başladı.

Tek listeyle gidilen ve açık oylama yöntemiyle yapılan seçimlerde, İbrahim Halil Kızıl, yeniden başkanlığına seçildi. Kızıl, yaşanan istifalar ve maddi sorunlar nedeniyle olağanüstü kongre kararı aldıklarını, kendi ekibiyle yola devam edeceğini söyledi.

29.10.2007


 

Erdoğan: F.Bahçe'yi Kadıköy'de yeneceğiz

Beşiktaş Kulübü Asbaşkan Levent Erdoğan, haftaya Fenerbahçe ile yapılacak derbi maçı kazanacaklarını söyledi.

Şükrü Saracoğlu Stadı'nın kendilerine her zaman uğurlu geldiğini belirten Erdoğan, ''Galibiyetten şüphem yok'' ifadesini kullandı. Asbaşkan Behçet Ümitlen de Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig'de başarılı olacaklarını söyledi.

29.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri