Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ekim 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Fethi Gemuhluoğlu anıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından Kültür A.Ş işbirliği ile düzenlenen “Vefatının 30. Yılında Fikir ve Aşk Adamı Fethi Gemuhluoğlu” programı, 27 Ekim Cumartesi günü Saat: 14.00’te Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde dostları ve sevenlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını İrfan Çiftçi’nin yaptığı açık oturuma Mehmet Genç, Sadettin Ökten, Rasim Özdenören ve Mustafa Özdamar konuşmacı olarak katıldılar.

Konuşmacılardan ilk sözü alan Sadettin Ökten “Bir tas çorbayla 40 abdalı doyuran bereketli bir ele sahipti” dediği Fethi Gemuhluoğlu’nun, aşk medeniyetini gönlümüzde hissettiren gönül adamlığı tarafına dikkat çekerek, onun çok iyi bir sohbet insanı ve bir İstanbul beyefendisi olduğunu ifade etti.

Rasim Özdenören, yazdığı bir yazıdan sonra kendisiyle tanıştığını, bu tanışıklıktan sonra yazma noktasında sürekli kendisini teşvik ettiğini belirterek; onun gazete ve dergilerde yazan yazarları iyi takip ettiğini, onlara daima yardımcı olduğunu, gerek yazı gerekse iş hayatlarında kendilerine kol kanat gerdiğini söyledi.

Konuşmacılardan Mehmet Genç, Gemuhluoğlu için “sözün büyüleyici ustasıydı; yazdıkları söylediklerinin yanında buzdağının görünen kısmıydı” dedi.

Mustafa Özdamar ise Gemuhluoğlu hakkında çeşitli hatıralar aktardıktan sonra kendisinin velâyet erbabı, gönül dünyamızın yüz akı bir şahıs olduğunu ifade ederek onun için “muhabbetin evliyasıydı” benzetmesinde bulundu.

31.10.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mevlevîler dünyayı dolaşıyor

  Fethi Gemuhluoğlu anıldı

  Çoğu şehrin koruma planı yok


 Son Dakika Haberleri