Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Kadıköy'de yenilmiyor

Süper Ligde Cumartesi günü Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş, rakibiyle Kadıköy'de yaptığı son 7 resmi maçta da yenilmezken, bu süre içindeki maçlarda 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe'ye deplasmanda en son 24 Şubat 2001 tarihinde maç kaybetti. Fenerbahçeliler, kendi evlerinde tam 2 bin 439 gündür Beşiktaş galibiyetine hasret kaldı..

Süper Lig'de 3 Kasım Cumartesi günü Kadıköy'de Fenerbahçe ile karşılaşacak Beşiktaş, ezeli rakibine deplasmanda 6,5 yılı aşkın süredir yenilmiyor. Siyah-beyazlılar, Kadıköy'de ezeli rakibiyle yaptığı 6'sı lig, 1'i de Türkiye Kupası olmak üzere son 7 resmi maçı da yitirmezken, bu süre içinde 3 galibiyet, 4 beraberlik aldı. Ligde 2001-2002 sezonunda Ronaldo Guiaro'nun golleriyle 2-1, 2002-2003 sezonunda Ahmet Dursun'un golüyle 1-0 galip ayrıldığı Kadıköy'de, 2003-2004 sezonunda 2-2 berabere kalan ''Kara Kartallar'', 2004-2005 sezonunda tarihe geçen maçta sahadan 4-3 galip ayrılmayı bilirken, 2005-2006 sezonunda 2-2, geçen sezon da 0-0 beraberlik elde etti. Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda ise geçen sezon yarı final rövanş maçında, Dolmabahçe'de 1-0 yendiği ezeli rakibiyle, Kadıköy'de uzatmalarda attığı golle 1-1 berabere kaldı ve tur atladı.

FENERBAHÇELİLERİN ÖZLEMİ

Fenerbahçe, Beşiktaş'ı kendi evinde en son 24 Şubat 2001 tarihinde yapılan lig maçında 3-1'lik skorla mağlup etti. Sarı-lacivertliler, bu maçın ardından ezeli rakipleriyle Kadıköy'de yaptıkları 7 maçtan 3'ünü yitirip, 4'ünde berabere kalırken, bugün itibariyle tam 2 bin 439 gündür galibiyete hasret kaldı.

KADIKÖY'DEKİ BÜTÜN MAÇLAR

Beşiktaş'ın, Kadıköy'deki maçlarda ezeli rakibine galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Bugüne dek resmi ve özel olmak üzere, şimdiki adıyla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı lacivertlilerle toplam 42 kez karşılaşan ''Kara Kartallar'', bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 11 galibiyet alırken, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Kadıköy'de Beşiktaş attığı toplam 62 gole karşılık, kalesinde 52 gol gördü.

KADIKÖY'DEKİ LİG MAÇLARI

Beşiktaş, lig maçlarında da Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı galibiyet sayısında üstünlük kurdu. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 25 lig maçının 9'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 kez yenildi, 10 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. ''Kara Kartallar''ın Kadıköy'deki lig maçlarındaki 36 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 29 golle karşılık verdi.

BEŞİKTAŞ'TAN FARKLI TARİFELER

Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını da tattırdı. Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990'da yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş, ezeli rakibini ayrıca Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi. Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini 2 kez 3-0 yenmeyi başardı.

01.11.2007


 

Trabzon'da Vestel şoku

Bordo-mavililer teknik direktör Ersun Yanal ile çıktığı ilk maçta 375 gün sonra en farklı yenilgisini aldı. Yanal yenilgi için, "Gerçek gücümüz bu değil" dedi.

Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal'ın göreve başladığı ilk maçta son dönemlerdeki en farklı yenilgisini aldı. En son geçen sezon ligin 10. haftasında Gençlerbirliği'ne Ankara'da 3-0 yenilen bordo-mavililer, Manisa'ya da aynı sonuçla yenilerek ligde 375 gün sonra en farklı yenilgisini aldı. Bordo-mavililer, 20 Ekim 2006'da yapılan Gençlerbirliği maçının ardından bugüne dek Lig, Fortis Türkiye Kupası ve Avrupa kupaları maçları dahil 35 karşılaşma içindeki en farklı yenilgisini görmüş oldu.

BÖYLE YENİLGİ YOK

Trabzonspor, bu sezon Avrupa Kupası ve lig maçlarında en fazla bir fark ile mağlup olmuştu. Manisaspor maçı öncesi yaptığı 13 maçta 4 yenilgi alan bordo-mavililer, UEFA İntertoto Kupası'nda, Romanya'nın FC Otelul Galati takımına 2 maçta da 2-1'lik skorlarla, ligde ise Beşiktaş'a 3-2 kaybetmişti. Karadeniz ekibi, ligin ilk haftasında Sivasspor karşısında 1-0 öndeyken 90. dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçın ardından 3-0 hükmen yenik sayılmıştı. Karadeniz ekibi, Manisaspor maçı öncesi yaptığı 13 maçta sadece 3-2 yenildiği Beşiktaş maçında kalesinde 3 gol görmüştü.

ÇOK SIKI MAÇ TRAFİĞİ

Ersun Yanal, önlerindeki günleri daha iyi geçirebilmek adına çeşitli uygulamalar yapacaklarını söyledi. Yanal, Vestel Manisaspor maçının Trabzonspor'un gerçek gücünü göstermediğini belirterek, ''Çok sıkı bir maç trafiğimiz var ve önümüzdeki günleri daha iyi geçirebilmek adına çeşitli uygulamalarımız olacak. Devre arasına kadar minimum puan kaybı için çalışacağız'' dedi. Puan kayıplarının bir sınırı olduğunu kaydeden Yanal, ''Türkiye'de bir avantajımız var; o da her takımın birbirini yenebilecek olması. Bizim kaybettiğimiz Vestel Manisaspor, geçen hafta ligin yeni takımı Gençlerbirliği OFTAŞ'a sahasında yenildi. Takım olarak iyi taraflarımız var ve bunlarla oynayabilmenin yollarına bakacağız'' diye konuştu.

Ceyhun Eriş'e Vestel tepkisi

Vestel Manisaspor Kulübü Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Arif Koşar, Fortis Türkiye Kupası maçında, Trabzonsporlu Ceyhun Eriş'in tribünlere el hareketi yapmasını doğru bulmadığını söyledi. Koşar, teknik direktör Ersun Yanal tarafından oyundan alınan Ceyhun Eriş'in soyunma odasına giderken taraftarlara ve protokol tribününe el hareketi yaptığını kaydetti.

01.11.2007


 

G.Saray kupada Denizli'yi ağırlıyor

Süper Lig'de bir hafta aradan sonra liderliğe yükselen Galatasaray'da gözler bugün Denizlispor ile oynanacak Fortis Türkiye Kupası (D) Grubu ilk hafta maçına çevrildi.

Kupaya da iyi bir başlangıç yapmak için mutlak galibiyeti hedefleyen sarı-kırmızılı ekipte, Lincoln, Hakan Şükür, Linderoth, Ayhan ve Okan, sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp'ın bugünkü maçta, daha önce çok oynatmadığı bazı oyuncularına da şans vermesi bekleniyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Vedat Yüksel yönetecek. Öte yandan Galatasaray Kulübü, Denizlipor ile bugün oynanacak karşılaşmada taraftarlarına 25 bin adet Türk Bayrağı dağıtacak.

01.11.2007


 

Helsinborg maçına İngiliz hakem

Galatasaray'ın, İsveç'in Helsinborg takımıyla 8 Kasım Perşembe günü oynayacağı UEFA Kupası (H) Grubu ikinci hafta maçını, İngiliz hakem Michael Leslie Dean yönetecek.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada, Dean'in yardımcılıklarını James Devine ve Michael Mullarkey yapacak. Maçta Martin Atkinson da 4. hakem olarak görev yapacak. Michael Leslie Dean, Fenerbahçe'nin 23 Ekim'de deplasmanda PSV Eindhoven ile yaptığı Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında da 4. hakem olarak görev almıştı.

01.11.2007


 

Bobo'nun bireysel sponsoru Lotto

Beşiktaş'ın forvet oyuncusu Bobo, İtalyan spor giyim markası Lotto ile 2010 yılına dek bireysel sponsorluk anlaşması imzaladı.

Brezilyalı oyuncu, imzaladığı anlaşmaya göre, Beşiktaş'ın yapacağı tüm lig ve uluslararası maçların yanı sıra milli karşılaşmalarda Lotto'nun Zhero model kramponunu giyecek. Lotto Genel Müdürü Veysel Öğrünç, Bobo'ya sponsorluk teklifi götürmelerinde genç futbolcunun saha içindeki başarısının yanı sıra saha dışındaki tutarlı çizgisinin de etkili olduğunu ifade ederek, Beşiktaş'ta en az Bobo kalitesinde iki yıldız futbolcuyla daha anlaşmak istediklerini söyledi.

01.11.2007


 

NBA'de Mehmet'li Jazz yeni sezona iyi başladı

NBA'de 2007-2008 sezonu, bu sabaha karşı oynanan 3 maçla başladı. Mehmet Okur'un formasını giydiği Utah Jazz, deplasmanda Golden State Warriors'u 117-96 yenerken, milli basketbolcu karşılaşmayı sayı atamadan tamamladı.

16 dakika sahada kalan Okur, 1 kez denediği 3 sayılık ve 2 kez kullandığı 2 sayılık atışları sayıya çeviremezken, maçı 3 ribaunt ve 1 asistle tamamladı. Utah'ta 32 sayı ve 15 ribauntla ''double-double'' yapan Carlos Boozer galibiyetin mimarı oldu.

01.11.2007


 

Bilek güreşinde büyük başarı

29. Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda Türkiye, 1 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

Bulgaristan'ın Veliko Turnova kentinde yapılan ve 51 ülkeden, 1118 sporcunun katıldığı organizasyonda, bedensel engelliler sağ kol artı 90 kiloda Mustafa Dinleyici dünya şampiyonluğunu elde etti. Yakup Cin ise sol kol masterler 100 kiloda dünya üçüncülüğünü kazandı.

01.11.2007


 

F.Bahçe potada Barcelona önünde

Basketbol ULEB Avrupa Ligi ikinci maçında bugün deplasmanda İspanya'nın AXA FC Barcelona takımıyla karşılaşacak olan Fenerbahçe Ülker, Barcelona'ya gitti. Kafilede, kaptan İbrahim Kutluay yer almadı.

Kutluay'ın halter çalışması sırasında kaburgalarının hemen altında kas spazmı oluştuğu bildirildi. Müsabaka bugün TSİ 21.00'de başlayacak.

01.11.2007


 

3 günde 1 maç

Profesyonelliği ve duyguları birbirine karıştırıyoruz. Konsantrasyon bir bakıyorsun zirvede, bir bakıyorsun yerlerde sürünüyor. 3 gün önce İnönü’de bir dünya devini devir, sonra çık İstanbul Belediyesi karşısına,üstelik kendi taraftarın önünde ecel terleri dök. Kabul edelim ki, üç günde bir maç yapmaya hazır değiliz. Hele hele Beşiktaş hiç hazır değil. Son 10 yılın maçlarına baktığımızda Beşiktaş’ın Avrupa maçı öncesi ve sonrasındaki lig maçlarının çoğunu kazanamadığını görüyoruz.

Eğer Avrupa maçını kazanmışsa motivasyon kaybı yaşayıp ligde kaybediyor.. Yok Avrupa maçını kaybetmişse bu sefer lig maçına daha hırslı hazırlanıyor. Her iki maçta da başarı çok az rastlanan bir durum. Üç günde bir maç yapmaya en alışkın takımımız G.Saray bile, UEFA Şampiyonu olduğu sene lig maçları ertelenmese bu başarı gelebilir miydi diye merak etmemek elde değil.

Ertuğrul Sağlam yorgun futbolcuları oynattığı için eleştiriliyor. Ligin en çok koşan, mücadele eden takımına karşı yedek ağırlıklı bir kadro ile de çıkılsa bundan daha kötü bir futbol ve sonuç olmazdı. Higuain, M.Yozgatlı, Nobre, genç Batuhan, Mehmet Sedef, Diatta ve Koray gibi futbolculara bu tip maçlarda şans verilmeli ve yorgun başları taşıyan yorgun ayaklar dinlendirilmeliydi. Zira Cumartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçına zinde çıkmak için yorgunların dinlenmesi ve tam konsantre olması gerekiyor.

Nidai PAKSOY

01.11.2007


 

Malatya tarih yazdı

TFF 1. Lig'de Malatyaspor, 8 as futbolcusundan yoksun sadece 1 yedeğiyle İstanbulspor karşısında tarih yazdı. Ve en önemlisi de Malatyalı işadamlarına mesaj gönderdi. Hemde hiç pozisyon vermeyerek. 8 as futbolcusundan yoksun çıktığı ve sadece 1 yedekle çıktığı karşılaşmada adeta birilerine bu futbolcuların ne kadar onurlu olduklarını gösterircesine futbol oynadı.

Erciyes büyük bir düşüşte. Ya rakipleri hafife alma gibi takıntıları var ya da bazı sorunlar mevcut. Samsun yine son haftaların başarılı takımı Mardinspor karşısında ancak beraberlik alabildi. Boluspor Ordusporu 3 golle geçerken, önümüzdeki hafta Karşıyaka deplasmanına moralli çıkacaklar.

İzmir ekibi Altay Giresunsporu mağlup ederek haftanın sürprizini gerçekleştirdi. Sakarya, Kartal deplasmanından tek puan alarak liderliğini devam ettirdi. Bu hafta ilginç maçlara sahne olacak. Malatyaspor lisans sorununu çözemezse yine yedeklerle çıkacak. Elazığspor son haftalardaki başarılı çıkışını devam ettirmek isteyecek. Diyarbakır evinde Kartalsporu ağırlayacak.

Said YALÇIN

01.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri