Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bu faizle gitmez

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, bu yıl 49 milyar YTL faiz ödeneceğini ifade ederek, ‘’Bu millet, bunu ödemese neler yapılmaz? Mali disipline gerektiği gibi uymazsak, bu faizlerle bu iş gitmez’’ dedi.


TİM: Sıcak parayı soğutmalıyız

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Oğuz Satıcı, sıcak parayla oluşturulan sürecin artık soğutulması gerektiğini söyledi.

İşsizlik biterse terör de biter

Ankara Organize Tekstil Sanayi Sitesi (ANTEKS) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Süreyya Kayıhan, işsizliğin bütün sorunların anası olduğunu belirterek


  Ekmekte fiyat artışı sun’î

Ankara Büyükşehir Belediyesi, piyasadaki ekmek fiyatının halk ekmek fabrikasında üretilen ekmeğin fiyatının iki katına çıktığını bildirdi.


  Eurodizel’e 5 YKr zam

‘’Eurodizel’’ olarak bilinen düşük kükürtlü motorinin (50 ppm) litre fiyatı, 5 YKr arttı.


  Başbakanlık bütçesi 1 milyar 666 milyon YTL

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, 2008 mali yılı bütçesinde, transferler dahil Başbakanlık bütçesinin 1 milyar 666 milyon YTL olarak belirlendiğini açıkladı.


  Ekmek zammına boykot çağrısı

Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin, ekmeğe yarından itibaren zam yapılacağını belirterek, ‘’Görev tüketiciye düşüyor. Tüketicilerden, haksız zammı protesto etmeleri için ekmek boykotu yapmalarını istiyoruz’’ dedi.


  GAP yatırımcı bekliyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Muammer Yaşar Özgül, terör olaylarının bölgenin imajı açısından belki olumsuz etki yapabileceğini, ancak yatırımcıların yatırım kararlarını etkileyecek, erteleyecek kadar etkili olmadığını kaydetti.


  Piyasalarda petrol endişesi

Amerikan ham petrolü 93 dolar 80 sent, brent petrolü de 90 dolar 49 sentle tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıktı. 2007 başından beri yüzde 70’ten fazla yükselen petrol fiyatları, rekorların ardından, kâr satışıyla hafif geriledi.


  Media Markt Eskişehir’de açıldı

Türkiye ile birlikte 15 ülkede faaliyet gösteren Media Markt, İstanbul’un ardından ikinci mağazasını Eskişehir’de açtı.


  Bank Asya Alanya Şubesi açıldı

Bank Asya, Antalya’daki 4’üncü şubesi olan Alanya Şubesi’ni dün düzenlediği bir törenle hizmete açtı.


  Rekabette 6 basamak yükseldik

Dünya Ekonomik Forumunun (World Economic Forum) 131 ülkeyi kapsayan 2007-2008 Küresel Rekabet Endeksine göre, yapılan sıralamada Türkiye, geçen yıla kıyasla 6 basamak yükselerek 53. oldu.


  Emeklilere aylık uyarısı

Sosyal Güvenlik Kurumu gelir ve aylıklarını kurum ile anlaşmalı bankalar veya PTT aracılığıyla alan sigortalı veya hak sahiplerinden, banka hesapları hareketsizlik sebebiyle kapatılanların aylıklarının kesildiği ve sağlık karnelerinin kullanıma kapatıldığını bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri