Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Görevim ağır ve uzun

Trabzonspor sahasında Ankaraspor'u 2-1 mağlup ederek bozulan moralleri bir nebze olsun düzeltti. Ersun Yanal, takımın başında çıktığı ilk lig maçında kazanmanın önemli olduğunu belirterek, "Görevimiz ağır ve uzun. Bu nedenle herkesin bize tolerans tanıması lâzım" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, kendi oyun sistemini ve temposunu takıma uygulamak için henüz erken olduğunu söyledi. Ligde ve kupada oynadığı son maçlarda kötü sonuçlar alan Trabzonspor, Süper Lig'in 11. haftasının açılış maçında kendi sahasında Ankaraspor'u 2-1 mağlup ederek bozulan moralleri bir nebze olsun düzeltti. Uzun süreden beri galibiyete hasret kalan Bordo-Mavili ekip, seyircisiz olarak son kez çıktığı maçta Ankaraspor'u mağlup ederken, yaklaşık 40 günlük galibiyet hasretine de son verdi. Bordo-Mavili ekip en son galibiyetini ligin 7. haftasında Avni Aker'de oynanan ve 1-0 sona eren karşılaşmada almıştı. Karadeniz ekibi o tarihten sonra oynadığı 3 lig ve 1 kupa maçında 1 beraberlik alırken, 3 maçı da kaybetti.

TAKIMLA FAZLA OLAMADIM

Bordo-Mavili takımın başında ilk kez lig maçına çıkan Ersun Yanal, "Trabzonspor takımının başında çıktığım ilk lig maçında kazanmak önemliydi." dedi. Takımla fazla birlikte olamadıklarını belirten Yanal, "Ancak rejenerasyon idmanlarında birlikte olduk. Benim kendi oyun düzenim ve tempomu takıma uygulamak için henüz erken. Önümüzdeki günlerde oynayacağımız maçlarda daha yüksek tempoyla mücadele etmemiz lazım. Beklenti bu yönde. Tabi ki bir takım sorunlarımız var. Çok yönlü değişiklik yapamayacağımız bir takımımız var. Ama öne çıktığımızda arkadakilerin de hücuma katılması, savunmanın da orta sahaya kadar çıkması, bir nebze olsun istediğimiz teoriyi uygulamamıza neden oldu. Dayanıklılıkla ilgili bazı aksamalar var. Bunları düzelteceğiz." diye konuştu.

PAF'LA BOL MAÇ YAPILACAK

"Görevimiz ağır ve uzun. Bu nedenle herkesin bize tolerans tanıması lazım." diyen Yanal, "Bu seneki Avrupa Şampiyonası'ndan dolayı devre arası çok kısa. Bu araların olmasından dolayı da takımla ilgili hazırlıklarımızı farklı planladık. Özkan Sümer'le konuştuk. PAF takımıyla bol maç yapacağız. Önümüzde kongre var ama ama takımın ileriye dönük vizyonuyla ilgili çalışmaların sürmesi lazım." dedi.

YATTARA SAVUNMA DA YAPMALI

Ersun Yanal, Ankaraspor maçında atılan iki golün asitsini yapan ve oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken İbrahim Yatara ile ilgili olarakta şöyle konuştu: "Yattara'nın bu yeteneklerini kullanarak oynaması için onunla görüşmelere başladım. Ofansif yöndeki özelliklerinin bir bölümünü defansif anlamda da yapması gerekir. Geçen yıllarda da bunun gibi iyi olduğu dönemleri oldu. Ama bunları arka arkaya yapması için devamlılığını sağlamak lazım. Bunu basın aracılığıyla yapmayacağız." Umut 2,5 ay sonra gol attı Trabzonspor'da yaklaşık 2.5 aylık aradan sonra Ankaraspor maçında gol atan Umut Bulut, gollerinin devamının geleceğini söyledi. Maç öncesi takım olarak kazanma konusunda uzun konuşmalar yaptıklarını belirten Umut, "Sonuçta kazandığımız için mutluyum. Uzun zamandır gol atamıyordum. Forvetlerin böyle sıkıntılı dönemleri olur. Böyle bir süreçti. Bugün şanssızlığımı kırdım. İnşallah bunu sürdüreceğim" şeklinde konuştu. Trabzonspor'un diğer golünü kaydeden Ceyhun Eriş ise takımın başına Ersun Yanal'ın gelmesiyle birlikte eski başarılı günlere yeniden yakalacaklarını söyledi.

04.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Görevim ağır ve uzun

  Serkat Aykut yeniden doğdu

  Lider G.Saray Antep virajında

  Sivas, K.Paşa'yı konuk ediyor

  İstanbul B. B. Kayseri önünde

  Hidayet'in 17 sayısı yetmedi

  Mardin Rallisi Dinç'in

  Samsun'da sağlıklı yaşam yürüyüşü


 Son Dakika Haberleri