Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Hatalar üst üste geldi

MHK Başkanı Hilmi Ok, F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde hakem İsmet Arzuman'ın hata yaptığını kabul ettiğini belirterek, "Hataları görüyorum, kimse merak etmesin en kısa sürede bunlar düzelticek. Beşiktaş maçında yapılan hatalar nedeniyle çok üzülüyorum, canım sıkılıyor, geceleri uyuyamıyorum" dedi.

Futbol Federasyonu Başkanı Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hilmi Ok, maçlarda yapılan hataları gördüğünü belirterek, ''Kimse merak etmesin, en kısa sürede bunlar düzeltilecek'' dedi. Lig TV'deki programa telefonla katılan Hilmi Ok, birçok kez MHK Başkanlığı'na geldiğinin hatırlatılması üzerine, ''Evet. Ama yine aynı filmi görmeye başladık. İnşallah bunları düzelteceğiz'' dedi. Futbolun hatalar oyunu olduğunu kaydeden Ok, şöyle devam etti: ''Yeter ki art niyet olmasın. Nitekim İtalyan hakem Collina, 'hata yapma yetkisini kimse hakemden almasın', diyor. Art niyet olursa onunla ben nasıl mücadele ederim, herkes bilir. Avrupa'daki hakemler en az bizimkiler kadar hata yapıyorlar. Hataları göreceğiz ve yoketmek için çalışıyoruz. Biz geleli 3 ay oldu, hakem hatalarıyla karşılaştık. Yardımcı hakemlerin hatalı müdahaleleriyle karşılaştık. Geçen hafta bizim hakemler için koşularımız vardı, yardımcı hakemleri topladım, tüm hatalarını anlattım. Bizim sistemimiz yanlış. Bizde devamlı yardımcı hakemlik var. Yardımcı hakem, hakemlik yapmazsa penaltı, faul göstermesi ne kadar inandırıcı olur. Oyuna müdahale ederek bir anlamda kendilerini tatmin ediyorlar. Devamlı bunları anlatıyorum. Gaziantepspor maçında, Beşiktaş maçında yetkilerinde olmayan müdahalelerinden hatalar olmuştur.''

DIEVID ATILMALIYDI

Hilmi Ok, İsmet Arzuman'ın, Fenerbahçe-Beşiktaş maçının son dakikasında atılan gol öncesindeki faulu vermesini ''doğru karar'' olarak belirtirken, Dievid'in, Serdar Özkan'a yaptığı hareket sonrasında ise ikinci sarıyı görüp kırmızı kartla oyundan atılması gerektiğini söyledi. Arzuman'ın, pozisyonu göremediğinden dolayı Dievid'i atamadığını söylediğini kaydeden Ok, ''Göremediğini, o yüzden atamadığını söyledi, Dievid'in atılması lazım. Bunu göremedim olmaz, ben, yatarak kaymalarda sarı kartın gösterilmesi gerektiğini hakemlerimize söylemiştim. İsmet Arzuman deneyimindeki hakemin bu kartı göstermesi lazımdı'' diye konuştu.

HATASINI KABUL ETTİ

Son dakikadaki faul pozisyonunu da açıklayan Hilmi Ok, şunları söyledi: ''Faul düdüğünü çaldığı zaman top oyundaydı, derhal el hareketiyle iptal işareti yapması lazımdı, düdük sesi duyulmasaydı bile el işaretiyle oyunu durdurabilirdi. Bana göre pozisyonda faul vardı. Bu arkadaşlar topa bakıyorlar, ilk sıçrayan Fenerbahçeli oyuncu boşlukta kalıyor. Fenerbahçeli futbolcu sıçrıyor, Beşiktaşlı sıçramıyor oyuna iştirak etmiyor, topa baksa bile yaptığı kol hareketi oyuncuyu düşürüyor. İşte faul bu.'' Ok, Arzuman'ın hata yaptığını kabul ettiğini belirterek, ''Hakem hata yaptığını kabul etti, herkes hata yapar. Benim buraya gelmemin sebebi güveni sağlamaktır. 'Şu kulüp istedi hakem tayini yapıldı, yapılmadı' diyemezler. Bu hataları elbirliğiyle düzelteceğiz. Şu anda yardımcı hakemlerin yaptığı hatalar yenilir yutulur gibi değil, bunları düzelteceğiz, yeni geldim. Müsaade edin, bu hakemlerin güvenli olacağını göstereceğiz. Galatasaray'ın golü, ofsayttan oldu, Beşiktaş'ın yediği golde yardımcı hakem hataları oldu. Ama ne yapayım? Düzeltmek zorundayım. Hataları görüyorum. Kimse merak etmesin, en kısa zamanda bu düzeltilecek. İlk defa ofsayttan gol olmuyor'' dedi.

06.11.2007


 

Bursasspor kendine geldi

Basın Sözcüsü Mehmet Çavuşoğlu, Ankaragücü karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetin, kendilerine ''ilaç gibi'' geldiğini belirterek, "Samet Aybaba ikinci maçta galibiyetle tanıştı" dedi.

Bursaspor Kulübü Basın Sözcüsü Mehmet Çavuşoğlu, Ankaragücü karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetin, kendilerine ''ilaç gibi'' geldiğini söyledi. Çavuşoğlu, yönetim olarak takımın sergilediği oyundan memnun olduklarını, ileriki haftalarda hem oyun hem de skor olarak daha iyi işler yapacaklarına inandıklarını kaydetti. ''Galibiyet ilaç gibi geldi'' diyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti: ''İç sahada ilk galibiyetimizi aldık. Galibiyeti taraftarımıza armağan ediyoruz. Samet Aybaba da ikinci maçında galibiyetle tanıştı. Ayrıca Samet hoca, gençlere şans vermeye başladı. Sanıyorum hocamız sağlam bir Bursaspor oluşturmak için gençleri kazanmaya çalışıyor. Genç oyuncuları bulup çıkarmak her antrenörün harcı değil. Samet Aybaba, gençlere verdiği önemle biliniyor.''

TRİBÜNLER ŞAHANEYDİ

Mehmet Çavuşoğlu, maçta gösterdikleri performans kadar tribünlerdeki dostluğun da izlenmeye değer olduğunu söyledi. Ankaragücü ile Bursaspor arasında uzun yıllar önce başlayan dostluk bağları bulunduğunu anlatan Çavuşoğlu, ''Bursaspor ile Ankaragücü arasındaki dostluk tüm takımlara örnek olsun. İnşallah ligimizde bundan sonra kavgalar yaşanmaz. Dostluk, tüm tribünlere hakim olur'' dedi.

06.11.2007


 

İsmet Arzuman benim oyumla derbiyi yönetti

Fenerbahçe-Beşiktaş maçına İsmet Arzuman'ın atamasının nasıl yapıldığını da açıklayan Hilmi Ok, atamanın, MHK'de yapılan oylamada İsmet Arzuman ile Fırat Aydınus'a eşit oy çıkması nedeniyle kendisinin verdiği oyla gerçekleştiğini söyledi

Yapılan toplantıda Aydınus ve Arzuman'a 5'er oy çıktığını dile getiren Ok, ''1 oy da Cüneyt Çakır'a çıktı. Benim kararımla belli olacaktı. İş bana kalmıştı. Fırat'a baktım, son 1.5 yılda 4 tane Fenerbahçe-Beşiktaş maçını yönetmiş. Son şampiyonu belirleyecek maçı yönetmiş. İsmet Arzuman ise son haftalarda Yunanistan'da 3 maç yönetmiş. Avrupa'daki performansı da çok iyi. Oradalarda yönettiği maçlarda 8.2-8.3 maç notları almış'' diye konuştu.

06.11.2007


 

Konyaspor 251 gün sonra dışarıda kazandı

Konyaspor, geçen sezon 25 Şubat'ta kazandığı 3-1'lik Sivasspor karşılaşmanın ardından, 251 gün sonra Gençlerbirliği OFTAŞ Spor karşısında deplasman galibiyetine ulaştı.

Bu yıl ilk haftalarda istediği sonuçları alamayan Konyaspor, geçen hafta Sivasspor'u liderlik koltuğundan ettikten sonra bu hafta deplasmanda Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'u son dakika gölüyle yendi. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'a karşı alınan bu sonuçla Konyaspor, bu sezonun ilk deplasman galibiyetine ulaştı.

06.11.2007


 

G.Saray averajla lider

Turkcell Süper Lig'de 11. haftanın son maçında, deplasmanda Gaziantepspor ile 1-1 berabere kalan Galatasaray, averajla liderliğini sürdürdü. Zorlu Gaziantepspor deplasmanında Erdal'ın golüyle 1-0 geriye düşen, ancak karşılaşmanın 89. dakikasında Servet'in ayağından bulduğu golle eşitliği sağlayan Galatasaray, bu sezon büyük bir çıkış yakalayan Sivasspor ile zirveyi paylaştı. Artı 15 averaja sahip sarı-kırmızılı ekip, bu hafta da liderlik koltuğunu bırakmadı.

Haftanın derbi maçında sahasında Beşiktaş'ı ağırlayan Fenerbahçe, ezeli rakibini 6.5 yıl aradan sonra FB Şükrü Saracoğlu Stadı'ndan puansız gönderdi. Karşılaşmanın hemen başında Bobo'nun golüyle geriye düşen sarı-lacivertli takım, Deivid ve Semih'in golleriyle galibiyete ulaşırken, puan cetvelinde de 22 puanla Beşiktaş'ın 1 puan üstünde yer aldı. Lig tarihinde ilk kez elde ettiği liderliği geçen hafta Galatasaray'a bırakan Sivasspor, bu hafta sahasında ligin yeni ekiplerinden Kasımpaşa'yı 4-0 gibi farklı bir skorla geçerek zirve yarışını sürdürdü. Kırmızı-beyazlı takıma farklı galibiyeti getiren golleri Musa Aydın, Mehmet Yıldız ve Muhammed Ali Kurtuluş (2) kaydetti.

Toplam 26 golün atıldığı 11. haftada, 4 maçı evsahibi, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 2 karşılaşma da berabere tamamlandı.

TOPLU SONUÇLAR

Trabzonspor-Ankaraspor : 2-1

Gençlerbirliği OFTAŞ-Konyaspor : 0-1

Fenerbahçe-Beşiktaş : 2-1

Çaykur Rizespor-Vestel Manisaspor : 1-4

İstanbul B.şehir Bld.-Kayserispor : 1-1

Gençlerbirliği-Denizlispor : 1-2

Bursaspor-Ankaragücü : 2-1

Sivasspor-Kasımpaşa : 4-0

Gaziantepspor-Galatasaray : 1-1

12. HAFTANIN MAÇLARI

9 Kasım Cuma: Denizlispor-Trabzonspor. 10 Kasım Cumartesi: Ankaragücü-Gaziantepspor, Konyaspor-Çaykur Rizespor, Vestel Manisaspor-Bursaspor, Kasımpaşa-Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, Ankaraspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş-Sivasspor. 11 Kasım Pazar: Kayserispor-Fenerbahçe, Galatasaray-Gençlerbirliği.

Seyhan ŞENTÜRK

06.11.2007


 

2. zafer niye olmasın

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde bugün deplasmanda Liverpool ile (A) Grubunda 4. maçını oynayacak. Anfield Stadı'nda TSİ saat 21.45'te başlayacak karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. Temsilcimiz, İstanbul'daki unutulmaz gecede rakibi 2-1 yenerek grubundaki ilk galibiyetini almıştı.

MARKUS MERK YÖNETECEK

Beşiktaş, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde bugün deplasmanda Liverpool ile (A) Grubunda 4. maçını oynayacak. Anfield Stadı'nda TSİ saat 21.45'te başlayacak karşılaşmayı ünlü hakem Alman hakem Markus Merk yönetecek. Karşılaşma Star TV'den naklen yayınlanacak. Devler Ligi’nde bugüne kadar 54 gol atan siyah-beyazlılar, Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda bu sezon oynadığı ilk maçta deplasmanda Marsilya’ya 2-0 mağlup olurken, Porto’ya ise son dakikada yediği golle BJK İnönü Stadı'nda 1-0'lık skorla kaybetti. Grubun üçüncü maçında İngiltere temsilcisi Liverpool’u konuk eden temsilcimiz, sahadaki futbolu ve tribünlerdeki muhteşem taraftarıyla, bu karşılaşmada Şampiyonlar Ligi’ne damgasını vurdu. Rakibini Serdar Özkan ve Bobo’nun golleriyle 2-1 mağlup eden ekibimiz, unutulmaz geceyi 3 puanla kapatarak grubundaki ilk galibiyetini aldı.

ENGİN: PUAN ALMAYA GELDİK

Beşiktaş Genel Menajeri Sinan Engin, havaalanında yaptığı açıklamada, Liverpool'a kazanmak için geldiklerini söyledi. Engin, grupta iddialarını sürdürmek için bugünkü maçtan puan veya puanlar çıkarmak istediklerini ifade ederek, ''İlk maçta yendiğimiz Liverpool'u evinde de yenmek amacındayız. Bugün sahaya kazanmak için çıkacağız'' dedi.

Avrupa karnesi kötü

Beşiktaş, 1959 yılında başlayan Avrupa kupaları serüveninde Türkiye'yi 14 kez Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Avrupa Şampiyonlar Ligi, 7 kez Avrupa Kupa Galipleri Kupası, 10 kez de UEFA Kupası'nda temsil etti. Siyah Beyazlılar, bugüne kadar oynadığı 123 maçta 39 galibiyet, 57 mağlubiyet ve 27 beraberlik aldı. Ekibimiz bu maçlarda rakiplerine 143 gol atarken, kalesinde 183 gol gördü. Siyah-beyazlılar, Avrupa kupaları tarihindeki en farklı yenilgiyi İngiltere'de yaşadı. 2000-01 sezonunda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Leeds United ile eşleşen Beşiktaş, Leeds'te oynanan karşılaşmayı 6-0 yitirmişti.

06.11.2007


 

Kalli: Zor puan alıyoruz

G.Saray'ın Alman çalıştırıcısı, takımının çok zor 3 deplasman maçını geride bıraktığını ve Gaziantepspor deplasmanından istediğini aldığını söyledi.

Fedkamp, şunları kaydetti: ''Aslında istediğimiz aldığımızı söyleyebilirim. Benim açımdan bu kadar. Puanı zor elde ediyorsunuz. Bu nedenle bu skor iyidir. Oyunu ilk yarıda yönlendiremedik, Gaziantepspor'un atakları vardı. Gaziantepspor bir ara skoru 2-0 bile yapabilirdi. Arda'nın ilk devrede önemli bir pozisyonu vardı, pas atabilirdi ama yapmadı. Sonuç daha farklı olabilirdi. Genel olarak memnun olduğumu söyleyebilirim. Gaziantepspor bu oyununu ilerleyen haftalara taşıyabilirse buradan hiçbir takım puan alamaz. Hakemler hakkında ise birşey konuşmuyorum, değerlendirme yapmıyorum. Liderliğimiz sürüyor. Benim açımdan pozisyonlara uzağım, açım ters, bu nedenle tartışmalı pozisyonları değerlendiremem.''

SEZGİN'İN SÖZLERİ

Galatasaray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin de, G.Antep'te galip gelmeyi hak edecek güzel bir futbol ortaya koymadıklarının altını çizdi. Sezgin, "Günün özeti; galibiyeti hak etmedik. Buraya galibiyet amacıyla gelmiştik, böyle olmasını istemiyorduk. Maalesef olmadı, bu maçı unutmamız gerekiyor. Artık her maçtan sonra aynı şeyleri söylemekten ben, dinlemlekten siz sıkıldınız. Perşembe günü çok önemli bir maça çıkacağız, bütün seyircilerimizi o müsabakaya davet ediyorum.

06.11.2007


 

Trabzon'un 13 golü 3 futbolcudan geldi

Süper Lig'de geride kalan 11 hafta sonunda 14 gol atan Trabzonspor'da, gol yükünü yerli oyuncular Gökdeniz, Umut ve Ceyhun çekti.

Gökdeniz 6, Umut 4 ve Ceyhun 3 gol kaydederek Trabzonspor'un 14 golünün 13'üne imza atmış oldular. Diğer gol ise İbrahima Yattara'dan geldi. Takımının en golcü oyuncusu olan Gökdeniz, Gençlerbirliği Oftaş Spor, Çaykur Rizespor, Bursaspor, Vestel Manisaspor, Konyaspor ve Beşiktaş maçlarında gol attı. Forvet oyuncusu Umut ise Gençlerbirliği Oftaş Spor, Çaykur Rizespor (2) ve Ankaraspor maçlarında rakip fileleri havalandırdı. Ligde 3 golü bulunan Ceyhun ise Çaykur Rizespor (2) ve Ankaraspor maçında gol atmayı başardı.

06.11.2007


 

Sağlam: Derbi moralimizi bozdu

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Şampiyonlar Liginde önemli bir maç için deplasmana gittiklerini, oradan kendilerini mutlu edecek sonucu alacaklarına inandığını belirtti.

Sağlam, ''Böyle bir sonuca ihtiyacımız var camia olarak. Çıkıp gereğini yapacağız. İnşallah güzel bir sonuç alacağız'' dedi. Sağlam, ''Fenerbahçe maçının moral bozukluğu takımı etkiliyor mu?'' şeklindeki bir soru üzerine, şunları söyledi: ''Tabii biz profesyoneliz, bu gibi durumlardan olumsuz etkileniyoruz mutlaka, ama bu olumsuzluğu sonraya taşımak, bize pek bir şey kazandırmıyor. O yüzden işimizin gereği doğrultusunda gerekenleri yapıyoruz. O maç bitti, orada kaldı. Şimdi önümüzdeki maça bakacağız.''

PAF BENİ İLGİLENDİRMİYOR

''Sivasspor maçına PAF takımıyla çıkmak sizi zorlayacak mı?'' sorusu üzerine Ertuğrul Sağlam, ''O beni ilgilendirmiyor, o konuyla ilgili konuşmak istemiyorum. Sivasspor maçını düşünmek için Liverpool maçından sonra zamanımız olacak. Şu anda Liverpool maçına konsantre olduk'' dedi. Futbolculardan İbrahim Toraman da zor bir maça gittiklerini, zor bir atmosferin kendilerini beklediğini ifade ederek, İnönü Stadı'nda iyi mücadele ederek 3 puan aldıklarını, bu avantajla gidip orada da iyi bir netice almaya çalışacaklarını söyledi.

06.11.2007


 

Hakan hediye etti

F.Bahçe -Beşiktaş derbisi kalite olarak pek doyurucu olmadı. Beşiktaş teknik direktörü Ertuğrul Sağlam maçın planlamasını iyi yapmasıyla dikkat çekti. F.Bahçe'nin geri dörtlüsüne arkadan oyunu kurdurtmamak için, üçlü forvetle ileride baskı uygulattı. Beşiktaş bunda hayli başarılı oldu. Ancak, Milli Takımda oynayan bir kalecinin yapmaması gereken hataları kaleci Hakan acemice yaptı. Son saniyedeki golü de hakem İsmet Arzuman saymayınca maçı kazanan taraf F.Bahçe oldu.

Hafta içinde maçın hakemi hakkında F.Bahçe tarafından yapılan açıklamalar, şimdi Beşiktaş tarafından delil olarak kullanılacak. Hakem ajite edildi denilecek. Şu işlerden bir türlü vazgeçemedik. Hafta sonu maçını yönetecek hakemle ilgili açıklama yapmak, hakemi "etkilemez"düşüncesiyle yapılmıyor kanaatimce. İlla da hakemin bazı noktalara dikkati çekilmek istendiği için bu tip girişimler yapılmakta. Veya önünde oynayacağı maçtaki rakibin oyuncusuna maç öncesi transfer teklifi yapmak ne kadar etik tartışılır. Ama maalesef bunlar bizim ülkemizde sıkça yaşanan gerçekler. Böyle olaylardan sonra kaybeden mutlaka feryat ediyor. Centilmen olamadan maç kazanılması hem sportmenliğe yakışmıyor, hemde suni gündemleri günlerce tartışıp asıl konuşulması gerekenler atlanarak, her konuda olduğu gibi dünya gündemini yakalamayı sonraya bırakıyoruz.

[email protected]

Said OKUR

06.11.2007


 

Lütfen dikkat!

Beşiktaş taraftarının öfkesini, Beşiktaş yönetiminin çaresizliğini anlıyorum. Biliyorum, ne yapsalar bir yerlerden ceza kesiliyor, hakları yeniyor, hak arama mercileri umursamıyor. Nihayet işi ligden çekilmeye kadar götüreceklerini beyan ettiler. Üç büyük takım arasında en çok hakem hatasına (artık hata mı, değil mi bu da tartışılır) kurban edilen, attığı nizami golleri sayılmayan, kiminle ve nerede maç yapılırsa yapılsın hakemlerin cesurca aleyhine karar verebildiği bir takım Beşiktaş.

Fenerbahçe karşısında gördük ki, iyi oynamak yetmiyor. İsmet Arzuman, Beşiktaş golü attıktan sonra öyle kararlar verdi ki, insanın adalet duyguları zedelenir. Beşiktaşlı futbolcuların sabrı yeni bir Cem Papila vakasını önledi. Bobo ve Batuhan’ın egoistlikleri olmasa ve o golleri atsalar Beşiktaş yine kaybeder miydi bilemiyorum? Ancak şunu biliyorum, Semih ve Deivid’i oyundan atamayan, Higuain’in attığı son saniye golünü vermeyen İsmet Arzuman, Fenerbahçe yönetimini oldukça memnun etmiştir. Sonuçta öyle veya böyle Beşiktaş yenildi. Fenerbahçe takımına mı, Fenerbahçe yönetimine mi, yoksa MHK'ya mı yenildi ona tarafsız gözler karar versin.

Eğer bu ülkede Beşiktaş birileri tarafından istenmiyorsa, Başkan Demirören’in dediği gibi iki takımlı bir lig planlanıyorsa (ne yazık ki hakem kararları bunu destekliyor) sportmen ve tarafsız yorumcular bile bu haksızlığa karşı ses çıkarmıyorsa, orada biraz durup düşünmek lazım.Hakem hatalarına saygı ve anlayış bekleyenlerin, Beşiktaş’ın öfkesine de saygı göstermeleri ve haksızlığa karşı gelmeleri beklenir.

Nidai PAKSOY

06.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri