Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mozaik çok, restoratör yok

Türkiye adeta bir mozaik cenneti. Ancak geçmişi 2500 yıl öncesine dayanan mozaikler konusunda Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde sadece bir mozaik restoratörü bulunuyor.



Ermeni bendir vurdu, Türk ney üfledi…

Dünyaca ünlü Türk müzisyen Ömer Faruk Tekbilek Ermenistanlı, Yunanistanlı ve İsrailli san’atçılardan oluşan topluluğu ile Moskova ‘Mir Konser Salonu’nu dolduran Rus, Tatar ve Türk müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı.



Osmanlı eserleri açık arttırmada satıldı

Antik A.Ş.’nin 250. müzayedesinde Osmanlı saray ressamı Fausto Zonaro’nun ‘’Galata Limanı’’ isimli tablosu, 700 bin YTL’ye satıldı. Swissotel’de düzenlenen müzayedede, oryantalist ve ünlü Türk ressamlarının tabloları, hat eserleri, Osmanlı antikaları ve mücevherler satışa sunuldu.



Hasankeyf için ‘millî park’ başvurusu

Batman Çevre Orman İl Müdürlüğü, Hasankeyf’in “Milli Park” kapsamına alınması için bakanlığa başvuruda bulundu.



Bakırcılık ve sedefçiliğe tanıtım desteği

Türkiye Suriye Bölgelerarası İşbirliği Programına kabul edilen ‘’Gaziantep Yöresel El Sanatlarından Bakır İşlemeciliği ve Sedef Kakmacılığın Tanıtılması’’ projesiyle geleneksel el san’atlarından bakırcılık ve sedefçiliğin Suriye’de daha etkin bir şekilde tanıtılacağı belirtildi.



STK’lar tiyatrolar için yürüdü

Çeşitli sivil toplum örgütlerinin üyelerinden oluşan bir grup, Harbiye’deki Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nin yıkılmaması için yürüyüş yaptı.



Hollywood’da grev var

Hollywood senaryo yazarları, stüdyo temsilcileriyle ücretler konusunda yapılan son dakika görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine greve gidiyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri