Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Zamlar enflasyonu vuracak

Merkez Bankası, İstanbul’da Kasım ayı başında yürürlüğe giren yeni su tarifeleri ile akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV tutarlarındaki artışların, enerji grubu fiyatlarını ve Kasım ayı enflasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğini bildirdi. Merkez Bankası, ‘’Ayrıca, tütün ürünlerinden alınan maktu ÖTV tutarlarında yapılan düzenlemenin de Kasım ayı enflasyonunu yükselteceği not edilmelidir’’ açıklamasında bulundu.


Tüpgaz ve otogaz da zamlandı

Özel Tüketim Vergisi artışı sonrası sigara ve akaryakıtın ardından, otogaz ve likit petrol gazının (LPG) yeni perakende satış fiyatları da belli oldu.

Altın, 28 yılın zirvesinde

Altın fiyatlarındaki artış yeni haftada da hız kesmedi. Altının ons fiyatı spot piyasada 807 dolar 60 sentle son 28 yılın en yüksek seviyesine çıktı.


  36 bin YTL’lik İran limuzini gelecek ay Türkiye’de

İran’ın Khodro firması tarafından üretilen Samand marka otomobilin ‘’Sarir’’ adlı Limuzin modelinin gelecek aydan itibaren Türkiye’de satışına başlanacağı bildirildi.


  Özel sektör, 2008’de 122 milyar YTL yatırım yapacak

Payı giderek artan Özel sektörün toplam sabit sermaye yatırımları, 2007 yılında 106,9 milyar YTL’yi bulacak. 2008 yılında ise bu rakamın 121,8 milyar YTL’ye çıkacağı tahmin ediliyor.


  TOKİ’nin 5 milyar dolar alacağı var

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, bugüne kadar 2 milyar dolar tahsilat gerçekleştirdiklerini, 5 milyar dolarlık da alacakları olduğunu söyledi.


  Köylü, peynir ve tereyağı üretiminden de vazgeçiyor

Türkiye’nin, Avrupa Birliği’ne üyelik süreci kapsamında yapılan yeni yasal düzenlemelerin, köylerde tereyağı ve peynir üretimini durma noktasına getirdiği belirtildi.


  İşsiz kalanlara 28,6 milyon YTL ödendi

İşsizlik Sigortası Fonu’ndan geçen ay 96 bin 171 kişiye 28 milyon 611 bin 939 YTL ödendi.


  Hazine'den 224 milyon dolar dış borç ödemesi

Hazine, bu hafta 223,7 milyon dolar genel bütçe ve hazine garantili dış borç servisi yapacak.


  FİSKOBİRLİK, borcunu TMO’ya fındık satarak ödeyecek

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Pamuk, Toprak Mahsulleri Ofisi’ne (TMO) gerçekleştirilen yaklaşık 76 bin ton fındığın satışından sağlayacakları kaynakla, üreticiye 2006 ürününden kalan borçlarının büyük bir kısmını ödeyeceklerini söyledi.


  GAP, organik giyimin merkezi olacak

Başbakanlık GAP Bölge Kalkınma İdaresi (GAP BKİ) Başkanı Muammer Yaşar Özgül, bölgeyi, organik giysi üretiminin dünyadaki merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.


  Scania ve Krone ithal pazarın lideri

Doğuş Otomotiv Scania ve Krone Genel Müdürü Tolga Senyücel, Türkiye ithal ağır vasıta pazarında Scania’nın yüzde 28’lik, treyler markası Krone’nin de yüzde 45’lik payla lider konumda olduğunu bildirdi.


  Karayolu projelerine yeni fon

Karayolları Genel Müdürlüğünün 1.5 milyar YTL borcu dikkat çekerken, Ulaştırma Bakanlığı karayolu projeleri için yeni kaynak arayışına girdi. Bakanlık yetkililerine göre, projelerin devamı için fon hayatî önem taşıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri