Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İlâhiyat fakülteleri içler acısı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Doç. Dr. Halil Altuntaş, fakültelerde görev alan ilim adamlarının, ilâhiyat fakültelerinin son dönemde içinde bulunduğu “acıklı durumu’’ açık yüreklilikle dile getirmeleri gerektiğini belirterek, ‘’Dünyanın neresinde 25 yıl önce açılıp bir tek öğrencisi olmayan bir ilim yuvası vardır? Bunu bilim adamları dert edinmelidirler’’ dedi.


OHAL kararı çok büyük hata

Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, Pakistan’daki darbelerin temel sebebinin, halkın söz sahibi olması

Askerler Ankara’da sorguda

Dağlıca’daki baskından sonra kaçırılan ve dün teslim alınan 8 askerin Ankara’daki sorgusu sürüyor. Mynet sitesinin haberine göre Türkiye’ye 13 gün son


  Gül, Azerbaycan yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi ziyaret için bugün Azerbaycan’a gidecek. Gül, 6-8 Kasım tarihlerini kapsayan Azerbaycan ziyaretinde, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşmesinin yanı sıra çeşitli resmi temaslarda bulunacak.


  Hakkari köylüsü terörden dertli

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar terör olaylarına tepki gösterdi.


  Çağlayan: Yatırımlarda bürokrasi azaltılacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, risk alarak, elini taşın altına koyarak, Türkiye’yi geleceğe taşıyacak girişimcilere her türlü desteği sağlamanın, onlara yol açmanın temel çalışma anlayışları olacağını belirtti.


  “Komutanlar emeklilikten sonra mı farkına varıyor?”

DTP Diyarbakır Milletvekili Akın Birdal, “Kürt yok dedik sorunu görmedik” ve “Kürtler dillerini kullansınlar, kültürlerini yaşasınlar” şeklinde açıklamalar yapan emekli komutanların açıklamalarını “Emekliye ayrıldıktan sonra mı gerçeklerin farkına varılıyor” sözleriyle değerlendirdi.


  Kaza üstüne kaza: 4 ölü, 7 yaralı

TEM Otoyolu’nun Sakarya’nın Sapanca ilçesi bölümünde, zincirleme kaza yapan araçlara bakmak için araçlarından inenlere, arkadan gelen başka bir aracın çarpması sonucu 4 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.


  Özgür üniversite için YÖK kaldırılmalı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, ‘’Üniversitelerin özerk-demokratik bir yapıya kavuşması için 12 Eylül’ün bir parçası olan YÖK kaldırılmalı, neo-liberal düzenlemelere son verilmelidir’’ dedi.


  Ecevit, DSP tarafından anılıyor

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, ölümünün 1. yılında Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında üzenlenen törenle anıldı.


  CHP’den bakan Günay’a “Madımak Oteli” sorusu

CHP Erzincan Milletvekili Erol Tınastepe, Sivas Madımak Oteli’nin müze yapılması yönündeki talebi Meclis gündemine taşıdı.


  İlerleme raporu açıklanıyor

AB Komisyonu, diğer aday ve potansiyel aday ülkelerle birlikte Türkiye İlerleme Raporunu, strateji belgesini ve önümüzdeki 4 yıla ilişkin mali yardım çerçevesini bugün açıklayacak.


  Demokrat Parti'de, 4. Olağanüstü Kongre heyecanı başladı

Demokrat Parti (DP) 4. Olağanüstü Büyük Kongresi, 17-18 Kasım tarihlerinde Ankara Atatürk Spor Salonu’nda toplanacak. Gündeme göre kongre, 17 Kasım Cumartesi günü saat 10.00’da açılacak.


  KPSS gençlerimizi bunalıma sokuyor

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, “KPSS sınavı, gençlerimizi bunalıma sokmaktadır. Sorular kişinin kendi branşında değil” dedi.


  Meteorolojiden yağış uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yurdun büyük bölümünde görülecek yağışlarla ilgili uyarıda bulundu.


  Bediüzzaman bu asra hitap ediyor

“Namaz Risâlesi” başlıklı seminerde konuşan yazar, Sadık Yalsızuçanlar, “Bediüzzaman, üslubunu içinde bulunduğumuz asrın ve insanlarının yapısına göre şekillendirmiştir” dedi.


  Kur’ân Karayip diline çevrildi

Karayiplerde İslâmiyet olan ilginin üst seviyelere çıkması ve günden güne Müslüman olanların artması üzerine Kur’ân-ı Kerim Karayiplerde en yaygın konuşulan dil olan Papiamento diline tercüme edildi.


  Kirli hava, hamileleri daha fazla etkiliyor

Gebe olan bayanların zorunlu olmadığı sürece kirli hava şartlarında dışarıya çıkmaması gerektiği ifade edildi. Çalışan veya dışarıya çıkma zorunluluğu olan kadınların ise kendilerini kirli havadan koruyucu tedbirler almaları istendi.


  Özürlü ailelerine destek

Zonguldak’ta, bakıma muhtaç özürlüye evde bakım hizmeti verilmesi kapsamında 322 aileye ücret ödenmesine başlandığı, 445 ailenin başvurularının da incelendiği bildirildi.


  Zabıta yıpranma payı istiyor

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genel Başkanı Mürsel Turbay, hükümetin, zabıtanın yıpranma payının verilmesi için verdiği sözün arkasında durmasını istedi.


  Âyetler telefon zili olur mu?

Suudi uleması, Kur’ân âyetlerinin cep telefonlarında zil sesi yerine kullanılmasının caiz olup olmadığını tartışıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri