Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

OHAL Pakistan'ı gerdi

Pakistan’da Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in hafta sonu olağanüstü hal ilân etmesinden sonra Lahor ve Karaçi şehirlerinde olaylar çıktı. Lahor’da gösteri için toplanan yaklaşık 2 bin avukata polisin müdahale ettiği, avukatların da polise taş ve sopalarla karşılık verdiği belirtildi. Karaçi’de ise polisin, 100’den fazla avukatı bölge yüksek mahkemesinin arazisinden çıkarmak için cop kullandığı ve bu kişileri gözaltına aldığı bildirildi.


Ekenoğlu: İzolasyonlar kaldırılsın

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Fatma Ekenoğlu, attıkları her adımda Rumlar’ın engeliyle karşılaştıklarını ifade ederek, izolasyonların kaldırılması i

Butto: Bu ikinci bir darbe

Pakistan’ın eski başbakanı Benazir Butto, ülkede olağanüstü hal ilân eden ve anayasayı askıya alan Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref’i, ikinci k


  ABD: Pakistan’a yardımı kesebiliriz

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Pakistan’a yapılacak yardımı yeniden değerlendireceklerini bildirdi. Orta Doğu ziyaretini sürdüren Rice beraberindeki gazetecilere yaptığı açıklamada, Pakistan’a gönderilen yardımın doğrudan terörizmle mücadele misyonuyla bağlantılı olduğunu belirterek, durumu değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.


  Maç rezaleti İsrail’i ayağa kaldırdı

İsrail’de Kudüs futbol takımı taraftarlarının, maç sırasında 12 yıl önce bir suikaste kurban giden İsrail’in eski Başbakanı İzak Rabin’e yaptığı saygısız tezahüratlar, ülkede tepkilere sebep oldu.


  Hizbullah’tan karşı tatbikat

Lübnan’daki Hizbullah örgütünün binlerce militanının, İsrail sınırı yakınlarında tatbikat yaptığı bildirildi.


  Neçirvan Barzani’den dörtlü teklif

Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetimin yetkilisi Neçirvan Barzani, terörle mücadele konusunda dörtlü toplantı önerdi.


  İran, saldırı beklemiyor

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni, ABD’den askeri bir saldırı beklemediklerini ve bu ülkeyle Irak konusunda yeni görüşmelere açık olduklarını bildirdi.


  AB’de tutukluların iadesi kolaylaşacak

Avrupa Parlamentosu , herhangi bir AB ülkesinde hüküm giyen tutukluların kendi ülkelerine iade edilmesine yönelik teklifleri destekliyor.


  Çin uydusu ay yörüngesinde

Çin’in ilk ay keşfi uydusu Çangı -1 fırlatılışından 12 gün sonra TSİ 05.37’de uygulanan ilk frenlemeden sonra ay yörüngesine girdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri