Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Terör, hedeflerimizi unutturmasın

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, terörle mücadele sürerken hayatın da normal akışında devam edeceğini belirterek, “Terör faaliyetlerine odaklanıp geleceği, hedeflerimizi unutursak, teröre hizmet etmiş oluruz. Buna hakkımız yok. İnsanımız geleceğe bakmak, güvenle yürümek istiyor. Biz de bunu sağlamak istiyoruz.” dedi. Yıldırım terörün İspanya’da da, İngiltere’de de olduğunu, ama oralarda hayatın bundan etkilenmeden kendi akışında sürdüğünü söyledi.


Terör zorlaştırsa da...

PKK’nın terörist eylemlerindeki artışın ve buna bağlı olarak yaşanan son gelişmelerin Türkiye’nin 2005’ten beri pürüzlü ve yavaş ilerleyen reform süre

YÖK zulmü artık bitsin

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 12 Eylül darbesinin ürünü olarak 26 yıldır öğrenci ve öğretim üyeleri üzerinde baskısını sürdürdüğünü söyleyen Eğitim-B


  Teziç: İçim rahat huzurluyum

Görev süresi 8 Aralık’ta sona erecek olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, “Dışardan nasıl bakılırsa bakılsın, siyasî kanattan nasıl bir YÖK düşünülürse düşünülsün, bilimin verileriyle yola çıktıklarını ve ilk günden itibaren çalışmalarını bu göre yoğunlaştırdıklarını’’ belirterek, ‘’İsteyip de yapamadığım birşey olmadı. Çünkü hayal kurmadım. İçim rahat, huzurluyum’’ dedi.


  Kaldırılmadığı her gün bilim adına zulüm

MAZLUMDER Ankara Şube Sekreteri Soner Kartal,”YÖK’ün kaldırılmadığı hergün bilim adına yapılan bir zulümdür” dedi.


  Çelik'ten öğrencilere: Propagandalara inanmayın

Millî Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Avrupa Birliği’ne (AB) girmesi durumunda Türkiye’nin millî benliğini, kültürünü kaybedeceğine yönelik propagandalar yapıldığını belirterek, bu yönde söz ve argümanlara inanılmamasını istedi.


  Bahçeli: Görüşmede dağ fare doğurdu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı George Bush ile yaptığı görüşmeye ilişkin, ‘’Başbakan Erdoğan’ın Bush ile yaptığı görüşmede, dağ fare doğurmuştur, neticede Türkiye için her manada bir hüsran ve hezimet olmuştur’’ dedi.


  Toptan: Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok

TBMM Başkanı Köksal Toptan, ‘’Türkiye ile ilgili hesabı olanlar şunu bilecekler ki, en zor şartlarda bile Türkiye hedefinden, yolundan, iddiasından vazgeçmemiştir. Bundan sonra da vazgeçmeyecektir’’ dedi.


  General Güler: Terörizmle mücadele küresel olmalı

Genelkurmay Eğitim Daire Başkanı Tümgeneral Yaşar Güler, bugünün savaşlarının sadece silahlı kuvvetler arasında yapılmadığını, bundan önce olmadığı şekilde daha kapsamlı kuvvetler arasında ve geniş bir yelpazede meydana geldiğini söyledi.


  Vekillere nükleer enerji mektubu

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Yönetim Kurulu, nükleer enerjiyle ilgili milletvekillerine birer mektup gönderdi. Enerji komisyonunda yeniden şekillendirilen Nükleer Enerji yasasını inceleyen EMO’nun mektubu, yasanın içeriğine dönük görüş ve değerlendirmeleri içeriyor.


  “ABD’nin istihbaratı sivillerin ölmesine neden olabilir”

Ömer Vehbi Hatipoğlu düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin ABD’den alacağı istihbaratın güvenli olmadığını belirterek: “ABD güvensiz istihbaratı neticesinde Irak’da iki milyon kişinin ölmesine, camileri, evleri ve sivil halkı vurarak sebep olmuştur. Eğer ABD de bize Irak’daki sivil noktaları hedef diye gösterirse, bunun altından hiç kimse kalkamaz” diye konuştu.


  Kış kendini hissettirdi

Soğuk hava etkisi altına giren Türkiye’de kış kendini hissetirmeye başladı. Bazı bölgelerde kar yağışı görülürken, elverişsiz hava şartları deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Trakya’da yılın ilk karı Edirne ve Kırklareli’nin yüksek kesimlerine düştü. Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal ve Ömeroba köyünde, kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.


  Bediüzzaman Sempozyumunda ‘adaletin rolü’ konuşulacak

18-20 Kasım 2007 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek olan “8. Bediüzzaman Sempozyumu”nun konusu “Adalet: Risâle-i Nur’a Göre Daha İyi Bir Dünyanın İnşasında Adaletin Yeri ve Rolü” olarak belirlendi.


  77 hastane yapılacak

Gelecek yıl Sağlık Bakanlığı’na bağlı 77 hastanenin hizmete sunulması planlanıyor.


  İstanbul, “5. Dünya Su Forumu”na hazırlanıyor

Dünya Su Konseyi’nin desteği ile İstanbul’da düzenlenecek “5. Dünya Su Forumu” öncesi gerçekleştirilen hazırlıklar ve alınan kararlar basın toplantısı ile açıklandı. Yirmi bin kişinin katılmasının beklendiği toplantının sonunda “İstanbul Konsensus”u imzalanacak.


  Çizgi filmlerde seçici olun

Araştırmacılar, 3 yaşın altındaki çocuklara şiddet içeren çocuk programları izlettirilmesinin gelecek 5 yıl içinde dikkat eksikliği riskini arttırabileceği uyarısında bulundu.


  Göçmen kuşlara ilahi program

ABD’de yapılan bir araştırmada, göçmen kuşların beyinlerinde GPS’e (Global Positioning System - Küresel Yer Belirleme Sistemi) benzer bir sistem olduğu ve olağan güzergâhlarından 4 bin kilometre kadar uçakla uzaklaştırılsalar bile yollarını bulabildiklerini ortaya koydu.


  47 yıldır aynı arabaya biniyor

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 1955 model arabayı çalışır vaziyette görenler gözlerine inanamıyor.


  Google’dan ucuz cep telefonu atağı

İnternet devi Google, 33 ortağıyla birlikte cep telefonları için “açık” bir sistem hazırlığında olduğunu ve bu sistem ile çalışan ucuz telefonların gelecek yılın yarısında piyasaya çıkacağını açıkladı.


  Şoför uyudu, facia geldi

Antalya’nın Serik ilçesinde yolcu otobüsünün yolcu direğine çarpması sonucu 3 kişi öldü, 18 kişi de yaralandı.


  Batman, kuş gribine karşı tetikte

Batman Tarım İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi, muhtemel kuş gribi vak’alarına karşı üç ekibi tetikte bekletiyor.


  En büyük hayalim evimde çocuk bakmak

Amerikalı ünlü oyuncu Julia Roberts, en büyük hayalinin evde oturup çocuklarına bakmak olduğunu söyledi.


  Çiftçiden ineklere ölüm orucu

Sözleşmeli Besi Sığırı Yetiştiriciliği Projesi (TAR-ET) kapsamında kendisine verilen vaadlerin yerine getirilmediğini iddia eden Besici İbrahim İnce, durumu protesto etmek için 25 büyükbaş hayvanı dağda ağaçlara bağlayıp ölüme terketti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri