Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Prim yükü düşecek

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in bütçe elvermediği için prim indiriminin yapılamayacağı açıklamasına karşılık, “İşveren üzerindeki prim yükü 2008 yılında 5 puan indirilecektir. Bu konuda kimsenin endişesi olmaması gerekir” dedi.


Faiz politikası yanlış

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, “Ülkemizde faiz politikası yanlış uygulanıyor. Merkez Bankası’nın bu yaklaşımları ile bu iş zor yürüyor” dedi.

Kişi başına gelir 10 bin dolara yaklaşacak

Kişi başına milli gelir, satın alma gücü paritesine (SGP) göre, gelecek yıl 10 bin ABD Dolarına yaklaşacak. SGP’ye göre kişi başına gelir, bu yıl sonu


  Yunanistan’a gaz vermeye başlıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Yunanistan Doğal Gaz Boru Hattı’nın 18 Kasım’da Türkiye ve Yunanistan Başbakanları tarafından devreye alınacağını açıkladı.


  Türkiye dolaylı vergide dünya lideri

Denetim, vergi, danışmanlık şirketi KPMG’nin yayınladığı, araştırmaya göre Türkiye hala dolaylı vergilerin toplam vergi gelirlerindeki payında yüzde 70 ile dünya birincisi konumunda yer alıyor.


  6 yeni otoyol projesi yolda

Ulaştırma Bakanlığı, Türkiye’nin batı bölümlerinde trafik akışını büyük ölçüde rahatlatması öngörülen 6 yeni otoyol projesi için kolları sıvadı.


  “Satılmayan konutlar ciddî risk”

FED’in eski Başkanı Alan Greenspan, ABD’de konut fiyatlarının düşmesinin ve satılmayan konut sayısındaki artışın ABD ekonomisi ve finansal piyasalar için ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti.


  BDDK’dan e-dolandırıcılık uyarısı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan (BDDK), kurumun logosunun kullanılarak hazırlanan bir internet sitesi ile dolandırıcılık yapıldığı uyarısında bulunarak, bu tür sitelere itibar edilmemesi gerektiğini bildirdi.


  Ekmek zammına durdurma dâvâsı

Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, “Yüzde 20’lik ekmek zammına karşı yarın Ankara İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma istemiyle dava açacağız’’ dedi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri