Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Teziç: İçim rahat huzurluyum

Görev süresi 8 Aralık’ta sona erecek olan YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç, “Dışardan nasıl bakılırsa bakılsın, siyasî kanattan nasıl bir YÖK düşünülürse düşünülsün, bilimin verileriyle yola çıktıklarını ve ilk günden itibaren çalışmalarını bu göre yoğunlaştırdıklarını’’ belirterek, ‘’İsteyip de yapamadığım birşey olmadı. Çünkü hayal kurmadım. İçim rahat, huzurluyum’’ dedi.

Galatasaray Üniversitesi Rektörü iken YÖK Başkanlığı’na atanması üzerine İstanbul’dan Ankara’ya gelen Teziç, 4 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra İstanbul’a dönerek, ‘’özel çalışmalarını’’ sürdürecek.

Teziç, ‘’ev konseri’’ izlemek üzere dâvet üzerine konuk olduğu ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ın evinde, soruları cevapladı.

Müzik dinlemeyi çok sevdiğini dile getiren Teziç, ‘’Çok severim klasik müziği. Ben çalışırken en sadık arkadaşım, kitaplarımla müziktir. Beraberdir onlar, hiç birbirinden ayırmadım. En çok ‘3B’leri severim. Brahms, Bach ve Beethoven ama Mozart da hiç ihmal etmediğim biridir’’ diye konuştu.

Yakında görev süresinin biteceğini ve İstanbul’a ‘’mecburi dönüş’’ yapacağını belirten Teziç, Ankara’da ‘’mutlu bir 4 yıl’’ geçirdiğini dile getirdi. Teziç, ‘’Dışardan bakıldığı zaman hep sıkıntılarıyla ifade ediliyor belki, sorunlarıyla ifade ediliyor ama bunlar benim için önemli değildi. Burada iyi bir çalışma ortamı bulmam önemliydi. Bu ortamı buldum. Onun için mutlu ve huzurlu bir 4 yıl geçirdim’’ diye konuştu.

‘’İçim rahat, huzurluyum’’ diyen Teziç, kendisinden sonra gelecek başkana şu dileklerde bulundu: ‘’Ona huzurlu bir çalışma ortamı temenni ediyorum. Muhakkak başarılı olacaktır. YÖK’ün içindeki elemanlarla birlikte. O da bu mutluluğu duyacaktır, tahmin ediyorum. Her dönem zordur. Böyle bir etiketi koymak da doğru değildir. Çünkü bilim alanı zor bir alandır. Biraz kaotik bir alandır.’’

Prof. Dr. Erdoğan Teziç, üniversiteye yeniden akademisyen olarak dönmeyeceğini belirterek, ‘’Akademisyenlik sayfası kapandı. Kendi hayatım başlayacak. Kendi köşemde yazmak istediğim, Anayasa Hukuku kitabımın ikinci cildi var onu tamamlamaya çalışacağım’’ dedi.

/ ANKARA

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör, hedeflerimizi unutturmasın

  Terör zorlaştırsa da...

  YÖK zulmü artık bitsin

  YÖK tasfiye edilsin

  Teziç: İçim rahat huzurluyum

  Kaldırılmadığı her gün bilim adına zulüm

  Çelik'ten öğrencilere: Propagandalara inanmayın

  Bahçeli: Görüşmede dağ fare doğurdu

  Toptan: Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok

  General Güler: Terörizmle mücadele küresel olmalı

  Vekillere nükleer enerji mektubu

  “ABD’nin istihbaratı sivillerin ölmesine neden olabilir”

  Kış kendini hissettirdi

  Bediüzzaman Sempozyumunda ‘adaletin rolü’ konuşulacak

  77 hastane yapılacak

  İstanbul, “5. Dünya Su Forumu”na hazırlanıyor

  Çizgi filmlerde seçici olun

  Göçmen kuşlara ilahi program

  47 yıldır aynı arabaya biniyor

  Google’dan ucuz cep telefonu atağı

  Şoför uyudu, facia geldi

  Batman, kuş gribine karşı tetikte

  En büyük hayalim evimde çocuk bakmak

  Çiftçiden ineklere ölüm orucu


 Son Dakika Haberleri