Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Kasım 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Kış kendini hissettirdi

Soğuk hava etkisi altına giren Türkiye’de kış kendini hissetirmeye başladı. Bazı bölgelerde kar yağışı görülürken, elverişsiz hava şartları deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Trakya’da yılın ilk karı Edirne ve Kırklareli’nin yüksek kesimlerine düştü. Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Vaysal ve Ömeroba köyünde, kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

Kırklareli’nin Demirköy ilçesine bağlı Balaban ve Haldibey köylerinde de akşam saatlerinde kar yağışı başladı. Kar kalınlığı 3 santimetreyi buldu.

ULUDAĞ’A YILIN İKİNCİ KARI DÜŞTÜ

Sezonun ilk karının 14 Ekimde düştüğü Türkiye’nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ’da dün sabah itibariyle yeniden başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor. Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkilileri, sabah etkili olan yağışla Uludağ’ın zirvesinin karla kaplandığını, ancak Oteller Bölgesi’nin henüz kar tutmadığını bildirdi.

Bölgede gece eksi 2 derece olan hava sıcaklığının sabah itibarıyla eksi 1 derece olarak ölçüldüğünü kaydeden yetkililer, sıcaklığın 2-3 gün içinde eksi 5 dereceye kadar düşeceğini söyledi. Yetkililer, kar yağışının bir gün aranın ardından yarın yeniden başlayacağını, hafta sonu ise etkili olacağını kaydetti.

KARTEPE BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kocaeli’nde ise kar yağışının Kartepe’de sabah saatlerinden itibaren etkili olduğu bildirildi. İstanbul’a en yakın kayak merkezinin bulunduğu Maşukiye beldesine bağlı 1640 rakımlı Kartepe’de sabah saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde başlayan yağışın, daha sonra kara dönüştüğü belirtildi. Yağışın etkili olduğu, yer yer beyaz örtüye bürünen Kartepe’de kar kalınlığının 3-4 santimetreye ulaştığı kaydedildi. Kartepe Tepesi’ne 15 Ekim Pazartesi günü de kar yağmış, kar kalınlığı 20 santimetreye ulaşmıştı.

MERSİN’DE DOLU SERALARA ZARAR VERDİ

Mersin’in Bozyazı ilçesinde ise, dolu yağışının sera ve tarım arazilerine zarar verdiği bildirildi. Bozyazı’nın yanı sıra özellikle Tekeli ve Tekman beldelerinde, önceki gün akşam saatlerinde etkili olan kısa süreli yağışın cam seralarda zarara yol açtığı bildirildi.

Ceviz büyüklüğündeki doluların seraların camlarının büyük bir bölümünü kırdığı, plastik seralarda hasara yol açtığı belirtildi.

Yağışın tarlalardaki bitkilere de zarar verdiği ve suların ısıtılması amacıyla kullanılan güneş enerjisi sistemlerinin panellerinin kırılmasına yol açtığı kaydedildi. Bozyazı Tarım Müdürlüğü yetkilileri, zarar tesbiti çalışmalarına başlandığını bildirdiler.

DENİZ ULAŞIMI AKSADI

Elverişsiz hava şartları deniz ulaşımını da olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 70 kilometreye ulaşan şiddetli rüzgâr, Gökçeda-Kabatepe ve Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru seferlerinin geçici olarak durdurulmasına sebep oldu.

Fırtına sebebiyle Bandırma-İstanbul Yenikapı arasında çalışan İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ’nin (İDO) deniz otobüsü seferleri, karşılıklı olarak iptal edildi. Bandırma Liman Başkanlığı da hava muhalefeti sebebiyle küçük tonajlı teknelerin liman dışına çıkmasına izin verilmdi.

/ EDİRNE

07.11.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Terör, hedeflerimizi unutturmasın

  Terör zorlaştırsa da...

  YÖK zulmü artık bitsin

  YÖK tasfiye edilsin

  Teziç: İçim rahat huzurluyum

  Kaldırılmadığı her gün bilim adına zulüm

  Çelik'ten öğrencilere: Propagandalara inanmayın

  Bahçeli: Görüşmede dağ fare doğurdu

  Toptan: Hiç kimsenin toprağında gözümüz yok

  General Güler: Terörizmle mücadele küresel olmalı

  Vekillere nükleer enerji mektubu

  “ABD’nin istihbaratı sivillerin ölmesine neden olabilir”

  Kış kendini hissettirdi

  Bediüzzaman Sempozyumunda ‘adaletin rolü’ konuşulacak

  77 hastane yapılacak

  İstanbul, “5. Dünya Su Forumu”na hazırlanıyor

  Çizgi filmlerde seçici olun

  Göçmen kuşlara ilahi program

  47 yıldır aynı arabaya biniyor

  Google’dan ucuz cep telefonu atağı

  Şoför uyudu, facia geldi

  Batman, kuş gribine karşı tetikte

  En büyük hayalim evimde çocuk bakmak

  Çiftçiden ineklere ölüm orucu


 Son Dakika Haberleri